5 Ταινίες του LGBTQ+ Κινηματογράφου

Ο LGBTQ+ κινηματογράφος σπάνιζε με την φιλμογραφία του, τα παλαιότερα χρόνια. Ωστόσο, πολλές ταινίες κατάφεραν να κάνουν την επανάστασή τους και να προσφέρουν απλόχερα στον κινηματογράφο, αυτό που χρειάζεται. Μια μικρή (ή και όχι) δόση περηφάνειας. Στο πρώτο μέρος αυτού του αφιερώματος, θα δούμε 5 ταινίες (3 ξένες και 2 ελληνικές) που αφορούν την LGBTQ+ κοινότητα.

Carol

Έτος: 2015
Σκηνοθεσία:
Todd Haynes
Υπόθεση:
Βρισκόμαστε στο έτος 1952, στη Νέα Υόρκη, όπου εκτυλίσσεται ο έρωτας ανάμεσα στην 40χρονη Carol, η οποία είναι παντρεμένη με παιδί αλλά αρκετά δυστυχισμένη από τον γάμο της και την φωτογράφο Therese, η οποία έχει γοητευτεί από την Carol. Παρόλα τα εμπόδια που συναντούν, παίρνουν την απόφαση να δραπετεύσουν μαζί.
Πρωταγωνιστούν:
Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson

The Boys In The Band

Έτος: 2020
Σκηνοθεσία:
Joe Mantello
Υπόθεση:
Βρισκόμαστε στην Νέα Υόρκη, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, με τον Μichael, ο οποίος είναι ομοφυλόφυλος, να ετοιμάζει ένα πάρτι για τα γενέθλια του φίλου του, Harold. Μαζί με τον Michael και τον Harold,θα βρίσκονται και οι καλοί τους φίλοι. Μετά από διάφορα περιστατικά, καταλήγουν να παίζουν “Θάρρος ή Αλήθεια” και τότε αποκαλύπτονται πολλά μυστικά και ακόμα περισσότερα συναισθήματα.
Πρωταγωνιστούν:
Jim Parsons, Zachary Quinto, Matt Bomer

The Danish Girl

Έτος: 2015
Σκηνοθεσία:
Tom Hooper
Υπόθεση: Την δεκαετία του 1920, στην Κοπεγχάγη, ο εικαστικός Einar Wegener τείνει να αντικαταστήσει ένα θηλυκό μοντέλο, για χάρη της συζύγου του και εικαστικού, Gerda Wegener. Αυτή η εμπειρία θα τον κάνει να ανακαλύψει και να αναδείξει την πραγματική του ταυτότητα.
Πρωταγωνιστούν:
Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard

Στρέλλα

Έτος: 2009
Σκηνοθεσία:
Πάνος Κούτρας
Υπόθεση:
Ο 48χρονος Γιώργος, μετά από 15 χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίζεται για έναν φόνο που διέπραξε. Μέσω μιας διανυκτέρευσης σ’ ένα φθηνό ξενοδοχείο, γνωρίζει την Στρέλλα, μια τρανς πόρνη. Ερωτεύονται, όμως το παρελθόν χτυπά την πόρτα του Γιώργου. Μαζί με την Στρέλλα, θα βρουν τρόπο, να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια.
Πρωταγωνιστούν:
Μίνα Ορφανού, Γιάννης Κοκκιασμένος, Μίνως Θεοχάρης,

Fuck Freud

Έτος: 2013
Σκηνοθεσία:
Αδάμ Καρυπίδης
Υπόθεση:
Η ταινία αναφέρεται σε ένα γκέι ζευγάρι, με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Διαδραματίζεται στο διαμέρισμά τους σε 4 διαφορετικές περιόδους της ζωής τους και σε 4 διαφορετικές σκηνές. Αφού ξεπερνούν τα εμπόδια που αντιμετώπισαν, καταφέρνει η αγάπη τους πια να αναδειχθεί.
Πρωταγωνιστούν:
Ερρίκος Λίτσης, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Βάσω Τσεκούρα

Banners: Carol | The Boys In The Band | The Danish Girl | Στρέλλα | Fuck Freud

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά