Οι Coldplay αποθεώθηκαν σε μια ιστορική συναυλία στο Ο.Α.Κ.Α.

H λαμπερή συναυλία των Coldplay, το μεγαλύτερο συναυλιακό γεγονός του καλοκαιριού, που αγαπήθηκε κι έγινε sold out μέσα σε λίγες μέρες, ήρθε για να εντυπωθεί βαθιά στο μυαλό μας. Το βρετανικό συγκρότημα επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους υπό το τίτλο ”Music of the spheres” και οι εντυπώσεις που άφησαν ήταν μόνο οι καλύτερες.

Το κοινό έδωσε από νωρίς βροντερό παλμό και γέμισε το στάδιο θετική ενέργεια από την έναρξη της συναυλίας, μέχρι και το τελευταίο τραγούδι. Η συναυλία ήταν ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί, καθώς φώτισε τον Αθηναϊκό ουρανό και τις καρδιές όλων με φόντο παλιές και νέες επιτυχίες του συγκροτήματος, που μας έκαναν να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως, να τραγουδήσουμε με τη ψυχή μας, να χαμογελάσουμε, να συγκινηθούμε και να χαθούμε για πρώτη φορά ζωντανά μέσα στη μαγεία, που εξέπεμπε το πολύχρωμο σύμπαν τους.

Tα highlights που ξεχώρισαν ήταν η ύστατη προσπάθεια που έκανε o γλυκύτατος frontman Chris Martin να μιλήσει ελληνικά και η αγάπη του για το λαό και το πολιτισμό μας, το ανέβασμα δυο τυχερών θαυμαστριών στη σκηνή κατά τη διάρκεια του τραγουδιού ”Everyday life”, πράξη που δείχνει πόσο πολύ αγαπούν και σέβονται το κοινό τους, το ντουέτο με το νεαρό Έλληνα ερμηνευτή ZAF, που τραγούδησε την επιτυχία ”Πες” και το υψηλό ακτιβιστικό φρόνημα καθ’ όλη τη διάρκεια του live.

Αυτό όμως που μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι είδαμε ανθρώπους από διάφορα μέρη της υφηλίου να ενώνουν τις φωνές τους. Έτσι, αντιληφθήκαμε πόσο όμορφο συναίσθημα είναι όταν η μουσική ενώνει και εξυψώνει τις ψυχές των ανθρώπων, όπου κι αν βρίσκονται και τους κάνει μια υπέροχη παρέα, αλλά και πόση ενέργεια μπορεί να δώσει το χτίσιμο νέων εμπειριών/ αναμνήσεων.

Εν κατακλείδι, ήταν μια συναυλία, που θα φιγουράρει άνετα στο πάνθεον των μουσικών γεγονότων και με σκεπτικισμό λέμε πως θα κάνουμε πολύ καιρό-ίσως χρόνια-να πάμε ή να δούμε αντίστοιχο θέαμα.

Υ.Γ. Το νέο τους τραγούδι ”All my love” κυκλοφορεί σύντομα!

Πηγές φωτογραφιών: Ticketmaster help | Νews 24/7 | Athens voice

Εξώφυλλο: GMA network