Αφιέρωμα στις γαλλικές ταινίες που αγαπήσαμε vol.2

Υπάρχουν μερικές ταινίες- συγκεκριμένα κωμωδίες- τις οποίες θεώρησα απαραίτητο να προτείνω και ελπίζω να τις απολαύσετε βλέποντας τες. Πάρτε ποπκορν και καθίστε αναπαυτικά!

Αυτό το αφιέρωμα είναι το δικό μου «ευχαριστώ» σε όλους σε εσάς που αγκαλιάσατε τα προηγούμενα άρθρα για την γαλλική κουλτούρα (μπορείτε να τα δείτε εδώ και εδώ).

Δείπνο ηλιθίων (Le diner des cons), 1998

Υπόθεση: Ένας κυνικός και σνομπ εκδότης προσκαλεί έναν τύπο που δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση σε ένα «δείπνο ηλιθίων» που διοργανώνει με τους φίλους του. Όταν ο τελευταίος εγκατασταθεί για λίγες ώρες στο σπίτι του πρώτου, θα αποδειχτεί μια αληθινή μηχανή καταστροφής.

Βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό του Francis Veber που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Βλέποντας την ταινία θα καταλάβετε και το γιατί.

Γάμος σε δόσεις (Un plan parfait), 2012

Υπόθεση: Η Ιζαμπέλ είναι ερωτευμένη με τον Πιέρ, αλλά μια οικογενειακή παράδοση την εμποδίζει να τον παντρευτεί. Όλοι οι πρώτοι γάμοι των συγγενών της έχουν τελειώσει άσχημα, οπότε εκείνη αποφασίζει να παντρευτεί τον πρώτο τυχόντα, να τον χωρίσει και κατόπιν να ζήσει με τον άντρα των ονείρων της. Η επιλογή του γαμπρού όμως κρύβει πολλά απρόοπτα…

Μια feelgood ταινία με ωραία σκηνοθεσία και πολύ αστείες σκηνές. Πρωταγωνιστούν η Diane Kruger και ο γνωστός κωμικός Dany Boon από τους πιο αγαπημενούς της Γαλλίας.

Για όλα φταίει το όνομα σου (Le prénom), 2012

Υπόθεση: Πέντε συγγενείς και φίλοι συναντιούνται για ένα δείπνο, το οποίο παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όταν ένας από τους συνδαιτυμόνες ανακοινώνει πως σκοπεύει να ονομάσει το παιδί του… Αντόλφ.

Κωμωδία καταστάσεων που δείχνει τις αντιθέσεις μέσα σε μια παρέα  από μια μεγάλη διαφωνία που προκύπτει, το οποίο επίσης αποτέλεσε κινηματογραφική μεταφορά θεατρικής παράστασης.

Έτσι είναι η ζωή (C’est la vie), 2017

Υπόθεση: Ένα κάστρο του 17ου αιώνα φιλοξενεί μια κοσμική γαμήλια δεξίωση, την οποία έχει οργανώσει ο προνοητικός Μαξ. Μόνο που εκείνη τη βραδιά τα απρόοπτα βγαίνουν εκτός ελέγχου, φέρνοντας τον έμπειρο υπεύθυνο εκδηλώσεων στα όρια της νευρικής κρίσης.

Μια πολύ πρωτότυπη σεναριακά ιδέα που φωτίζει τον χώρο στην επαγγελματική διοργάνωση δεξιώσεων από τους δημιουργούς των Άθικτων. Θα σας χαρίσει άπλετο γέλιο με τις γκάφες και τα απρόοπτα που συμβαίνουν όσο ο Μαξ σαν άλλος μαέστρος «ενορχηστρώνει» την βραδιά, γιατί έτσι είναι η ζωή!

Θα έρθω κοντά σου σιγά- σιγά (Tout le monde début), 2018

Υπόθεση: Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, εγωιστής και γυναικάς, ο Ζοσλέν υποδύεται το άτομο με αναπηρία για να ξελογιάσει τη Ζιλί. Εκείνη, όμως, του επιφυλάσσει μια έκπληξη γνωρίζοντας την αδελφή της.

Ρομαντική κωμωδία με έξυπνους διαλόγους που παρουσιάζει με τρυφερό τρόπο το πόση θετική επίδραση μπορεί να έχει η γνωριμία δυο ανθρώπων.

Καλή προβολή!