5 λόγοι για να δείτε την σειρά Only murders in the building

Είναι γεγονός ότι αγαπώ τις κωμικές σειρές με μια δόση μυστηρίου. Και αυτή η σειρά του δικτύου Hulu που θα αναφερθώ περιλαμβάνει και από τα δυο.

Υπόθεση: τρία φαινομενικά τελείως διαφορετικά μεταξύ τους άτομα μοιράζονται ένα κοινό πάθος για τα podcasts που αφορούν την εξιχνίαση αληθινών εγκλημάτων. Βιώνουν μια ήσυχη καθημερινότητα, μέχρι που ένας φόνος στο συγκρότημα πολυκατοικιών που μένουν θα τους αναστατώσει και θα κληθούν να λύσουν το μυστήριο. Πόσο εύκολο θα είναι να βρεθεί ο ένοχος όταν κάθε ένοικος του συγκροτήματος Αρκόνια μοιάζει πιθανός ύποπτος και τα άλλοθι τους διαψεύδονται;

  • Οι ήρωες είναι πραγματικά αξιολάτρευτοι. Ο έξω καρδιά θεατρικός Όλιβερ, η γλυκιά και σαρκαστική Μέιμπελ και ο πρώην τηλεοπτικός σταρ –μα πάντα μοναδικά αμήχανος- Τσάρλς συνθέτουν μια υπέροχη ομάδα που αποδίδουν μοναδικά οι Martin Short, Selena Gomez και Steve Martin. Μια σπιρτάδα που παραμένει στα ίδια και παραπάνω επίπεδα και στην δεύτερη σεζόν.
  • Η πολύ δυνατή σκηνοθεσία του. Πρωτότυπα σκηνικά που τονίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια κάνουν τον θεατή να πηγαίνει από το ένα επεισόδιο στο άλλο δίχως να το καταλάβει. Ενώ οι ήρωες συνδέονται μεταξύ τους με έναν μοναδικό τρόπο.
  • Το χιούμορ. Πραγματικά έχω γελάσει πάρα πολύ με τις έξυπνες και ταυτόχρονα καλογραμμένες ατάκες των ηρώων.
  • Τα θέματα που πραγματεύεται το κάθε επεισόδιο. Είναι άξιο να αναφερθεί ότι υπήρξε αφιέρωμα στην νοηματική όπως και ένα επεισόδιο που επικέντρωνε την πλοκή στον κωφάλαλο ήρωα -κάθε επεισόδιο αφιερώνεται στην οπτική και κάποιου ήρωα που δίνει την δική του ξεχωριστή νότα- με κανέναν ηθοποιό να μην μιλάει , δίνοντας μια πολύ αξιόλογη τροπή. Επιπλέον, η φιλία, ο έρωτας, τα ενδιαφέροντα που ενώνουν ανθρώπους, η μοναξιά στις μεγαλουπόλεις, οι λανθασμένες ταμπέλες που προκύπτουν από στερεότυπα και οι δαιδαλώδεις οικογενειακές σχέσεις είναι κάποια από τα ξεχωριστά του θέματα.

Υ.Γ 1: Αν αγαπάτε τα podcasts αλλά και τα true crime podcasts σαν τους ήρωες μας, τσεκάρετε τα παρακάτω άρθρα που έγραψε η Άννα Μαρία: εδώ και εδώ.

Υ.Γ2: αργεί η τρίτη σεζόν; Ανυπομονώ!