Κακή αρχή, καλός τερματισμός!

Υπάρχουν χιλιάδες άντρες και γυναίκες σε αυτό το κόσμο, οι οποίοι ζουν βαρετές ζωές, δεν ήταν καλοί μαθητές, δέχτηκαν bullying, γενικά ένιωσαν ότι δεν πληρούσαν το κοινωνικό πρότυπο το οποίο επιτάσσουν τα στάνταρ της κοινωνίας μας.

Δυστυχώς κάποιοι έχουν επηρεαστεί από αυτό και επιτρέπουν στις κοινωνικές ταμπέλες που τους δόθηκαν ή και που οι ίδιοι προσδιόρισαν τον εαυτό τους με αυτές να επηρεάσουν την εξελικτική τους πορεία και να γίνουν μέρος της αυτοεικόνας  τους.

Δεν είμαστε ούτε αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για εμάς, ούτε το παρελθόν μας! Είμαστε αυτό που πείθουμε τον εαυτό μας ότι μπορούμε να γίνουμε, μην ξεχνάς ότι η επιθυμίες μας είναι οι προάγγελοι των δυνατοτήτων μας, είναι όσα είμαστε ικανοί να κάνουμε και να επιτύχουμε στη ζωή αρκεί να θέλουμε και να πιστεύουμε στο ότι θα τα καταφέρουμε. Δημιουργήστε λοιπόν ένα ισχυρό κίνητρο για να επιτύχετε τον στόχο σας, μια ισχυρή μόχλευση , κάτι που για εσάς συνδέεται με την προσωπική σας επιτυχία και ευημερία.

Αντίθετα συνδέστε την αποτυχία επίτευξης του με το αίσθημα της δυσαρέσκειας και του πόνου, δεν λέω ότι δεν είναι αποδεκτό να αποτύχετε αλλά να συνεχίσετε να προσπαθείτε μέχρι να συμβεί αυτό που θέλετε αλλάζοντας αν χρειάζεται την προσέγγιση σας αλλά όχι την απόφαση που έχετε πάρει.

 Μην ξεχνάς να δεσμεύεσαι στον εαυτό σου για την υλοποίηση των στόχων σου και να μην τα παρατάς. Με το να υλοποιείς μικρά βήματα, τηρώντας τις υποσχέσεις που του έδωσες, κτίζεις αυτοπεποίθηση!

Επιτυχία σημαίνει να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.

Πρόσφατα διάβασα μια ιστορία για έναν άνθρωπο που ήταν κακός μαθητής, για την ακρίβεια το όνομα του μπορεί να είναι χαραγμένο στο καπό του αυτοκινήτου σας.

Όλα ξεκίνησαν για εκείνον από μια απόφαση και μια παθιασμένη δίψα για επιτυχία που οδήγησε στην εταιρεία Honda.

To 1938 ενώ ήταν ακόμα φοιτητής αποφάσισε να επενδύσει την περιουσία του σε ένα μικρό εργαστήριο και άρχισε να ασχολείται με την ιδέα ελατηρίων εμβόλου, δούλευε σκληρά μέρα νύχτα με σκοπό να τα πουλήσει στην Toyota, όταν της τα παρουσίασε, εκείνη τον απέρριψε λέγοντας του ότι δεν πληρούν τα στάνταρ της.

Επέστρεψε στη σχολή και ανεχόταν κάθε μέρα τα σχόλια και την ειρωνεία καθηγητών και συμφοιτητών, όμως μετά από δύο χρόνια η Toyota του πρόσφερε ένα συμβόλαιο. Τότε παρουσιάστηκε ένα νέο πρόβλημα, επειδή η κυβέρνηση προετοιμαζόταν για πόλεμο αρνήθηκε να του δώσει τσιμέντο για να χτίσει το εργοστάσιο του. Πάλι βρήκε ένα τρόπο με την ομάδα του να παρασκευάσει το τσιμέντο που χρειαζόταν και το έχτισε. Στη διάρκεια του πολέμου όμως το εργοστάσιο υπέστη τεράστιες ζημιές, τότε συνέλεξε με την ομάδα του δεξαμενές καυσίμων που είχαν ρίξει τα αμερικάνικα αερομαχητικά και τα χρησιμοποίησε ως πρώτες ύλες, υλικά που τότε δεν υπήρχαν στην Ιαπωνία.

Επιβιώνοντας από όλα αυτά ένας σεισμός ισοπέδωσε το εργοστάσιο του, τότε αναγκάστηκε να πουλήσει την εκμετάλλευση των ελατηρίων στην Toyota. Αυτός ο άνθρωπος ήταν εξαιρετικά αποφασισμένος να επιτύχει, είχε πίστη σε αυτό που έκανε και άλλαζε συνεχώς προσέγγιση μέχρι να τα καταφέρει.

Μετά το τέλος του πολέμου, υπήρχε μεγάλη έλλειψη βενζίνης στην Ιαπωνία και ο Honda δεν μπορούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητο του, ούτε για να φέρει τρόφιμα στην οικογένεια του. Μέσα στην απελπισία του εγκατέστησε μια μικρή μηχανή στο ποδήλατο του, οι γείτονες του άρχισαν να παραγγέλνουν μοτοποδήλατα ώσπου τελείωσαν οι μηχανές. Τότε έγραψε σε 18.000 ιδιοκτήτες καταστημάτων με ποδήλατα να συνεισφέρουν στην ανακάλυψη του για την δυνατότητα μετακινήσεων που θα παρείχε στη χώρα του. Με αυτό τον τρόπο 5.000 από αυτούς του έδωσαν το κεφάλαιο που χρειαζόταν, παρόλα αυτά μόνο οι φανατικοί των ποδηλάτων την αγόρασαν γιατί ήταν πολύ ογκώδης. Έκανε λοιπόν μια τελευταία προσαρμογή και δημιούργησε μια πολύ πιο ελαφριά και μικρή εκδοχή της μοτοσικλέτας του, την Super Camp, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία και τη δεκαετία του ‘70 άρχισε να εξάγει τα πασίγνωστα αυτοκίνητα του.

Το συμπέρασμα είναι ότι για να επιτύχουμε αυτά που θέλουμε, πρέπει να εστιάζουμε σε ένα μακροπρόθεσμο στόχο, ακόμα και όταν δεν τα καταφέρνουμε, αλλάζοντας τον τρόπο  που θα το κάνουμε!

Ο λόγος, ο οποίος δεν πετυχαίνουμε αυτά που θέλουμε είναι γιατί εστιάζουμε βραχυπρόθεσμα, ζητάμε την άμεση ικανοποίηση και δεν στοχεύουμε  στην μακροπρόθεσμη ευημερία μας, με αποτέλεσμα να είμαστε χαρούμενοι περιστασιακά.

Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι που ξέρω έκαναν μια κακή αρχή. Αν το ίδιο συνέβη και σε σένα μην επιτρέψεις σε μια αποτυχία να σε σταματήσει.

Η υπομονή, η επιμονή και η αποφασιστικότητα είναι τρεις από τις βασικότερες αρετές που μπορεί να έχεις ένας άνθρωπος, αν δεν τις έχεις, καλλιέργησε τες, μπορούμε πάντα να αλλάξουμε ή να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε, αλλάζοντας τη συμπεριφορά μας.

Η πραγματική αποτυχία είναι να μην καταφέρει κάποιος να αγγίξει το ύψος των δυνατοτήτων του.