5 Σειρές Που Έχω Αγαπήσει | TV Shows Corner

Όλοι μας έχουμε comfort movies ή comfort TV shows, ταινίες ή σειρές δηλαδή που δεν βαριόμαστε ποτέ να βλέπουμε και μας κρατούν συντροφιά, λίγο παραπάνω όταν η ψυχολογία μας δεν είναι και στα καλύτερά της. Στην ενότητα του TV Shows Corner, θα δούμε διάφορες προτάσεις, facts και οτιδήποτε αφορά τηλεοπτικές σειρές του χθες και του σήμερα που ο καθένας μας έχει ξεχωρίσει. Σ’ αυτό το αφιέρωμα, θα αναφερθώ σε μερικές σειρές που έχω αγαπήσει πολύ και προτείνω ανεπιφύλακτα, αν και οι περισσότερες είναι κλασικές και σίγουρα έχετε δει.

House Md (2004-2012)

Αν με ρωτούσαν με ποιον χαρακτήρα από τηλεοπτική σειρά είμαι ερωτευμένη, πολύ εύκολα θα απαντούσα τον Gregory House. Ούσα sapiosexual (με ελκύουν οι ευφυείς άνθρωποι), η συγκεκριμένη μου επιλογή με δικαιώνει. Είναι ευφυής,σαρκαστικός, πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί κυνικός και αναίσθητος, αλλά σίγουρα είναι και νάρκισσος. Πέραν όλων αυτών όμως, ο Dr. House, έχει συναισθήματα και τα νιώθει πολύ έντονα, ακόμα κι αν οι υποθέσεις ή ο εθισμός του στο Vicodin, τον εμποδίζουν να τα εξωτερικεύσει. Είναι δύσκολο να τον μισήσεις, γιατί κάποιες φορές είτε θα ταυτιστείς μαζί του, είτε θα δείξεις κατανόηση. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι πως: Everybody Lies!!

The Big Bang Theory (2007-2019)

Από το 1 μέχρι το 10, πόσο geek νιώθεις; Εγώ πάρα πολύ όταν παρακολουθώ το Big Bang Theory. Το ΒΒΤ, όπως και τα Φιλαράκια, που θα δούμε παρακάτω, είναι η επιτομή της παρέας που θα θέλαμε να έχουμε ή ακόμα καλύτερα της παρέας που έχει μετατραπεί σε οικογένεια. Sheldon, Leonard, Penny, Howard, Raj, Amy και Bernadette είναι η παρέα που λίγο πολύ θα ταυτιστείς με τον καθέναν τους. Ελπίζω μόνο να μην παίρνεις κυριολεκτικά τον σαρκασμό, όπως ο Sheldon (he is my favourite, btw). Είναι απίστευτα ευφυής, αντικοινωνικός και το OCD του καταλήγει να γίνεται είτε ενοχλητικό, είτε απίστευτα διασκεδαστικό. Σαν σειρά μου άφησε όμορφα συναισθήματα, ειδικά το τέλος της, το οποίο ήταν συγκινητικό. Είτε είσαι geek, είτε όχι, δες την ΧΘΕΣ!

Sherlock (2012-2017)

The Name’s Sherlock Holmes and the address is 221B Baker Street. Λατρέυω τις αστυνομικές σειρές και τα αστυνομικά βιβλία και ο Sherlock Holmes δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα μου. Θυμίζει σε πάρα πολλά σημεία τον Gregory House, όπως στην ευφυία, στην έλλειψη συναισθήματος πολλές φορές αλλά και στο πόσο boring! του φαίνονται οι άνθρωποι, διότι δεν μπορούν να αντιληφθούν το mind palace του. Η παρατηρητικότητά του και ο τρόπος που ψυχολογεί τους ανθρώπους από μερικά απλά σημάδια στα χέρια ή από την επιλογή των ρούχων ακόμα, είναι συναρπαστική. Ο John Watson είναι αρκετά υπομονετικός απέναντι στον Sherlock και τον νοιάζεται πολύ, όσο κι αν εκνευρίζεται μερικές φορές μαζί του. Από τους πιο γαμάτους villains που έχω δει είναι με διαφορά ο Moriarty. Honey, you should see him in a crown.

Friends (1994-2004)

Η σειρά που σίγουρα άφησε εποχή, μας μεγάλωσε, μας έμαθε τι εστί φιλία και δεθήκαμε με τους χαρακτήρες, είναι αδιαμφισβήτητα τα Φιλαράκια. Ο κάθε χαρακτήρας ξεχωριστά έχει κάτι όμορφο. Ο Chandler έχει έντονη την αίσθηση του χιούμορ, ακόμα και σε άβολες συνθήκες για εκείνον. Ο Joey μπορεί να μην μοιράζεται το φαγητό του αλλά μοιράζει απλόχερα τις αγκαλιές του και είναι εκεί για τους φίλους του. Ο Ross είναι εξαιρετικά στοργικός, αν και αδέξιος πολλές φορές. Η Monica είναι η μαμά της παρέας και ίσως φαίνεται λίγο παραπάνω με το πόσο control freak είναι, αλλά και με την εμμονή της με την καθαριότητα. Η Rachel είναι αρκετά πεισματάρα και παλεύει για να πετύχει αυτό που θέλει και τέλος, η Phoebe μπορεί να χαρακτηρίζεται εκκεντρική αλλά σίγουρα έχει καρδιά ενός μικρού παιδιού, είτε ως Phoebe, είτε ως Regina Phalange.

Ratched (2020-)

Μία σειρά, η οποία αποτελείται από 8 επεισόδια και την παρακολούθησα απνευστί ήταν το Ratched. Έχοντας εξαιρετική αδυναμία στην Sarah Paulson, αλλά και στο είδος της σειράς (ψυχολογικό θρίλερ), δεν γινόταν να μην την παρακολουθήσω. Η σειρά έχει ως κεντρικό άξονα την πρόσληψη της νοσοκόμας Mildred Ratched στην Ψυχιατρική Κλινική Lucia State, την δεκαετία του ’40. Και με την είσοδό της στην Κλινική, έρχονται οι ανατροπές η μία μετά την άλλη. Λάτρεψα πολύ την φωτογραφία και την χρωματική παλέτα της σειράς και η προσέγγιση σε κλινικές διαταραχές (σχιζοφρένεια, διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας) ήταν άρτια. Ακόμα και ο τρόπος που αποτύπωσαν τα στερεότυπα ή χαρακτηριστικά της εποχής (ψυχικές ασθένειες, μέθοδοι ιατρικής περίθαλψης) ήταν πολύ ιδιαίτερος.

Banner: Friends Aesthetic Wallpapers

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά