Ξέρεις τι θέλεις! Ξέρεις όμως πώς να το πάρεις;

Η απάντηση βρίσκεται στη διαχείριση χρόνου. Ναι σωστά άκουσες, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πως να αξιοποιούν το χρόνο τους, για αυτό το λόγο δεν τους φτάνει και παραπονιούνται πως δεν έχουν.

Ακόμα όμως και όταν βρίσκουν ,δεν τον εκτιμούν, με αποτέλεσμα να τον περνούν με μη παραγωγικό τρόπο ή σπαταλώντας τον σε δραστηριότητες που δεν τους δίνουν ουσιαστική χαρά.

Φοβόμαστε το θάνατο αλλά πράττουμε λες και θα ζήσουμε για πάντα! Περνάμε τις μέρες μας πολλές φορές χωρίς να κάνουμε κάτι που θα μας προσφέρει ευεξία ή λίγη χαρά. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο γρήγοροι που ξεχνάμε να ακούσουμε μέσα στο άγχος και στις υποχρεώσεις μας, τι είναι αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε τώρα. Πολλές φορές, προκειμένου να βελτιώσουμε την υλική ποιότητα και υπόσταση της ζωής μας, πέφτουμε στην εξής παγίδα: Διαμορφώνουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ώστε αρκετές από τις συναισθηματικές μας ανάγκες μένουν ακάλυπτες. Οι πραγματικές μας ανάγκες αναγνωρίζονται και βασίζονται στο συναίσθημα που μας προκαλούν  δηλαδή κατά πόσο είναι ουσιαστικό, τη διάρκεια έχει, αν μας δίνει λίγη χαρά και περισσότερη λύπη, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά.

 Τι έχω πραγματικά ανάγκη, πως μπορώ να αφιερώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου την ημέρα ώστε να κάνω αυτό που με ευχαριστεί;

Στην εργασία μας, τις μισές ώρες είναι αυτές που παράγουμε ουσιαστικά, τις υπόλοιπες μισές απλώς συντηρούμε το έργο μας. Όλοι έχουμε στη διάθεση μας τον ίδιο χρόνο κάθε μέρα, το θέμα είναι τι κάνουμε με αυτό τον χρόνο;

Ο μέσος άνθρωπος περνάει τέσσερις ώρες την ημέρα μπροστά από την τηλεόραση. Αυτό σημαίνει 10,5 χρόνια μέχρι να φτάσει 65 ετών!

Προσθέστε και άλλα 21 χρόνια που αφιερώνουμε στον ύπνο, δηλαδή 8 ώρες κάθε βράδυ, με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνουμε πως περνάνε 31,5 χρόνια από τη ζωή μας.

Κάνουμε λοιπόν κάθε μέρα κάτι που να μας δίνει χαρά και ευεξία; Tι χρόνο αφιερώνουμε στον εαυτό μας;

Mήπως όλη μας η ζωή είναι η εργασία μας και το άγχος που προκαλεί;

Τι πρέπει να αναθεωρήσουμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής; Eπιλέγουμε o χρόνος μας να είναι σε πράγματα που έχουν πραγματική αξία για εμάς;

Αν θέλουμε πραγματικά να κερδίσουμε χρόνο μπορούμε απλά να κόψουμε 2 ώρες από αυτούς τους τομείς την ημέρα, κερδίζοντας 60 ημέρες το χρόνο!!

Μην ξεχνάς ότι ο χρόνος είναι αυτό που θέλουμε περισσότερο από όλα αλλά το χρησιμοποιούμε με το χειρότερο τρόπο.

Κτίστε λοιπόν την εικόνα αυτού που θέλετε να πετύχετε είτε είναι ένας στόχος είτε είναι η μελλοντική εικόνα (όραμα) που θέλετε να έχετε όσον αφορά τη ζωή σας.

Αν δεν ξέρουμε που θέλουμε να φτάσουμε, πως θα πάμε εκεί άλλωστε. Χωρίς όραμα για μια καλύτερη ζωή, πίστη και επιμονή στις δυνατότητες και το στόχο μας, δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Όταν κτίζουμε ένα όραμα αμέσως το μυαλό μας ψάχνει ιδέες και τρόπους για να το υλοποιήσει και να βελτιώσει τη ζωή μας. Όσο πιο πολύ το ψάχνουμε, περισσότερες ευκαιρίες θα παρουσιάζονται για να το πραγματοποιήσουμε!

Συνειδητοποίησε ένα πράγμα, έχεις τις δυνατότητες να τα καταφέρεις αν έχεις τη θέληση να το κάνεις.

Μια επιθυμία πάντα προϋποθέτει τη δυνατότητα δράσης για να πραγματοποιηθεί!