Δωρεάν οδηγός ψυχολογικής επιβίωσης για το δεύτερο lockdown

Είναι λογικό τις μέρες αυτές που διανύουμε το δεύτερο Lockdown η ψυχολογία μας να έχει πέσει. Το συναίσθημα του εγκλεισμού και της καταπίεσης είναι πολύ λογικό να μας συμβαίνει. Βρήκαμε έναν δωρεάν οδηγό επιβίωσης για το δεύτερο #menoumespiti και τον μοιραζόμαστε μαζί σας.

Ο οδηγός του ψυχολόγου και ψυχοθεραπευτή Απόστολου Πελτέκη περιλαμβάνει ενότητες που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα όχι της νόσου αλλά του εγκλεισμού. Ο οδηγός είναι ένα ebook που δημιουργήθηκε από την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Skillbox.gr

Με τον τίτλο (ΥΠΟ)ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, μέσα στον οδηγό θα ανακαλύψετε θέματα που αφορούν την προσαρμογή στην καθημερινότητα με τις νέες συνθήκες, το άγχος της υγείας, τη βελτίωση της σχέσης μας με τον εαυτό μας, την αντιμετώπιση του άγχους που πηγάζει από το οικονομικές και εργασιακές συνθήκες, τη σπουδαιότητα του ύπνου της άσκησης και της διατροφής, τη στήριξη των παιδιών της οικογένειας.

“Για όλους και όλες μας, η περίοδος αυτή της επιδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και του κατ’ οίκον περιορισμού μας είναι από πολλές απόψεις δύσκολη και πιεστική. Είναι μία περίοδος όπου καλούμαστε να κινητοποιήσουμε την υπομονή και τις ψυχικές μας δυνάμεις, ώστε να περάσουμε τον χρόνο αυτόν όσο πιο ανώδυνα γίνεται και, γιατί όχι, να τον εκμεταλλευτούμε ίσως για το καλύτερο. Σε αυτόν τον οδηγό παρουσιάζεται μια σειρά από προτάσεις και συστάσεις για τη φροντίδα της ατομικής ψυχικής υγείας και συναισθηματικής ευεξίας, όπως απορρέουν από την ψυχολογική θεωρία και έρευνα. (Υπο)Μένουμε σπίτι λοιπόν και παραμένουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς”  λέει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Πελτέκης.

Κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό σε pdf

Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο και το έργο του μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα.