Η πραγματική ιστορία πίσω από το Conjuring

“Το ’Κάλεσμα’ βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, την ιστορία μας… είτε το πιστεύετε, είτε όχι” – Άντρεα Περρόν

Η ταινία τρόμου ‘’The Conjuring’’, η οποία συγκαταλέγεται στο ‘’Conjuring Universe‘’, κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2013 και είναι βασισμένη στους φακέλους υποθέσεων των μεταφυσικών ερευνητών, Εντ και Λορέιν Γουόρεν. Το πρώτο μέρος αφηγείται την ιστορία της έρευνάς τους σχετικά με την κατοικία της Κάρολαιν και του Ρότζερ Περρόν και των πέντε παιδιών τους, στο Χάρισβιλ το 1974.

Παραθέτω το playlist της ταινίας, ώστε να μπείτε σε horror διάθεση!

Η ιστορία της οικογένειας Περρόν βρίσκεται στο βιβλίο ‘’house of darkness, house of light’’ της Άντρεα Περρόν.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το βιβλίο, μπορείτε να δείτε εδώ!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η οικογένεια Περρόν ζούσε στο αγρόκτημα για περίπου δέκα χρόνια. Ευρισκόμενοι στη μικρή επαρχιακή πόλη του Χάρσβιλ, στο Ρόουντ Άιλαντ, ο Ρότζερ Περρόν και η σύζυγός του, Κάρολαιν, αγόρασαν το σπίτι το χειμώνα του 1970. Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία τους προσέφερε άφθονο χώρο για να μπορέσουν μεγαλώσουν τις πέντε κόρες τους: Άντρεα, Νάνσι, Κριστίν, Σύνθια και Έιπριλ, γι’ αυτό και αποφάσισαν να μετακομίσουν εκεί τον Ιούνιο του 1980.

Το πνεύμα που παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση είναι αυτό της Μπαθσίμπα Σέρμαν. Πριν περάσουμε στο πώς συνδέθηκε η οικογένεια με το πνεύμα, σας παραθέτω κάποιες βασικές πληροφορίες για εκείνη.

Γεννημένη ως Μπαθσίμπα Θάγιερ στο Ρόουντ Άιλαντ το 1812, παντρεύτηκε τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο της, Τζάτζσον Σέρμαν στο Τόμσον του Κονέκτικατ στις 10 Μαρτίου 1844. Η Μπασθίμπα ήταν νοικοκυρά, ενώ ο σύζυγος της εργαζόταν ως αγρότης στο αγρόκτημα τους. Ο γιος τους, Χέρμπερτ Λ. Σέρμαν, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1849, όταν η Μπαθσίμπα ήταν περίπου 37 ετών. Είναι πιθανό να είχαν κι άλλα τρία παιδιά, τα οποία δεν επιβίωσαν μετά την ηλικία των επτά ετών. Παρ’ όλα αυτά, δεν βρέθηκε κανένα αρχείο απογραφής που να επιβεβαιώνει αυτές τις αναφορές.

conjuring
conjuring

Φημολογείται πως ήταν μάγισσα, όμως δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο ή μάρτυρας, που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Ήταν μονάχα θρύλοι του τόπου. Έχοντας ζήσει σε μια γειτονική φάρμα τη δεκαετία του 1800, η καχυποψία μεγάλωσε όταν ένα βρέφος πέθανε μυστηριωδώς υπό την φροντίδα της. Όταν εξετάστηκε το μωρό, προσδιορίστηκε ότι το θανάσιμο τραύμα προκλήθηκε από μια μεγάλη βελόνα ραφής, που είχε τοποθετηθεί στη βάση του κρανίου του παιδιού. Οι ντόπιοι πίστευαν ότι η Μπαθσίμπα θυσίασε το βρέφος ως προσφορά στον διάβολο. Λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων, το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν αθώα για οποιαδήποτε βιαιοπραγία. Παρά το γεγονός ότι το όνομά της είχε πλέον νόμιμα καθαριστεί, ο κόσμος δεν είχε πειστεί εντελώς.

Η Άντρεα Περρόν αναφέρει στο βιβλίο της ότι η Κάρολαιν, η μητέρα της, μιλούσε μ’ έναν άντρα, τον κύριο ΜακΚέχερν (τοπικός ιστορικός στο επάγγελμα), ο οποίος είπε στην Κάρολαιν ότι η Μπαθσίμπα κακομεταχειριζόταν το βοηθητικό προσωπικό του αγροκτήματος τους.

Aν επιθυμείτε να μάθετε κι άλλα πράγματα σχετικά με την Μπαθσίμπα Σέρμαν, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο:


Και τώρα έρχεται η στιγμή που όλοι περιμέναμε…

Η σχέση της οικογένειας με το πνεύμα της Μπαθσίμπα Σέρμαν επιβεβαιώθηκε από τον Έντ και την Λορέιν. Ας δούμε πώς έγινε αυτό…

Όλα ξεκίνησαν όταν η Κάρολαιν Περρόν ανέφερε στους Γουόρεν ένα περιστατικό, που σημειώθηκε μερικά χρόνια νωρίτερα. Άρχισε λέγοντας ότι ενώ ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ, αισθάνθηκε ξαφνικά έναν διαπεραστικό πόνο στη γάμπα της, ενώ μετά από μερικά λεπτά, άρχισε να έχει συσπάσεις. Κατά την διάρκεια την εξέτασης, παρατήρησαν ότι έτρεχε αίμα. Έλεγξαν για τυχόν τσίμπημα μέλισσας ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να προκαλέσει το τρύπημα στο πόδι της, αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Η κόρη της περιγράφει την πληγή ως έναν απόλυτα ομόκεντρο κύκλο (…) σαν μια μεγάλη βελόνα ραψίματος να είχε κολλήσει στο δέρμα της”.

Όταν η Κάρολαιν διηγήθηκε αυτή την ιστορία στον Έντ και στη Λορέιν Γουόρεν σε συνδυασμό με εκείνης της Μπαθσίμπα Σέρμα, η Λορέιν επισήμανε ότι η Μπαθσίμπα θα μπορούσε να κουβαλάει τη βελόνα μαζί της στη μετά θάνατον ζωή και να τη χρησιμοποιήσει για να μαχαιρώσει την Κάρολαιν στη γάμπα. Τότε, η Λορέιν επιβεβαίωσε ότι η δαιμονική παρουσία που είχε στοιχειώσει το σπίτι των Περρόν ήταν η Μπαθσίμπα.

Σε περίπτωση που ανήκετε στη κατηγορία ανθρώπων, η οποία τρομάζει εύκολα, καλύτερα να παραβλέψετε τη συγκεκριμένη σκηνή:

Όσο για το αν οι άλλοι ιδιοκτήτες έχουν νιώσει μεταφυσικές δραστηριότητες, η Άντρεα Περρόν δήλωσε σε μια συνέντευξη της στο περιοδικό Ταλαπούζα το εξής: “Όσοι έχουν ζήσει στο σπίτι, έχουν βιώσει την ίδια εμπειρία μ’ εμάς. Κάποιοι έφυγαν ουρλιάζοντας και τρέχοντας για να σώσουν τη ζωή τους. Ο άνθρωπος που μετακόμισε για να ξεκινήσει την αποκατάσταση του σπιτιού μετά τη πώληση του, το άφησε κι έφυγε χωρίς το αυτοκίνητό του, χωρίς τα εργαλεία του, χωρίς τα ρούχα του. Δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι, ενώ οι γειτονικοί ιδιοκτήτες δεν μετακόμισαν ποτέ κι έμεινε άδειο για χρόνια”.

Η τωρινή ένοικος, Νόρμα Σάτκλιφ, δήλωσε ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, Τζέρι, είχαν βιώσει λιγότερο έντονες εμπειρίες στο αγρόκτημα, συμπεριλαμβανομένης της πόρτας, που χτυπούσε στο μπροστινό διάδρομο, ήχους από ανθρώπους που μιλούσαν σ’ άλλο δωμάτιο, ήχους βημάτων συνοδευόμενα από άνοιγμα πόρτας και δόνηση της καρέκλας του συζύγου της. Τα μόνα πράγματα που ήταν ορατά σ’ αυτούς ήταν ένα μπλε φως πoυ είδε η Νόρμα στην κρεβατοκάμαρα και ο άντρας της κάποτε νόμιζε ότι είδε μια ομίχλη στο σπίτι. Η Νόρμα τόνισε ότι πάντα εξετάζει τα πράγματα από επιστημονική σκοπιά και ότι δεν έχει βγάλει ποτέ συμπεράσματα για οποιαδήποτε από αυτές τις μικρές εμπειρίες στο σπίτι. Από την κυκλοφορία της ταινίας και μετά, η Νόρμα χρειάστηκε μήνες για να συγκεντρώσει στοιχεία, τα οποία διαψεύδουν την ιστορία της Άντρεα, αλλά και τη ταινία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ της Νόρμα και της Άντρεα η πρώτη υποστήριξε ότι ένας υπουργός και η σύζυγός του, που είχαν ζήσει στο σπίτι, δεν μίλησαν ποτέ για το γεγονός ότι βίωσαν κάτι μεταφυσικό, ίσως επειδή δεν ήθελαν να αποκαλυφθούν τέτοιου είδους πληροφορίες λόγω της θέσης του.

Ταυτότητα ταινίας
Τίτλος: ‘’The Conjuring’’ (το ‘’Κάλεσμα’’)
Ηθοποιοί : Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston, Lili Taylor
Σκηνοθεσία: James Wan
Διάρκεια: 112 λεπτά

Πηγές φωτογραφιών: 1, 2, 3, 4

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά