Μουσικές Κυκλοφορίες 01.2021 | Top 6 | New Releases

Το ημερολόγιο δείχνει το έτος 2021 και ο κορωνοϊός δυστυχώς, μας ταλαιπωρεί ακόμα. Ωστόσο, οι νέες μουσικές κυκλοφορίες δεν λείπουν και μερικοί καλλιτέχνες δεν δείχνουν να πτοούνται από αυτήν την περίοδο (Spoiler Alert!! To ένα αφορά άμεσα την πανδημία). Ενώ, λοιπόν, διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες του έτους, έχουμε ήδη δει, και κυρίως ακούσει, καινούργια κομμάτια. Παρακάτω, θα συναντήσουμε 6 τραγούδια, που κυκλοφόρησαν αυτόν τον μήνα.

Η Νύφη | ReStitched & ReMonstered
Καλλιτέχνης: Μιθριδάτης
Release Date:
10.01.2021

Κι ας έχω γεμίσει το κορμί σου με ράμματα
Κι ας έκανα επάνω σου ψυχωτικά πειράματα
Αγαπώ τις ουλές που ‘χεις στο λαιμό
Θέλω να αγαπήσεις αυτές που ‘χω κι εγώ

Ο Μιθριδάτης, μπαίνοντας στο νέο έτος, με μια ρομαντική και συνάμα horror διάθεση, επανεκτέλεσε το τραγούδι του 2014, Η Νύφη, όντας εμπνευσμένος από την ταινία Bride Of Frankenstein (1935), της οποίας απόσπασμα ακούγεται και στην έναρξη του κομματιού. Η μουσική προσδίδει μια dark νότα και συνδυάζεται αρμονικά με τις στιχουργικές αναφορές στην ταινία τρόμου του James Whale αλλά και στο κόμικ του Enki Bilal, La Femme Piège, με πρωταγωνίστρια την Jill Bioskop. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον ίδιο, διότι μας εκπλήσσει ευχάριστα με κάθε του δουλειά.

YouTube: Imiz Biz Entertainment | Mithridatis
Instagram: Mithridatis | Amok Time Arts
Spotify:
Mithridatis
iTunes: Mithridatis

Απαγόρευση Κυκλοφορίας
Καλλιτέχνης: Σέξπυρ & Low P
Release Date:
01.01.2021

Έμβρυο σκέψεις το μέλλον μου
Εγκυμονούσης ανίας
Απαγορεύσεις που θύμισαν απαγορεύσεις μιας δικτατορίας

Ο Σέξπυρ, ξεκινώντας δυναμικά, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς (αλλά και της ονομαστικής του εορτής), κυκλοφόρησε την Απαγόρευση Κυκλοφορίας. Ως μια ενδεχόμενη συνέχεια του τραγουδιού Χούντα, το οποίο ακούσαμε στο πρώτο lockdown και εμφανώς επηρεασμένος από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, εκφράζει τους προβληματισμούς του για το παρόν αλλά και το μέλλον της τέχνης και την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. Επίσης, σχολιάζει καυστικά τα μέτρα προστασίας, χρησιμοποιώντας πολύ εύστοχα ηχητικό ντοκουμέντο από την περίοδο της Επταετίας, αναφερόμενο στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

YouTube: The Human Man
Instagram: Sexpyr
Spotify:
Sexpyr
iTunes: Sexpyr

MoxieKult
Καλλιτέχνης: VoxPopuli
Release Date: 20.01.2021

We’re making love with our guns in our hands
We climb on rooftops, they find us, BANG-BANG

Γίνεται η House, η Techno και το Hip Hop να γίνουν ένα; Φυσικά και γίνεται! Όλα αυτά μαζί, θα τα συναντήσετε στο ντεμπούτο του VoxPopuli, με τίτλο MoxieKult. Ο VoxPopuli “μοιράζει τα vibes στην πόλη” με αυτόν τον δίσκο και πραγματεύεται ποικίλα ζητήματα, όπως είναι το σεξ, ο έρωτας και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Ένα κομμάτι που μας άγγιξε αρκετά ήταν το Huriya (που σημαίνει “Ελευθερία”) και αφορά ένα κορίτσι, την Huriya, η οποία παλεύει για την επιβίωσή της στο Kobani, αλλά και στην Rojava (περιοχές στην Συρία, οι οποίες έχουν πληγεί από τον Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο). Αφού καταφέρνει να ξεφύγει, έρχεται αντιμέτωπη με τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό.

Youtube: VoxPopuli | Radical Breaks
Instagram: VoxPopuli | Radical Breaks
Spotify: VoxPopuli | Radical Breaks
Bandcamp: VoxPopuli | Radical Breaks

Συνάντησα Ένα Φίλο
Καλλιτέχνης: Nomik
Release Date:
08.01.2021

Συνάντησα κι εσένα
Μου λες “Δεν μοιάζεις με κανένα”
Σου λέω “Έλα να γίνουμε ένα”
Μου λες “Δεν είναι αρκετό”

O Nomik, πρώην frontman των συγκροτημάτων Sleepin Pillow και Seahorse δημιούργησε το δεύτερο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο Χαρούμενες Φάτσες. Το Συνάντησα Έναν Φίλο συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν τον δίσκο και ξεχώρισε, διότι βγάζει ρομαντικά vibes, με λίγες νότες νοσταλγίας. Ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων, το οποίο δημιουργεί όμορφες εικόνες και μας ταξιδεύει πίσω σε δεκαετίες που θα θέλαμε πολύ να (ανα)βιώσουμε.

Youtube: Nomik
Instagram: Nomik
Spotify: Nomik
iTunes:
Nomik

Chemtrails Over The Country Club
Καλλιτέχνης: Lana Del Rey
Release Date:
11.01.2021

Baby, what’s your sign?
My moon’s in Leo, my Cancer is sun
You won’t play, you’re no fun

H Lana Del Rey πριν μερικές μέρες, κυκλοφόρησε το τραγούδι Chemtrails Over The Country Club, ενόψει του έβδομου ομώνυμου δίσκου της, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου. Ως γνωστόν, η vintage αισθητική είναι το σήμα κατατεθέν της και δεν λείπει ποτέ από τα μουσικά βίντεό της. Παρόλα αυτά, το δεύτερο μισό του βίντεο κλιπ, παίρνει άλλη τροπή, η οποία είναι αρκετά σκοτεινή. Εμπνευσμένη από τον φανταστικό κόσμο των λυκανθρώπων, η Del Rey και οι φίλες της που διασκέδαζαν ξέγνοιαστα στο πρώτο μέρος, τώρα γίνονται ένα με τους λύκους.

YouTube: Lana Del Rey
Instagram: Lana Del Rey
Spotify:
Lana Del Rey
iTunes: Lana Del Rey

Sword From The Stone
Καλλιτέχνης: Passenger
Release Date: 08.01.2021

How you feeling, sweetheart?
Are you moving on?
Are you sleeping okay
Or do the nights go on and on?
I hope you’re eating well
I hope you’re staying strong

O Βρετανός τραγουδοποιός Passenger, ο οποίος έγινε στη χώρα μας γνωστός με το τραγούδι Let Her Go, κυκλοφόρησε το πρώτο δεκαήμερο του έτους τον δέκατο τρίτο δίσκο του, με τίτλο Songs for the Drunk and Broken Hearted. Ένα από τα κομμάτια του δίσκου είναι και το Sword From The Stone. Το τραγούδι αυτό γράφτηκε την περίοδο της καραντίνας, που υπήρξαν έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, όπως δήλωσε κι ο ίδιος. Η κιθάρα σε συνδυασμό με το τοπίο κάνει το αποτέλεσμα μαγευτικό και cozy.

Youtube: Passenger
Instagram: Passenger
Spotify: Passenger
iTunes: Passenger