Πώς να παίρνουμε αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας!

Η σκέψη είναι η υψηλότερη λειτουργία του ανθρώπου και είναι το πρώτο βήμα για οτιδήποτε στη ζωή μας. Ο Βίκτωρ Φράνκλ, ο σπουδαίος Βιεννέζος ψυχίατρος, που πέρασε χρόνια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έγραψε στο βιβλίο του Το νόημα της Ζωής  πως ανεξαρτήτως της σωματικής ή πνευματικής κακοποίησης που υπέστη από τους βασανιστές του, δεν κατάφεραν ποτέ να τον κάνουν να σκεφτεί κάτι που δεν επέλεξε ο ίδιος.

Δυστυχώς η πλειονότητα των ανθρώπων σπανίως σκέφτεται, απλώς αποδέχεται αυτό που βλέπει και ακούει. Την επόμενη φορά που θα κληθείτε να πάρετε μια απόφαση είτε προσωπική είτε επαγγελματική -ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.

Εξασκήστε την επαγωγική σας λογική και αναρωτηθείτε αν αυτή η απόφαση θα βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής σας.

Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν όραμα για μια καλύτερη ζωή έχουν κλείσει τον εαυτό τους στη φυλακή. Οι επανειλημμένες αποτυχίες μπορεί να βλάψουν την αυτοεικόνα ενός ατόμου και να τον κάνουν να μην βλέπει πια τις δυνατότητες του.

Χτίσε λοιπόν μια νοερή εικόνα για το πως θα ήθελες να είναι η ζωή σου, ποια είναι τα θέλω σου, τι είναι αυτό που χρειάζεσαι και δεν έχεις αποκτήσει ακόμα.

Τι θα ήταν αυτό που θα σου άρεσε να κάνεις αν τα χρήματα δεν ήταν το πρόβλημα; Ποιες δεξιότητες σου θα χρησιμοποιούσες;

Μπορεί η τωρινή σου εργασία να συμβάλει στο μελλοντικό σου πλάνο και με ποιο τρόπο; Πως θα ήθελες να είναι η ζωή σου σε πέντε χρόνια από τώρα;  

Άρχισε λοιπόν να σκέφτεσαι και να καταγράφεις αυτό που θες και πως μπορείς να το αποκτήσεις. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται αυτά που δεν θέλουν και όχι αυτά που θέλουν!

Γράψτε για ποιο λόγο δεν μπορείτε να πάρετε αυτό που θέλετε. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Όσο απλή και να ακούγεται αυτή η άσκηση, ξυπνάει την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα σου. Μια σκέψη διατυπώνεται λεκτικά πιο γρήγορα από τον χρόνο που χρειάζεται για να καταγραφεί. Με την γραφή λοιπόν αναλύεται πιο πολύ σε σύγκριση με το να ειπωθεί, δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στα πράγματα που εστιάζει το άτομο τη συγκεκριμένη στιγμή, με αποτέλεσμα να γεννιούνται πιο πολλές ιδέες, ίσως και κάποιες που δεν είχαν περάσει καν από το μυαλό σου.

Η σκέψη είναι ο σιωπηλός διακόπτης που θέτει σε κίνηση το πεπρωμένο του ανθρώπου. Δείτε τη θέση σας στη δουλειά σας, τις σχέσεις σας, τους βαθμούς στις πωλήσεις σας και πως θα μπορούσαν να γίνουν. Χτίστε μια εικόνα με αυτά τα βελτιωμένα αποτελέσματα στο μυαλό σας. Χωρίς όνειρα, χωρίς ενθουσιασμό, χάνουμε τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι δυνατότητες μας. Τα μικροπράγματα είναι αυτά που κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Τι προσπαθείτε να πετύχετε; Ποια μικροπράγματα μπορείτε να κάνετε σήμερα που θα σας κάνουν πιο αποτελεσματικούς;

Η συνεχής προσπάθεια είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες σας, αξιοποιήστε τες!

Η ζωή πάντα εκφράζει το αποτέλεσμα των επικρατέστερων σκέψεων μας.