Ελληνικά Podcasts Που Προτείνω Ανεπιφύλακτα

Πριν από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και στα πλαίσια της καραντίνας που μας είχε καταβάλει, είχα προτείνει ελληνικά Podcasts, αλλά και ξένα, τα οποία θα μας κρατούσαν συντροφιά εκείνη την περίοδο (το άρθρο με τις προτάσεις μου, θα το βρείτε εδώ). Ωστόσο, δεν σταματάω εδώ και συνεχίζω με ένα (άτυπο) δεύτερο μέρος, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη φορά μόνο ελληνικά podcasts και καταπιάνονται με θέματα της επικαιρότητας, του κινηματογράφου, των χρόνιων παθήσεων, αλλά και του εγκλήματος.

Το Εξωφρενικά Σημαντικό Πόντκαστ
Μάκης Παπασημακόπουλος

Είναι το Εξωφρενικά Σημαντικό και Σημαντικά Εξωφρενικό Πόντκαστ, με τον Μάκη Παπασημακόπουλο. Εκπέμποντας από το υπέρλαμπρο Μονακό των Πατησίων, τον Άγιο Ελευθέριο, ο Μάκης Παπασημακόπουλος μιλά για όλα όσα αφορούν στην επικαιρότητα, από αθλητικά γεγονότα, πολιτικές εξελίξεις, μέχρι και ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, με αρκετή δόση χιούμορ και σαρκασμού, αλλά και μπόλικη δόση ειλικρίνειας.

Instagram: Gerald – Makis Papasimakopoulos
Apple Podcasts:
Το Εξωφρενικά Σημαντικό Πόντκαστ


Something Wicked
Μαρία Βασιλικού

Αν είστε σαν εμένα και έχετε απίστευτη αδυναμία σε οτιδήποτε αφορά στο έγκλημα, αλλά και σε οτιδήποτε spooky, welcome to the club. Εκτός, όμως από το club που θα κάνουμε όλοι μαζί join, τσεκάρετε και το νέο podcast της Μαρίας Βασιλικού, με τίτλο Something Wicked. Στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής, μιλάει για μία ιστορία με στοιχειωμένα σπίτια και φαντάσματα που και στην φασίνα βοηθήσανε και με τα παιδιά παίξανε και κόσμο δηλητηριάσανε, είχαν πρόγραμμα.

Instagram: Maria Vasilikou


Μπράητ Σάηντ
Δήμητρα Νικητέα – Ήρα Κατσούδα

Τι κοινό έχουν η κωμωδία και οι χρόνιες παθήσεις; Το Μπράητ Σάηντ. Mε όπλο τους το χιούμορ, 2 υπέροχες κωμικοί, η Δήμητρα Νικητέα και η Ήρα Κατσούδα, μας παρουσιάζουν το Μπράητ Σάηντ, ένα podcast που προσπαθεί να μειώσει, αν όχι να εξαλείψει όλα τα στερεότυπα που αφορούν στις χρόνιες παθήσεις αλλά και στο στίγμα που δυστυχώς κουβαλούν @ παθόντ@, ενδυναμώνοντας το καθένα ξεχωριστά και δείχνοντας πως κανένα τους δεν είναι μόνο.

Instagram: Dimitra Nikitea | Ira Katsouda
Radcast: Μπράητ Σάηντ


Forbidden Colours
Γιώργος Τσιβάκης

O Γιώργος Τσιβάκης είναι λάτρης του κινηματογράφου και δεν το κρύβει. Αν ψάχνεις, λοιπόν, ένα podcast ανάλαφρο, που αφορά στον κινηματογράφο, καθώς επίσης και τα ταξίδια, το Forbidden Colours είναι για σένα. Το όνομα του podcast το εμπνεύστηκε από το ομώνυμο και υπέροχο soundtrack της ταινίας Merry Christmas, Mr Lawrence (το οποίο θα βρείτε εδώ). Τον ιντριγκάρουν οι αντιθέσεις, οπότε αυτός ο τίτλος ήταν ο καταλληλότερος. Επίσης, από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 14.00, μπορείτε να συντονίζεστε στο Up Fm Πάτρας και να τον ακούτε και εκεί.

Instagram: Giorgos Tsivakis
Apple Podcasts: Forbidden Colours


Podtales
Αλέξανδρος Παντελάκης

Οι ιστορίες υπάρχουν για να μας μάθουν κάτι. Το Podtales επιλέγει ανθρώπους που κάτι έχουν να σου πουν και είναι καλό να το γνωρίζεις. Άνθρωποι που εμπνεύουν από τον χώρο του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού και έχουν κάτι μοναδικό να μοιραστούν από τη ζωή τους. Το ακούτε κάθε Κυριακή.

Instagram: Alex Pantelakis | Podtales.gr
Spotify: Podtales
Google: Podtales
Apple: Podtales

Banner: Maria Vasilikou