“Euphoria”: 5 facts που κάνουν αυτή τη σειρά ακόμη πιο ξεχωριστή

“Euphoria”: Μία ακόμα ακόμα εξαιρετική σειρά που μας προσέφερε το HBO. Έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2019 και έκτοτε οι fans της σειράς αναμένουν τη δεύτερη σεζόν της. Οι παραγωγοί της σειράς όμως δεν άφησαν το κοινό τους σε τεράστια αναμονή καθώς κυκλοφόρησαν δύο σπέσιαλ επεισόδια τους τελευταίους δύο μήνες.

Τι λάτρεψε όμως το κοινό στο “Euphoria”; Πιθανότατα τον απαράμιλλο ρεαλισμό με τον οποίο περιγράφονται τα γεγονότα και οι καταστάσεις. Η σειρά εστιάζει στο ευάλωτο στοιχείο του χαρακτήρα των εφήβων, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε έναν αφιλόξενο και συχνά αυταρχικό κόσμο. Παρουσιάζει επίσης την ευκολία με την οποία οι νέοι επηρεάζονται και παίρνουν αποφάσεις που καταλήγουν πολλές φορές μοιραίες για τους εαυτούς τους αλλά και τον περίγυρό τους. 

Η πλοκή

Η πλοκή εξελίσσεται με άξονα τη ζωή της Rue, την οποία υποδύεται θεαματικά η 24χρονη Zendaya. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, έρχεται παρά λίγο αντιμέτωπη με τον θάνατο από υπερβολική δόση. Έπειτα από την ολοκλήρωση της θεραπείας της σε κέντρο απεξάρτησης προσπαθεί να επιστρέψει στην “κανονικότητα”. Στην πραγματικότητα όμως η προσπάθεια που καταβάλλει δεν είναι αρκετή, καθώς δε δέχεται να σταματήσει τα ναρκωτικά. Η ζωή της ανατρέπεται όταν γνωρίζει την Jules μία συμμαθήτρια, η οποία ως transgender έρχεται επίσης αντιμέτωπη με την έλλειψη κοινωνικής αποδοχής. Θέλοντας να ξεπεράσει το σκοτεινό παρελθόν της καταφεύγει σε περιστασιακές σχέσεις με μεσήλικους άντρες. Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι χαρακτήρες έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα όπως η πίεση από το οικογενειακό περιβάλλον και η έλλειψη αυτοπεποίθησης.

5 ξεχωριστά facts για το Euphoria

1. Ο δημιουργός της σειράς, Sam Levinson, αποκάλυψε ότι συμπεριέλαβε κάποιες από τις εμπειρίες του στη σειρά.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του ο Levinson αποκάλυψε ότι και ο ίδιος υπήρξε εθισμένος στα ναρκωτικά για χρόνια πριν γίνει νηφάλιος, στοιχείο που έδωσε στην πρωταγωνίστρια της σειράς του. Εκτός από τον εθισμό του στα ναρκωτικά σημείωσε πως έπασχε και από κατάθλιψη.

2. Ο Levinson και η ομάδα του δημιούργησαν ένα ειδικά διαμορφωμένο σετ που “αψήφησε” τους νόμους της βαρύτητας.

Στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε την Rue να βρίσκεται σε έναν διάδρομο ο οποίος περιστρέφεται με την ίδια να μοιάζει αποπροσανατολισμένη. Το πιο περίεργο όμως είναι ότι εκείνη συνεχίζει να περπατά κανονικά στους τοίχους σαν να μην την επηρεάζει η δύναμη της βαρύτητας. Όμως, όπως αποκάλυψε ο παραγωγός, οι ηθοποιοί ήταν απλά δεμένοι στο έδαφος, την ώρα που το δωμάτιο περιστρεφόταν.

3. Μία από τις σκηνές τσακωμού μεταξύ της Rue και της μητέρας της ήταν εντελώς αυτοσχέδια.

Ο Levinson ήθελε οι δύο ηθοποιίοι να δείξουν εξαγριωμένες σε αυτή τη σκηνή-κάτι που προφανώς πέτυχαν. Η Zendaya είπε ότι αυτός ο τσακωμός ήταν τόσο εκτός του χαρακτήρα της ώστε την έκανε να αισθανθεί άρρωστη στη συνέχεια. Ο παραγωγός αποκάλυψε επίσης ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το σετ μετά την βιντεοσκόπηση της λήψης, κατά την οποία η Zendaya κρατούσε ένα κομμάτι γυαλί και κατευθυνόταν προς την “μητέρα” της. Γενικά, όλο το cast παραδέχθηκε ότι αυτή η σκηνή ήταν πραγματικά συναισθηματικά φορτισμένη.

4. Πριν το casting, ο Levinson είχε φτιάξει ένα πλάνο για τη σειρά και είχε ένα όραμα στο οποίο είχε συμπεριλάβει τη Zendaya.

Η Zendaya το αποκάλυψε αργότερα σε συνέντευξη της. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ο Levinson της το είπε όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά για να μιλήσουν για τη σειρά. Η ηθοποιός είπε επίσης ότι ήταν εντελώς σοκαρισμένη με το γεγονός και αρχικά πίστευε ότι ο παραγωγός αστειευόταν.

5. Τα μακιγιάζ των χαρακτήρων δείχνουν τα συναισθήματα αλλά και την εξέλιξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς.

Η Doniella Davy, η οποία επιμελείται το μακιγιάζ των ηθοποιών έχει εξηγήσει ότι ο Levinson της έδωσε απόλυτη ελευθερία όσον αφορά στο μακιγιάζ των χαρακτήρων. Συχνά το μακιγιάζ του κάθε χαρακτήρα αλλάζει από επεισόδιο σε επεισόδιο για να αποτυπώσει τις αλλαγές στα συναισθήματα του. Για παράδειγμα, μία από τις πρωταγωνίστριες φοράει πετράδια γύρω από τα μάτια της και έχει γενικά έντονο βάψιμο στα μάτια που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει την σκληρότητα και την αυτοπεποίθησή της. Ωστόσο, όταν κακοποιείται από το αγόρι της σταματά να φοράει μακιγιάζ, για να αναπαραστήσει τον πόνο που περνάει.

Το official site της σειράς
Πηγή εικόνας