Μην το διαβάσετε στο αεροπλάνο

Σχολιάζουμε τη νέα ταινία με τίτλο “Don’t read this on a plane”.

Όταν αποτυγχάνεις έχοντας δυο επιτυχημένα βιβλία στο ενεργητικό σου, αλλά το τρίτο δεν πηγαίνει τόσο καλά στις πωλήσεις, τι θεωρείται αυτό άραγε; Επιτυχία ή αποτυχία; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από την νέα ταινία του Stuart McBratney  με τίτλο ‘’Don’t read this on a plane‘ . Την είδα πρόσφατα και θα ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες την άποψη μου!


Πρωτίστως, ας ξεκινήσουμε με την υπόθεση

Η Jovana Fey είναι συγγραφέας. Τα δυο πρώτα βιβλία που κυκλοφόρησαν, έλαβαν θετικά σχόλια … το τρίτο πάλι όχι! Εκείνη ελπίζει ότι θα φέρει την επιτυχία που τόσο πολύ επιθυμεί! Καθώς προσπαθεί να κάνει check-in στο πρώτο ξενοδοχείο της 28ήμερης περιοδείας της στην Ευρώπη, μαθαίνει ότι ο εκδότης της έχει χρεοκοπήσει, όμως, εκείνη συνεχίζει την περιοδεία της χωρίς να είναι ανεξάρτητη και χωρίς χρήματα. Συναντά ένα ευρύ φάσμα χαρακτήρων, δοκιμάζοντας καθημερινά την ανθεκτικότητα της απέναντι σε όσα της συμβαίνουν. Αναγκάζεται να αμφισβητήσει την ταυτότητα της, τις αξίες της και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να επιδιώξει τα όνειρα της!

  • Ρίξτε μια ματιά αν θέλετε και στο trailer , προτού περάσουμε στις εντυπώσεις

Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματα που μου δημιούργησε η συγκεκριμένη ταινία. Τα είχε όλα! Άψογη σκηνοθεσία, έξυπνους διαλόγους, πρωτοποριακή πλοκή, φανταστική μουσική, εξαιρετικές ερμηνείες, αψεγάδιαστα τοπία … Κάθε σκηνή της Jovana και μια γροθιά στο στομάχι. Καταφέρνει να σε συγκινήσει με τη φοβερή συναισθηματική ένταση της! Επίσης, σε κάποια σημεία κυριαρχούν  κωμικά στοιχεία, που θα σας κάνουν να γελάτε για δέκα χρόνια! Μια ιδιαίτερη ταινία που βλέπεται και ξαναβλέπεται με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση κάθε φορά αφήνοντας μια γεύση αισιοδοξίας στο τέλος!

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία : Stuart McBratney
Σενάριο : Stuart McBratney
Ηθοποιοί : Sophie Desmarais, Victor von Schirach, Suzanna Dekker, Dominique Thomas ,Dorotheea Petre , Karim Theilgaard, Saverio Fabbri, Νικόλας Μπράβος, Μάνος Τσίζεκ, Ana Pasti, Julia Strowski, Brenton Prince
Ημερομηνία κυκλοφορίας : 28 Αυγούστου ( ΗΠΑ)