Οι καλύτερες κινηματογραφικές ερμηνείες του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

Είναι ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα του Χόλιγουντ. Ξεκίνησε συμμετέχοντας σε διάφορα διαφημιστικά, στα οποία φάνηκε από νωρίς το υποκριτικό του ταλέντο.

Στα πρώτα του χρόνια στο χώρο της υποκριτικής, όντας πλέον έφηβος σταρ, συμμετείχε σε ταινίες όπως: ‘’Critters 3’’ και ‘’Who Calls Gilbert Grape or This Boy’s Life’’. Επίσης, είναι γνωστός και για τις οικολογικές του ανησυχίες. Ζει σ’ ένα οικολογικό σπίτι, επενδύει μεγάλα χρηματικά ποσά σε ιδρύματα που ειδικεύονται στη φροντίδα του κλίματος και συμμετέχει σε πολλά ανθρωπιστικά έργα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αγαπημένος Λεονάρντο έγινε 46 ετών και θα ήθελα να κάνω δώρο σε όλες τις θαυμάστριες του τις καλύτερες κινηματογραφικές ερμηνείες του.

Titanic (1997)


Η καριέρα του Λεονάρντο δεν θα ήταν ποτέ ξανά ίδια μετά από αυτή τη ταινία. Υποδύεται τον Τζακ Ντόσον, ο οποίος είναι επιβάτης του Τιτανικού και φυσικά, ερωτεύεται την Ρόουζ Ντε Γουίτ. Η χημεία του με την Γουίνσλετ στην οθόνη, μεταδίδει μια μαγεία, έναν ερωτισμό. Μετά από αυτή την ταινία, η ηλικιακή ομάδα των εφήβων βίωσε μια άνευ προηγουμένου μανία προς το πρόσωπο του. Ο συνδυασμός μελοδράματος, ρομαντισμού και τραγωδίας στο σενάριο, φαίνεται μέσα από την ερμηνεία του.


Romeo & Juliet (1996)


Όταν ο Ρωμαίος συναντά την Ιουλιέτα (Κλερ Ντέινς), η σχέση τους αλλάζει, καθώς προέρχονται από αντίπαλες οικογένειες, που δεν τους επιτρέπουν να είναι μαζί. Αυτή είναι η ουσία για μια από τις πιο δημοφιλείς και πιο αξιοσημείωτες τραγωδίες. Ο εκσυγχρονισμός της ιστορίας από τον Λούρμαν (η Βερόνα μετατρέπεται σε παραλία, δεν υπάρχουν ξίφη, μονάχα όπλα, οι Μοντέγοι και των Καπουλέτοι είναι αντίπαλες οικογένειες μαφιόζων), είναι αρκετά απολαυστικός. Ο Λεονάρντο κέρδισε το βραβείο ‘’Silver bear ‘’ στο Μπέρλινειλ εκείνης της χρονιάς για την ερμηνεία του ως Ρωμαίος. Αν δείτε την ταινία, θα διαπιστώσετε ότι ήταν γεννημένος για να παίξει αυτό το ρόλο, διότι ο τραγικός ήρωας παρακινείται από πάθος, ’’μεθάει’’ από αγάπη και επηρεάζεται από τη βία, κάτι που το κατάφερε με απόλυτη επιτυχία.


The Aviator (2004)

Πριν από τον Τζόρνταν Μπέλφορτ, ο Λεονάρντο θα παρουσίαζε ένα δραστικά διαφορετικό, αλλά όχι λιγότερο συναρπαστικό είδος ιστορικού προσώπου για τον Μάρτιν Σκορτσέζε. Οι δυο τους συνεργάστηκαν για δεύτερη φορά, φέρνοντας την εικονική ζωή του Χάουαρντ Χιουςμπαγκ στη μεγάλη οθόνη και στη δημόσια συνείδηση με το “The Aviator’’.


Django Unchained (2012)


Το “Django Unchaining” έχει όλη τη λάμψη του μεταμοντέρνου στυλ του Ταραντίνο, συμπεριλαμβανομένου του Κριστόφ Βαλτζ στο ρόλο του κυνηγού επικηρυγμένων όπλων, Δρ. Κινγκ Σουλτζ, αρκετή δόση αίματος, εκδικητική βία κι ένα soundtrack που σε πορώνει. Η επιλογή του ΝτιΚάπριο ήταν εύστοχη!


Wolf Of Wall Street (2013)

Είναι μια από τις πιο φυσικές ερμηνείες του (πριν το “The Revenant”) , η οποία μας συστήνει μια σειρά νέων εκφράσεων του προσώπου και ενισχυμένους τρόπους καταγραφής της έντασης του. Ο Τζόρνταν Μπέλφορτ (ο χαρακτήρας στο έργο), έχει διάφορες επιρροές από τους: Φρανκ Αμπανέιλ, Φρανκ Γουίλερ, Μπίλυ Κόστιγκαν ακόμα και του Κάλβιν Κάντι.