Chamber of secrets | Tom Riddle playlist

Είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο μυστήριους και γοητευτικούς χαρακτήρες των ταινιών/ βιβλίων του Harry Potter. Από πολύ νωρίς φάνηκε η κλίση του στις σκοτεινές τέχνες, ενώ ο υψηλός δείκτης ευφυίας του, τον ανέδειξε ως τον πιο λαμπρό μαθητή της σχολής Hogwarts.

Πριν φτάσουμε στον πυρήνα του άρθρου, θα σας παραθέσω ορισμένα facts γι’ αυτόν τον τόσο σκοτεινό χαρακτήρα…

Ο Tom Riddle γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1926 στο ορφανοτροφείο Woolys, με το όνομα Tom Marvolo Riddle, το οποίο πήρε από τον πατέρα του.

Οι γονείς του, Merope Gaunt και Tom Riddle SR, χώρισαν μετά τη λήξη του φίλτρου αγάπης, που έδωσε η μητέρα του στον πατέρα του. Ο μικρός Riddle δεν ” αισθάνθηκε ” ποτέ την γονεϊκή θαλπωρή, καθώς η μαμά του πέθανε στη γέννα κι ο μπαμπάς του, τον εγκατέλειψε στο ορφανοτροφείο όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος.

Στη συνέχεια, φοίτησε στη σχολή μαγείας ΄΄ Hogwarts ” από το 1938 έως το 1945. Εκείνη τη περίοδο λειτουργούσε υπό την διεύθυνση του καθηγητή Dippet και του Albus Dumbledore.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του, κατατάχθηκε στον κοιτώνα Slytherin. Επίσης, αποτέλεσε ένα από τα εκλεκτά μέλη της λέσχης του καθηγητή Slughorn, o οποίος ήταν όχι μόνο ο αγαπημένος του καθηγητής, αλλά και μέντορας του.

Στις 12 ή 13 Ιουνίου 1943, κατάφερε να ανοίξει τη κάμαρα με τα μυστικά, απελευθερώνοντας ένα θρυλικό τέρας, τον βασιλίσκο, ο οποίος τρομοκρατούσε το σχολείο. Το θρυλικό αυτό τέρας επιτέθηκε σε αρκετούς μαθητές, συμπεριλαμβανομένης της Μυρτιάς που κλαίει. Αργότερα, κατηγόρησε τον Hagrid για τις επιθέσεις, που προκάλεσε ο ίδιος και δε δίστασε να ζητήσει την άμεση αποβολή του από το Hogwarts. Αργότερα, όντας τυφλωμένος από οργή και μίσος, δολοφόνησε τον πατέρα του και τα εναπομείναντα μέλη της οικογένειας του.  

Μετά την αποφοίτηση του το 1945, του προσφέρθηκε η θέση του καθηγητή του μαθήματος ” άμυνα εναντίων των σκοτεινών τεχνών ”, όμως ο Dippet και ο Dumbledore τον απέρριψαν, επειδή ήταν πολύ νέος και άπειρος για να διδάξει. Δε ξέρω για εσάς, αλλά εγώ αν φοιτούσα στο Hogwarts, θα τον ήθελα για καθηγητή μου.

Ας επιστρέψουμε πίσω στην ιστορία μας…

Έτσι, ο πανούργος Tom καταράστηκε την τάξη των σκοτεινών τεχνών, προκαλώντας κακή τύχη σε όσους επρόκειτο να αναλάβουν τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Λίγο μετά το 1945, σκόρπισε τη ψυχή του σε επτά πεμπτουσιωτές, με αποτέλεσμα να γίνει πανίσχυρος και να μετονομαστεί σε λόρδος Voldemort ( δεν έχω σκοπό να σας δείξω καμία μα καμία φωτογραφία του, γιατί θα έχετε εφιάλτες τα βράδια ).

 Τον Οκτώβριο του 1981, δολοφόνησε τους γονείς του Harry Potter, James και Lily Potter, αλλά για κακή του τύχη, μετέφερε τις δυνάμεις του στον Harry και νικήθηκε από τη δική του μαγεία.

Ούσα fan του μαγικού σύμπαντος του Harry Potter, ερωτοχτυπημένη με τον Tom Riddle ( ΟΧΙ με τον Voldemort ), αλλά και θερμή υποστηρίκτρια του Slytherin, μετά χαράς κοινοποιώ μια playlist, η οποία συμπεριλαμβάνει ορισμένα κομμάτια, τα οποία παραπέμπουν στον χαρακτήρα του Riddle.

Kαλή σας ακρόαση !

* Αν αγαπάτε το σύμπαν της Marvel εξίσου με αυτό του Harry Potter, τότε μη παραλείψετε να ακούσετε τη marvel-ous playlist, που έφτιαξε η Άννα Μαρία μας το περασμένο καλοκαίρι. Την ευχαριστώ από καρδιάς για την έμπνευση *

Πηγές φωτογραφιών: Cosmopolitan | Pinterest | Factinate | Quotev

Εξώφυλλο: Daily owl