Οι ”Daisy Jones & The Six” είναι το νέο μουσικό και τηλεοπτικό κόλλημα

Οι θαυμαστές της Αμερικανίδας συγγραφέως Taylor Jenkins Reid, περίμεναν με ανυπομονησία τη μεταφορά του best seller της “Οι εφτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο” στη τηλεόραση ή στο κινηματογράφο. Όμως το 2019, επέφερε ένα ακόμη πιο φιλόδοξο λογοτεχνικό σχέδιο: Την κυκλοφορία του δεύτερου πονήματος της με τίτλο ”Daisy Jones & The Six” (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ”Αίολος”).

Έχοντας ως κύριο φόντο τη μουσική και τον ανεκπλήρωτο έρωτα, έγινε γρήγορα μια από τις πιο πολυαναμενόμενες τηλεοπτικές μεταφορές. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου κι έκτοτε, εξακολουθεί να σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Sebastian Chacon, Suki Waterhouse, Riley Keough, Sam Clafflin, Camila Morrone, Jason Waterhouse στην πρεμιέρα της σειράς

Το νέο μουσικό δράμα, που προβάλλεται μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας Αmazon Prime, αφηγείται μέσα από συνεντεύξεις και αναδρομές την ίδρυση, την σταδιακή άνοδο και την απότομη ρήξη του ομώνυμου rock n’ roll συγκροτήματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ταραχώδη σχέση ανάμεσα στους lead singers Daisy Jones και Billy Dunne. Παράλληλα, εξερευνά την ανυπέρβλητη δύναμη της μουσικής, των φιλοδοξιών και τα υπέρ και τα κατά, που προκύπτουν όταν ακτινοβολούν τα φώτα της δόξας.

Είναι μια σειρά-guilty pleasure, που κρατάει σταθερά τους μουσικόφιλους (και μη) σ’ όλη τη διάρκεια και δικαιολογείται ο χαμός, που έχει προκαλέσει, γιατί ενισχύεται πολύ από την αδιανόητα καλή χημεία των ηθοποιών, το επιτυχημένο cast με τις δυνατές υποκριτικές ικανότητες, την σκηνοθεσία, που θυμίζει πιο πολύ biopic ταινία, παρά ένα ακόμη τηλεοπτικό προϊόν, την άψογη αισθητική και φωτογραφία, αλλά και την ”ηλεκτρισμένη” ατμόσφαιρα, που κορυφώνεται έντονα στο τέταρτο επεισόδιο και μετά.

Επιπλέον, όχι μόνο εξυμνεί τον μόχθο και την αγάπη για την ύψιστη θεότητα, που ακούει στο όνομα μουσική, αλλά διδάσκει με άμεσο τρόπο αξίες (δύναμη της φιλίας, της οικογένειας και του έρωτα) και περνάει ζωτικά μηνύματα (εξέλιξη της καλλιτεχνικής και ατομικής ωριμότητας, πίστη για μια καλύτερη ζωή, προσωπική νίκη ενάντια στις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ).

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην κάνουμε αξιοσημείωτη αναφορά στα τραγούδια. Όλο το soundtrack αξίζει, όμως τα κομμάτια ”The river”, ”Regret me”, ”Αurora” και ”Look at us now” είναι εκείνα, που ξεχωρίσαμε και αγαπάμε να ακούμε κάθε ώρα και λεπτό της ημέρας. Οι στίχοι σε συνδυασμό με την μουσική, μας μεταφέρουν μέσα στο μουσικό ρεύμα και την ατμόσφαιρα, που επικρατούσε στην Αμερική των 70’s. Φοβερή δουλειά από τους Riley Keough, Sam Clafflin και τους υπόλοιπους μουσικούς, που συνέβαλαν τα μέγιστα με το μουσικό ταλέντο τoυς στο να πάρει σάρκα και οστά η μουσική της σειράς.

Εν κατακλείδι, θέλει τρόπο και κόπο για να κερδίσεις ένα νεανικό (και όχι μόνο) τηλεοπτικό/αναγνωστικό κοινό. Mαεστρία, προσήλωση, μελέτη και ταλέντο για να δημιουργήσεις/ ενσαρκώσεις χαρακτήρες με βάρος και χάρισμα, ώστε να κάνουν ”θόρυβο” οι rock n’ roll μελωδίες και στίχοι. Τρεις από τους κύριους λόγους, που πέτυχε τόσο το ”Daisy Jones” & The Six” όχι μόνο ως σειρά, αλλά και ως βιβλίο.

Tαυτότητα σειράς

Ηθοποιοί: Riley Keough, Sam Clafflin, Camila Morrone, Suki Waterhouse, Will Harrison, Josh Whitehouse, Sebastian Chacon, Nabiyah Be, Tom Wright

Σκηνοθεσία: James Ponsoldt, Nzingha Stewart

Eίδος: Moυσικό δράμα

Eπεισόδια: 10

Πηγές φωτογραφιών: The A.V. club | Den of geek| Serienfuchs| Vanity fair| Harkins theater | Δεβελιάδη Άρτεμις| Showbiz cheat sheet

Eξώφυλλο: IMDB

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά

H ''Υπόθεση Παραντάιν'' ζωντανεύει για πρώτη φορά στο θέατρο ''Αγγέλων βήμα''
Γιάννης Λαζαρίδης: '' Η συγγραφή είναι ένας παράλληλος κόσμος στον οποίο μπορώ να ταξιδεύω κάθε φορά...
Κώστας Γροσομανίδης: ''Σκοπός του έργου είναι να προβληματίσει και να παρακινήσει νέες ερωτήσεις για...
Κάρμεν Ρουγγέρη: “Βλέποντας την καταστροφή του πολέμου καταλαβαίνεις την αξία της ειρήνης” 
Η Τίνα Αλεξοπούλου έρχεται με jazzy διάθεση στο Half Note Jazz Club
Γιάννης Αγγελάκης: ''Η φαντασία μας μπορεί να συνεχίσει να διευρύνεται με νέους δρόμους που ανοίγοντ...
Ο ''Μπάτμαν'' του Τάσου Θεοφίλου θα παρουσιαστεί στο πολυχώρο ''ΠΛΥΦΑ''
Η Τίνα Αλεξοπούλου μας τραγουδά '' του έρωτα γραμμένο''
Η Γιώτα Τσιμπρικίδου γιόρτασε τα 100 επεισόδια του Artpodcast σε μια ξεχωριστή βραδιά
Μιχαήλ Σιδηρόπουλος: ''Το ταξίδι της συγγραφής μου δίνει την ενέργεια να προσπαθήσω να αφιερώσω περι...