Τι είναι αυτό που χρειάζεται για να επιτύχουμε το στόχο μας

 Για πολύ καιρό οι άνθρωποι πίστευαν ότι για να επιτύχουν στον επαγγελματικό τομέα πρέπει να έχουν υψηλό δείκτη ευφυίας.

Αν αυτό ίσχυε πραγματικά, γιατί τόσοι έξυπνοι άνθρωποι αποτυγχάνουν καθημερινά;

Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει ότι ενώ έχουν ξεκινήσει δυναμικά στον επαγγελματικό τους χώρο, στην πορεία καταλήγουν στη μετριότητα.

Ενώ πιο συχνά παρατηρείται ότι άντρες και γυναίκες μέτριων δυνατοτήτων έχουν φτάσει στην κορυφή του επαγγέλματος τους.

Κανείς δεν έχει διευκρινίσει τι ακριβώς χρειάζεται για να πετύχει κανείς στα επαγγελματικά του και γενικότερα στο χώρο των επιχειρήσεων, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ξέρουμε ότι συμβάλουν στην επιτυχία ενός ανθρώπου.

 Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν πίστη στον εαυτό τους, μαθαίνουν από τους άλλους και από την εμπειρία, διαθέτουν «χαρακτήρα» .

Έχουν την αίσθηση της κατεύθυνσης, γνωρίζοντας που θέλουν να φτάσουν, κατευθύνονται προς το στόχο τους και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν αλλάζουν προσέγγιση και όχι στόχο.

Η ευφυία από μόνη της δεν είναι αρκετή, η επιμονή, η αποφασιστικότητα και το θάρρος είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων σου.

Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν είναι αυτοί που έχουν αναπτύξει μια εσωτερική αυτοπεποίθηση που εκφράζεται ανοιχτά στη συμπεριφορά τους και αυτό είναι που τους βοηθάει να τολμούν να προχωρούν, παίρνοντας τα απαραίτητα ρίσκα.

Στην ζωή μας τραβάει μπροστά ο στόχος μας και μας σπρώχνει η αποφασιστικότητα μας. Όταν επιμένουμε, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι τα περισσότερα πράγματα είναι εφικτά.

Η δράση είναι αυτή που γεννά αυτοπεποίθηση, κάνοντας καθημερινά μικρά βήματα προς το στόχο μας, τότε σταματά να φαντάζει δύσκολος ή ανέφικτος.

Είναι πολύ σημαντικό, ο τρόπος σκέψης μας να προάγει τη δράση μας, να μας εμψυχώνει και να μας κινητοποιεί.

Μπορούμε να κάνουμε τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό μας

  1. Ποιος είναι ο στόχος μου σε σχέση  με τη δουλειά μου, τι θέλω να επιτύχω;
  2. Πως μπορώ να δώσω περισσότερη αξία στη δουλειά μου;
  3. Ποια δυνατά στοιχεία/δεξιότητες μου μπορώ να αξιοποιήσω;
  4. Τι πόρους θα χρειαστώ;
  5. Από ποιον θα χρειαστώ βοήθεια για την υλοποίηση του;

Μην ξεχνάς δεν γεννιόμαστε έχοντας αυτοπεποίθηση, αυτή κτίζεται με το θάρρος μας!  Ξεκινήστε από σήμερα να αναλαμβάνετε δράση, μπορεί να χρειαστεί να δώσετε πολλές φορές μια μάχη για να την κερδίσετε.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί στην επιμονή και στην αποφασιστικότητα σας.

Μην φοβάστε την αποτυχία, είναι μέρος της διαδικασίας, αν δεν μάθουμε μέσα από τα λάθη μας, δεν θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε.

Ας μην περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, ας δώσουμε στον εαυτό μας την αυτοπεποίθηση για να πραγματοποιήσει αυτό που θέλει.