10 συμβουλές παραγωγικότητας που θα σας βοηθήσουν στους στόχους σας!

Κάθε ένας από εμάς έχει τις ίδιες είκοσι τέσσερις ώρες κάθε μέρα. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε αυτές τις ώρες, κάνει τη διαφορά, γι ‘αυτό η εφαρμογή ορισμένων βασικών συμβουλών παραγωγικότητας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εάν είστε όπως πολλοί άνθρωποι, η αύξηση της παραγωγικότητάς σας μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να φτάσετε σε νέα ύψη στην επαγγελματική σας ζωή. Γι ‘αυτό μοιραζόμαστε τις δέκα καλύτερες συμβουλές για την ενίσχυση της παραγωγικότητας που είναι αρκετά απλές για να τις εφαρμόσετε κι από σήμερα.

1) Χρησιμοποιήστε τον κανόνα “Touch It Once”

Ο κανόνας “touch it one” υπαγορεύει ότι πρέπει να ολοκληρώσετε μια εργασία από την αρχή έως το τέλος της πρώτης φορά που θα την αναλάβετε αντί να ξεκινήσετε μια εργασία και να την αφήσετε να ολοκληρωθεί αργότερα. Εάν είστε σε θέση να δεσμευτείτε ώστε να ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, θα εξαλειφθούν οι περισσότερες ευκαιρίες για αναβλητικότητα απευθείας από την αρχή τους.

2) Γράψτε το

Είτε διατηρείτε “λίστα υποχρεώσεων” σε ένα σημειωματάριο, σε ένα ημερολόγιο ή σε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, η καταγραφή των εργασιών που πρέπει να ολοκληρώσετε είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παραμείνετε οργανωμένοι καθώς και ένας εξαιρετικός τρόπος να γίνετε επίσης πιο παραγωγικοί. Όταν καταγράφετε μια λίστα υποχρεώσεων, γίνεται σχέδιο δράσης.

3) Ορίστε μικρούς στόχους

Ο καθορισμός στόχων είναι μια από τις πιο ισχυρές μεθόδους για να βοηθήσει ένα άτομο να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους του. Ωστόσο, η στοχοθεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας βοηθήσει να επιτύχετε βραχυπρόθεσμους στόχους και να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας καθημερινά. Διασπώντας ένα μεγάλο έργο σε πολλά κομμάτια και θέτοντας «μικρούς στόχους» για να ολοκληρώσετε αυτά τα κομμάτια ένα προς ένα, μπορείτε να σας ωφελήσει σημαντικά και να αισθάνεστε παραγωγικοί.

4) Προγραμματίστε νωρίτερα

Πριν τελειώσετε κάθε εργάσιμη ημέρα, γράψτε τη λίστα υποχρεώσεων για την επόμενη μέρα. Ο προγραμματισμός της δουλειάς της επόμενης ημέρας από νωρίς κατ’αυτόν τον τρόπο σας επιτρέπει να προετοιμάσετε το μυαλό σας νωρίτερα για την εργασία της επόμενης ημέρας και επίσης σας δίνει τη δυνατότητα να βουτήξετε απευθείας στη λίστα υποχρεώσεων τη στιγμή που ξεκινά η ημέρα εργασίας.

5) Μην το παρακάνετε

Τίποτα δεν σκοτώνει την παραγωγικότητά σας, όπως το να φορτώνεστε περισσότερα από αυτά που μπορείτε να αναλάβετε. Η υπερβολική δέσμευση για περισσότερη δουλειά από ό, τι μπορείτε πραγματικά να ολοκληρώσετε οδηγεί μόνο στο άγχος και την ανησυχία – κάτι που μπορεί να σας εμποδίσει να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε εργασία. Αν και δεν θέλετε να υποτιμήσετε τον εαυτό σας με λίγη δουλειά που μπορείτε να ολοκληρώσετε σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, χρειάζεται επίσης να αποφεύγετε να αναλάβετε περισσότερα από όσα μπορείτε να χειριστείτε. Χρειάζεται μια καλή ισορροπία, αλλά είναι σημαντικό να τη βρείτε αν θέλετε να είστε πιο παραγωγικοί.

6) Σταματήστε να προσπαθείτε να κάνετε πολλές εργασίες

Ενώ οι πολλαπλές εργασίες μπορεί να φαίνονται σαν ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, εάν δεν κάνετε πολλές εργασίες σωστά, τείνει να καταλήξει στην επίτευξη του ακριβώς αντίθετου σκοπού. Κάθε φορά που χωρίζετε την προσοχή σας μεταξύ πολλαπλών εργασιών τόσο η παραγωγικότητά σας όσο και η ποιότητα της εργασίας σας είναι βέβαιο ότι θα μειωθούν. Αντί να κάνετε πολλαπλές εργασίες, δώστε την πλήρη προσοχή σας μεμονωμένα σε μια ενέργεια μέχρι να ολοκληρωθεί πριν προχωρήσετε στην επόμενη.

7) Ξεκινήστε με την πιο δύσκολη εργασία σας

Εάν είστε σε θέση να ολοκληρώσετε την πιο δύσκολη εργασία σας πρώτη-πρώτη, τότε μπορείτε να συνεχίσετε τη μέρα σας γνωρίζοντας ότι το χειρότερο είναι πίσω σας αντί να περάσετε την ημέρα περιμένοντας μια εργασία που φοβάστε. Δεδομένου ότι το άγχος και η ανησυχία είναι οι εχθροί της παραγωγικότητας, το να αντιμετωπίσετε από νωρίς το πιο δύσκολο καθήκον στη λίστα υποχρεώσεων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνετε πιο παραγωγικοί.

8) Προσδιορίστε πότε είστε πιο παραγωγικοί

Πολλοί άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί τις πρώτες πρωινές ώρες. Άλλοι, ωστόσο, μπορεί να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους αργά το βράδυ ή στα μέσα του απογεύματος. Προσδιορίστε πότε είστε προσωπικά πιο παραγωγικοί και χρησιμοποιήστε αυτές τις ώρες προς όφελός σας.

9) Ελαχιστοποιήστε όσα τραβούν την προσοχή

Σήμερα, ζούμε σε έναν κόσμο που προσφέρει τη μία διακοπή και την απόσπαση της προσοχής μετά την άλλη. Αν θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο παραγωγικοί, είναι σημαντικό να εξαλείψετε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις διακοπές. Μπείτε σε ένα δωμάτιο και – εάν μπορείτε – αφήστε το τηλέφωνό σας σε άλλο δωμάτιο. Κάντε ό, τι μπορείτε για να απομονώσετε τον εαυτό σας από τον έξω κόσμο, έτσι ώστε το μόνο που να μείνει να είστε εσείς και η εργασία που πρέπει να ολοκληρωθεί.

10) Ορίστε χρονικά όρια

Λίγα πράγματα είναι πιο «ενθαρρυντικά» από τις προθεσμίες και μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε ορίζοντας ρεαλιστικά, αυτοεπιβαλλόμενα χρονικά όρια για τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε. Εάν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε αυτά τα χρονικά όρια με όλη τη σοβαρότητα που θα αντιμετωπίσετε μια επίσημη προθεσμία, τότε η παραγωγικότητά σας είναι σίγουρο ότι θα ωφεληθεί.

Δοκιμάστε τις συμβουλές μας και ελέγξτε ποιες λειτουργούν καλύτερα για εσάς!