3 Βρετανικές Κωμωδίες Που Αγαπώ | ΤV Shows Corner

Υπάρχουν πολλά sitcoms (situation comedies), τα οποία έχουμε αγαπήσει και μας έχουν χαρίσει όμορφες στιγμές. Friends, The Big Bang Theory, The Office, How I Met Your Mother, κ.ά., είναι σειρές που δεν τις αγγίζει πια ο χρόνος. Σε μερικές από αυτές, αναφέρθηκα και στο άρθρο για τις αγαπημένες μου σειρές. Σας έχω μιλήσει όμως για τις αγαπημένες μου βρετανικές κωμωδίες; Είμαι λάτρης της Βρετανίας και δεν το κρύβω, ειδικά όταν μιλάμε για βρετανικές παραγωγές. Παρακάτω, λοιπόν, θα σας αναφέρω τις τρεις βρετανικές κωμωδίες που αγαπώ πολύ. Την μία την γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και τις άλλες δύο αν δεν τις γνωρίζετε, ήρθε η στιγμή να τις μάθετε.

Mr Bean (1990 – 1995)

H σειρά που μεγάλωσε μικρούς και μεγάλους, μας χάρισε στιγμές γέλιου και που προσωπικά είναι comfort TV show, απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είναι με διαφορά ο Mr Bean. Ο Rowan Atkinson ήταν ήδη γνωστός στην Μεγάλη Βρετανία, λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην κωμική σειρά Blackadder (Μαύρη Οχιά), ωστόσο η καριέρα του εκτοξεύτηκε μέσω του αξιαγάπητου σε όλους Mr. Bean. O Mr Bean δεν μιλάει αλλά τα πάντα λένε οι εκφράσεις του προσώπου του και η γλώσσα του σώματός του. Όλα τα παραπάνω τον καθιστούν ευφυή και γλυκό χαρακτήρα. Δεν είναι όμως μόνος του, συντροφιά του έχει πάντα το αρκουδάκι του, τον Teddy.


Α Bit Of Fry And Laurie (1989 – 1995)

To ξέρατε ότι ο αγαπημένος μου Hugh Laurie, που ενσάρκωσε επιτυχώς τον ρόλο του ευφυή μεν, κυνικού δε Gregory House, έκανε κωμικά σκετς; Τώρα το μάθατε! Μαζί με τον Stephen Fry (Dietrich από το V For Vendetta), σατίριζαν την επικαιρότητα στην Αγγλία και όχι μόνο. Έσπαγαν τον Τέταρτο Τοίχο, σχολίαζαν καυστικά ακόμα και τις εκάστοτε κυβερνήσεις και όσα μέτρα είχαν λάβει για την χώρα (χμμ, τι μου θυμίζει;!) Παρακάτω, υπάρχει το αγαπημένο μου bit, το οποίο δείχνει πώς θα ήταν τα talk shows, αν ήταν υπερβολικά ειλικρινή.


Blackadder (1983 – 1989)

Θέλετε να δείτε πώς ήταν η Μεγάλη Βρετανία από την περίοδο του Μεσαίωνα έως και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμo; Τo Blackadder είναι εδώ για να λύσει κάθε απορία σας (ή και όχι). Με πρωταγωνιστές τους Rowan Atkinson ως Edmund Blackadder και Tony Robbinson ως Baldrick, αλλά και Stephen Fry, Miranda Richardson και Hugh Laurie, το Blackadder παραθέτει τα γεγονότα από τις προαναφερθείσες περιόδους, με μία κωμική ματιά. Το dark χιούμορ είναι το χαρακτηριστικό τους, και οι Βρετανοί σαφώς το αξιοποιούν, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν. Δείτε το κι αυτό ΧΘΕΣ!!


Banner: A Bit Of Fry And Laurie