Η ελευθερία μας μετριέται στον αριθμό των πραγμάτων που μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας

Όσο περίεργο και αν ακούγεται το μυαλό μας είναι σχεδιασμένο να μας βοηθάει να επιβιώνουμε και όχι να εξελισσόμαστε με αποτέλεσμα να αντιστέκεται στην αλλαγή. Αυτό συμβαίνει για να μας προστατεύσει από κάθε τι που είναι έξω από τη ζώνη ασφαλείας μας και δεν μας είναι οικείο! Πίσω από κάθε σκέψη κρύβεται μία ανθρώπινη εμπειρία που ίσως δεν ήταν η καλύτερη και που ενθάρρυνε την προστατευτική λειτουργία του μυαλού σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Έτσι όσο περισσότερο το μυαλό φοβάται να μην υπάρξει άλλη παρόμοια εμπειρία τόσο πιο πολύ μεταφράζει την κάθε κατάσταση ως κάτι επικίνδυνο, συνεχίζοντας έναν φαύλο κύκλο. Το αποτέλεσμα είναι φόβος, αναβλητικότητα και αποθαρρυντικές σκέψεις.

Τι μπορείς να κάνεις; Ανέλαβε τον έλεγχο του!

Η αλλαγή απαιτεί άμεση δράση παρά τα συναισθήματα μας. Πολλές φορές νιώθουμε εγκλωβισμένοι στο τι πρέπει να γίνει και στο να μην δυσαρεστήσουμε τους άλλους, ξεχνώντας αυτό που θέλουμε εμείς πραγματικά. Με αυτό τον τρόπο παραμένουμε στάσιμοι σε μια κατάσταση που δεν μας ευχαριστεί επειδή φοβόμαστε το άγνωστο ή το να μην αποτύχουμε.

Το μόνο αναπόφευκτο πράγμα όμως στη ζωή μας είναι η αλλαγή. Έχουμε λοιπόν την επιλογή να πάρουμε πρωτοβουλία και να δράσουμε προς την κατεύθυνση που θέλουμε ή να γίνουμε έρμαια των καταστάσεων. Συμφωνώ ότι υπάρχει κρίση, έχετε αναρωτηθεί όμως τι σημαίνει; Στην κινέζικη γραφή το σύμβολο της λέξης αποτελείται από δύο χαρακτήρες, έναν που διαβάζεται ως κίνδυνος και έναν ως ευκαιρία και αυτό γιατί υπάρχει μια φωτεινή πλευρά στη σκοτεινότερη συγκυρία αρκεί μόνο να τη δεις.

Σκεφτείτε πόσες φορές σας ζητήσαν να πάτε κάπου ή κάνετε κάτι επειδή νιώσατε ότι πρέπει. Δεν υπάρχει πρέπει! Έχετε την ικανότητα να επιλέξετε.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ!

Μπορείτε να επιλέξετε να είστε λίγο πιο διπλωματικοί αντί να πείτε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, η επιλογή είναι δική σας, σκεφτείτε το σοβαρά! H ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάμε με κάτι ή πηγαίνοντας κάπου που δεν έχουμε επιλέξει. Πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε σχέσεις και καταστάσεις επειδή φοβούνται την αλλαγή.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνω στον εαυτό μου τις εξής ερωτήσεις: Πως μπορώ να αλλάξω την κατάσταση μου; Που έχω μερίδιο ευθύνης; Ποιο είναι το κόστος που καλούμε να πληρώσω αν παραμείνω σε αυτή την κατάσταση; Ποια είναι τα skills μου; Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα μου που μπορώ να αξιοποιήσω στο να κάνω την αλλαγή στον τομέα που θέλω; Πώς θα αισθανθώ με αυτή την αλλαγή και πως θα αλλάξει η ζωή μου;

επιλογές

Μόνο εσείς μπορείτε να επιλέξετε τι είναι σωστό για εσάς, να χρησιμοποιήσετε την ευφυία σας, να σκεφτείτε εποικοδομητικά και να κτίσετε τη ζωή σας με βάση τον τρόπο σκέψης σας και όχι με βάση τη γνώμη των άλλων. Μόνο εσύ μπορείς να αναπτύξεις μια ισχυρή θέληση, να κινητοποιηθείς και να μείνεις επικεντρωμένος στο στόχο που έχεις επιλέξει μέχρι να τον ολοκληρώσεις με επιτυχία.

Όταν ρωτήθηκε ο Βέρνερ Φον Μπράουν τι χρειάζεται για να στείλουμε ένα πύραυλο στο φεγγάρι απάντησε “ Τι θέληση για να το κάνουμε”. Αυτή η συμβουλή θα σε οδηγήσει σε όποιο προορισμό επιλέξεις.

Οι προηγούμενες εμπειρίες και οι παρούσες συνθήκες δεν έχουν καμία περαιτέρω δύναμη από αυτή που εμείς επιλέγουμε να τους δώσουμε.

Η ζωή χωρίζεται σε τρείς φάσεις, το ήταν, το είναι και το θα είναι. Ας μάθουμε από τα επιτεύγματα, τις αποτυχίες και τις εμπειρίες που είχαμε στο παρελθόν για να το εκμεταλλευτούμε και ας κτίσουμε το παρόν μέσα από συνειδητή προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον!

Μην ξεχνάς δεν υπάρχει ΛΑΘΟΣ υπάρχει ΓΝΩΣΗ!