Επωφεληθείτε από τις βιταμίνες με τον καλύτερο τρόπο!

Σίγουρα οι βιταμίνες είναι ευεργετικές για κάθε άτομο και βοηθούν στην καλή υγεία και ομορφιά.

Το κείμενο αυτό αφορά κυρίως τις γυναίκες που χρόνια αναζητούν την καλύτερη θεραπεία του δέρματος και την αντιμετώπιση των ρυτίδων.

Οι βιταμίνες παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ορθό, λοιπόν, θα ήταν να λαμβάνονται μέσω της τροφής και όχι εξωτερικά.

Οι ιδανικές βιταμίνες ομορφιάς είναι οι C, E, A όπου αυτές περιέχουν πολλές κρέμες ομορφιάς και περιποίησης προσώπου. Όμως, δυστυχώς, καμία έρευνα δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορούν να σβήσουν τις ρυτίδες ή να επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης πέραν της βιταμίνης Α, η οποία φαίνεται ότι βοηθά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Οι C, E έχουν τεράστιες ευεργετικές ικανότητες διότι δρουν ως αντιοξειδωτικά και διευκολύνουν τη δράση της βιταμίνης Α. Η τελευταία έχει ως βασικό μειονέκτημα ότι αυξάνει την ευαισθησία της επιδερμίδας στο ηλιακό φως. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεταχτούν οι κρέμες.

Απλώς, η καλύτερη χρήση των βιταμινών γίνεται πάντα εσωτερικά και όπως ακριβώς χρειάζεται να τις χρησιμοποιήσει ο ανθρώπινος οργανισμός για κάθε ξεχωριστή λειτουργία. Γι ‘ αυτό η λήψη τόσο της βιταμίνης Α όσο και των υπολοίπων είναι απαραίτητη μέσω της σωστής διατροφής.

Πλούσιες πηγές βιταμίνης Α ή αλλιώς ρετινόλης είναι οι εξής τροφές:

  • κόκκινο κρέας,
  • αβγά
  • συκώτι
  • βούτυρο
  • έλαια ψαριών
  • γάλα
  • καρότα

Άρα η λύση για ακόμη μια φορά είναι η σωστή διατροφή, η λήψη πολλών υγρών και η άσκηση.

Σίγουρα τότε το δέρμα θα κρατήσει την λάμψη και την φρεσκάδα του, με αποτέλεσμα το πρόσωπο ακόμη και με μερικές ρυτίδες να φαίνεται νεότερο και ομορφότερο.

Από τον σύμβουλο διατροφής του Sociall.gr, Ευθύμιο Ευγενή