Τρόποι αντιμετώπισης του άγχους και των κρίσεων πανικού

Οι κρίσεις πανικού και το άγχος μπορούν να εισβάλλουν στη ζωή μας ανά πάσα ώρα και στιγμή, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν σιγά σιγά όχι μόνο τη ψυχική μας υγεία, αλλά και τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναγκαστεί να ακυρώσουμε εξόδους με αγαπημένα μας πρόσωπα, να εγκαταλείψουμε τις αγαπημένες μας δραστηριότητες και να επιζητήσουμε έστω ένα ψήγμα ψυχικής και σωματικής γαλήνης επειδή ο οργανισμός μας επηρεάζεται ολοένα και περισσότερο από τα συμπτώματα ( εφίδρωση, τρέμουλο, δύσπνοια, ναυτία, πόνος στο στήθος, κλπ. ) !

Πριν από μερικά χρόνια, πιο συγκεκριμένα το 2017, έχοντας μόλις ενταχθεί στον κόσμο της ενηλικίωσης, υπέφερα από κρίσεις πανικού για αρκετό καιρό και όπως καταλαβαίνετε, ήταν μεγάλο σοκ τόσο για μένα κι άλλο τόσο για τους γύρω μου φυσικά ! Μια από τις σανίδες σωτηρίες μου εκείνο το διάστημα ήταν η μουσική, γι’ αυτό ετοίμασα ένα playlist, το οποίο περιέχει μέσα τραγούδια, που αναφέρονται σ’ αυτή τη σύγχρονη ψυχολογική μάστιγα, ενώ μερικά από αυτά θα σας τονώσουν ψυχολογικά !

Αν πάλι δεν είστε λάτρεις της μουσικής ( ή δεν σας αρέσει η συγκεκριμένη λίστα, γούστα είναι αυτά ), προτείνω ανεπιφύλακτα το ” Μπορείς ”, ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης του Αντώνιου Πισσάνου, που μου πρότεινε με τη σειρά του ένα πολυαγαπημένο μου άτομο, το οποίο συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην αντιμετώπιση αυτών των κακών δαιμόνων !!!

*Μπορείτε να βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες *

Τέλος, αν ποτέ σας διαβάσετε αυτό το άρθρο, να ξέρετε πως ” δεν μπορεί να βρέχει όλη την ώρα ” ( το λέει κι ο πολυαγαπημένος Brandon Lee στο ” The crow ” και το τραγουδάει ) !!! Αν πάλι εξακολουθούν να πέφτουν καταιγίδες, προσπαθήστε να φάτε μια λαχταριστή σοκολάτα, όπως ο Harry Potter και να κάνετε πράγματα, που θα δώσουν χρώμα στην εύθραυστη ψυχική υγεία σας και προπάντων… να έχετε στο πλευρό σας ηλιόλουστους ανθρώπους, εξοπλισμένους με υπομονή, σύνεση, αλλά και μια μεγάλη αγκαλιά για εσάς !!! Κανένας δεν είναι μόνος σ’ αυτή τη μάχη !!

Καλή ακρόαση και καλή ανάγνωση !

Πηγές φωτογραφιών: Promedica health connect | Τerraskills | Politeia net | Pinterest | Twitter

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά

Οι Coldplay αποθεώθηκαν σε μια ιστορική συναυλία στο Ο.Α.Κ.Α.
Αρθούρος Ρεμπώ: Η ανήσυχη ποιητική μορφή του 20ου αιώνα
Δημήτρης Μιχαλέτος: ''H φαντασία δίνει στον συγγραφέα μια απεριόριστη ελευθερία που του επιτρέπει να...
Τίνα Αλεξοπούλου: '' H ορμέμφυτη δύναμη της καλλιτεχνικής έκφρασης είναι πιο μεγάλη από τα εμπόδια''
Χριστίνα Μαραγκάκη: "Είμαστε μια γενιά που αρέσκεται στην ευκολία της επιφανειακότητας των social me...
Φανή Οιχαλιώτη: "Μου αρέσει να δημιουργώ καινούριες ιστορίες για να δραπετεύσω από την καθημερινότητ...
Γεωργία Κρίκη: "Οι σκέψεις μου είναι μόνο εικόνες. Σκέφτομαι με εικόνες και όχι με λέξεις"
Eυτυχία Μαρτινίδου: ''Τα όνειρα, οι ιδέες και η ελπίδα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ουσίας και ...
Ελένη Ελευθεριάδου: "Η συγγραφή έγινε για εμένα κάτι σαν βιολογική ανάγκη"
''Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι'': Το βιβλίο-σταθμός στη λογοτεχνική καριέρα του Όσκαρ Ουάιλντ