Αυτό που μας κρατάει πίσω, είναι η απροθυμία μας να πληρώσουμε το τίμημα. Ξεκίνα την προσπάθεια!

Το μυαλό μας είναι σχεδιασμένο να μας προστατεύει και να αντιστέκεται στην αλλαγή γιατί φροντίζει για την επιβίωση μας.

Οτιδήποτε βρίσκεται απέξω από ότι μας είναι οικείο φαντάζει απειλή με αποτέλεσμα μια καινούργια απόφαση να μας πλημμυρίζει με αμφιβολία και αρνητικές σκέψεις.

Τι συμβαίνει όμως; Έχοντας ως γνώση την αντίσταση του μυαλού μας στην αλλαγή,  ότι το μυαλό είναι ένα εργαλείο που δουλεύει από εμάς για εμάς και οι σκέψεις είναι δημιούργημα του, μπορούμε να το ελέγξουμε.

Δυστυχώς, το 95% των σκέψεων που κάνουμε είναι επαναλαμβανόμενες και το 80% αρνητικές, για αυτό τις περισσότερες φορές έχουμε και τα ίδια αποτελέσματα στη ζωή μας.

Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά, εστιάζοντας στη λύση και όχι στα προβλήματα, να αποκτάμε νέες αναφορές και εμπειρίες, τότε και τα αποτελέσματα που θα παίρνουμε δεν θα είναι αναμενόμενα.

Το πρόβλημα σε όλα αυτά είναι ότι άνθρωποι αρνούνται να πληρώσουν το τίμημα της απόφασης ή της αλλαγής τους. Όμως κάθε επιλογή σκέψης και αντίδρασης που έχουμε, έχει ένα τίμημα! Η στασιμότητα έχει ένα τίμημα, το ίδιο και η αλλαγή, μπορούμε να παραμένουμε σε μια κακή σχέση ή να μείνουμε μόνοι μας και να δουλέψουμε με τον εαυτό μας ώστε η επόμενη σχέση μας να βασίζεται στις ανάγκες μας και στα θέλω μας, συνειδητά.

Οτιδήποτε θέλουμε να επιτύχουμε έχει μια τιμή, το σημαντικό είναι η ουσιαστική ευχαρίστηση που θα λάβουμε αν το επιτύχουμε. Πρέπει να αφήνουμε κάτι για να επιτύχουμε κάτι, όσο μεγαλύτερη είναι η αξία, τόσο μεγαλύτερη και η θυσία που απαιτείται.

Η ανταμοιβή της πραγματικής επιτυχίας αξίζει την προσπάθεια, η Αιμίλια Μπαρ είπε: «Αυτός ο κόσμος διοικείται με πολύ σφιχτά χαλινάρια για να έχει χώρο να επέμβει η τύχη. Η τύχη πουλάει τα εμπορεύματα της, δεν τα δίνει ποτέ δωρεάν. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πάντα πληρώνουμε για την εύνοια της».

Πολλοί άνθρωποι που δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους, κατηγορούν την τύχη για όσα τους συμβαίνουν. Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μην έχουμε τους οικονομικούς πόρους ή  να έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες στη ζωή μας, το θέμα όμως είναι να κρατήσουμε τα καλά και να ενδυναμωθούμε μέσα από αυτές. Καθετί που μας συμβαίνει, έχει κάτι να μας μάθει και σίγουρα έρχεται για να μας ενδυναμώσει και να μας εξελίξει.

Κατά πόσο ο παράγοντας τύχη επηρεάζει τη ζωή μας;

Πώς αξιοποιούμε τα προβλήματα; Tι μαθαίνουμε για τον εαυτό μας;

Ποιες ευκαιρίες προκύπτουν;

Ζούμε σε μια εποχή που η γνώση και η πληροφορία δεν είναι πολυτέλεια, έχουμε το διαδίκτυο, υπάρχουν βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, υπάρχουν σεμινάρια που μπορούν να μας βοηθήσουν και να μας ενδυναμώσουν.

Αν θέλουμε κάτι πραγματικά, θα βρεθεί ο τρόπος να το πραγματοποιήσουμε!

Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι που αφιερώνουμε το χρόνο μας, τα χρήματα μας και την ενέργεια μας. Είναι σε κάτι που μας ενδιαφέρει πραγματικά;

Μαθαίνω πράγματα σχετικά με το αντικείμενο που με ενδιαφέρει και αν ναι πως μπορώ να δώσω περισσότερη αξία σε αυτό που κάνω;

Η επιμονή και η στοχοθεσία είναι τα κλειδιά για να προχωρήσουμε στη ζωή μας.

Τα μεγάλα επιτεύγματα απαιτούν και μεγάλες θυσίες και δεν είναι ποτέ αποτέλεσμα εγωισμού.

Όποιος θέλει να επιτύχει πολλά πράγματα πρέπει να προσπαθήσει πολύ, κανένα επίτευγμα και καμία αλλαγή δεν έγινε χωρίς να θυσιάσουμε κάτι από τη ζώνη άνεσης μας.

Να επιμένεις, να μαθαίνεις και να δίνεις την ενέργεια σου σε πράγματα που μπορούν να σε εξελίξουν.

«Όταν ένας άνθρωπος αδειάσει το πορτοφόλι του στο κεφάλι του, κανείς δεν μπορεί να του το πάρει! Μια επένδυση στη γνώση, πάντα έχει την καλύτερη απόδοση».
Benjamin Franklin