5 λόγοι για να δείτε την σειρά Only murders in the building

Είναι γεγονός ότι αγαπώ τις κωμικές σειρές με μια δόση μυστηρίου. Και αυτή η σειρά του δικτύου Hulu που θα αναφερθώ περιλαμβάνει και από τα δυο.

Υπόθεση: τρία φαινομενικά τελείως διαφορετικά μεταξύ τους άτομα μοιράζονται ένα κοινό πάθος για τα podcasts που αφορούν την εξιχνίαση αληθινών εγκλημάτων. Βιώνουν μια ήσυχη καθημερινότητα, μέχρι που ένας φόνος στο συγκρότημα πολυκατοικιών που μένουν θα τους αναστατώσει και θα κληθούν να λύσουν το μυστήριο. Πόσο εύκολο θα είναι να βρεθεί ο ένοχος όταν κάθε ένοικος του συγκροτήματος Αρκόνια μοιάζει πιθανός ύποπτος και τα άλλοθι τους διαψεύδονται;

  • Οι ήρωες είναι πραγματικά αξιολάτρευτοι. Ο έξω καρδιά θεατρικός Όλιβερ, η γλυκιά και σαρκαστική Μέιμπελ και ο πρώην τηλεοπτικός σταρ –μα πάντα μοναδικά αμήχανος- Τσάρλς συνθέτουν μια υπέροχη ομάδα που αποδίδουν μοναδικά οι Martin Short, Selena Gomez και Steve Martin. Μια σπιρτάδα που παραμένει στα ίδια και παραπάνω επίπεδα και στην δεύτερη σεζόν.
  • Η πολύ δυνατή σκηνοθεσία του. Πρωτότυπα σκηνικά που τονίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια κάνουν τον θεατή να πηγαίνει από το ένα επεισόδιο στο άλλο δίχως να το καταλάβει. Ενώ οι ήρωες συνδέονται μεταξύ τους με έναν μοναδικό τρόπο.
  • Το χιούμορ. Πραγματικά έχω γελάσει πάρα πολύ με τις έξυπνες και ταυτόχρονα καλογραμμένες ατάκες των ηρώων.
  • Τα θέματα που πραγματεύεται το κάθε επεισόδιο. Είναι άξιο να αναφερθεί ότι υπήρξε αφιέρωμα στην νοηματική όπως και ένα επεισόδιο που επικέντρωνε την πλοκή στον κωφάλαλο ήρωα -κάθε επεισόδιο αφιερώνεται στην οπτική και κάποιου ήρωα που δίνει την δική του ξεχωριστή νότα- με κανέναν ηθοποιό να μην μιλάει , δίνοντας μια πολύ αξιόλογη τροπή. Επιπλέον, η φιλία, ο έρωτας, τα ενδιαφέροντα που ενώνουν ανθρώπους, η μοναξιά στις μεγαλουπόλεις, οι λανθασμένες ταμπέλες που προκύπτουν από στερεότυπα και οι δαιδαλώδεις οικογενειακές σχέσεις είναι κάποια από τα ξεχωριστά του θέματα.

Υ.Γ 1: Αν αγαπάτε τα podcasts αλλά και τα true crime podcasts σαν τους ήρωες μας, τσεκάρετε τα παρακάτω άρθρα που έγραψε η Άννα Μαρία: εδώ και εδώ.

Υ.Γ2: αργεί η τρίτη σεζόν; Ανυπομονώ!

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά

H ''Υπόθεση Παραντάιν'' ζωντανεύει για πρώτη φορά στο θέατρο ''Αγγέλων βήμα''
Γιάννης Λαζαρίδης: '' Η συγγραφή είναι ένας παράλληλος κόσμος στον οποίο μπορώ να ταξιδεύω κάθε φορά...
Κώστας Γροσομανίδης: ''Σκοπός του έργου είναι να προβληματίσει και να παρακινήσει νέες ερωτήσεις για...
Κάρμεν Ρουγγέρη: “Βλέποντας την καταστροφή του πολέμου καταλαβαίνεις την αξία της ειρήνης” 
Η Τίνα Αλεξοπούλου έρχεται με jazzy διάθεση στο Half Note Jazz Club
Γιάννης Αγγελάκης: ''Η φαντασία μας μπορεί να συνεχίσει να διευρύνεται με νέους δρόμους που ανοίγοντ...
Ο ''Μπάτμαν'' του Τάσου Θεοφίλου θα παρουσιαστεί στο πολυχώρο ''ΠΛΥΦΑ''
Η Τίνα Αλεξοπούλου μας τραγουδά '' του έρωτα γραμμένο''
Η Γιώτα Τσιμπρικίδου γιόρτασε τα 100 επεισόδια του Artpodcast σε μια ξεχωριστή βραδιά
Μιχαήλ Σιδηρόπουλος: ''Το ταξίδι της συγγραφής μου δίνει την ενέργεια να προσπαθήσω να αφιερώσω περι...