Οι 5 καλύτεροι Indie δίσκοι για το 2020

Στο Sociall.gr σας παρουσιάζουμε μια σειρά από άρθρα ανασκόπησης κρατώντας μόνο τα όμορφα από τη χρονιά που πέρασε! Καθημερινά θα σας προσφέρουμε τις δικές μας επιλογές για να κάνουμε τη μετάβαση στο νέο έτος πιο ομαλή και πιο όμορφη! Σήμερα ακούμε Indie μουσική και γράφουμε για τους δίσκους που ξεχωρίσαμε φέτος!

H Indie μουσική, για τους μη γνώστες, είναι είδος μουσικής που έκανε την εμφάνισή του στα τέλη της δεκαετίας του ’80, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στις Η.Π.Α. Προέρχεται από την λέξη Indepentent, περιγράφοντας τις ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρίες της Εναλλακτικής Rock. Αργότερα, παράχθηκε κάτω από τις ταμπέλες Punk/Post Punk και δημιούργησε παρεμφερή είδη, όπως το lo-fi.

To κίνημα του Indie Rock, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών κατηγοριών, από τις hardcore επηρεασμένες από τις grunge bands, όπως οι Pavement μέχρι punk folk, όπως η Ani DiFranco.

Καλλιτέχνες που πρεσβεύουν την Indie μουσική είναι οι εξής:
Arctic Monkeys
Kings Of Leon
MGMT
Oasis
Gorillaz
Florence + The Machine
R.E.M.
The Last Shadow Puppets
Lana Del Rey
Lorde

Ο κορωνοϊός αλλά και η περίοδος της καραντίνας μπορεί να περιόρισαν τις εξόδους, αλλά δεν εμπόδισαν τους καλλιτέχνες από το να παρουσιάσουν νέα κομμάτια. Σ’ αυτό το αφιέρωμα, συλλέχθηκαν 5 Indie δίσκοι που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2020, από τον χώρο της Indie Pop/Rock σκηνής.

We’ll be lovers
Until the end of time
I see it now
I see just how you’re so right
It’s so clear now

05. The Slow Rush
Καλλιτέχνης: Tame Impala
Release Date: 14.02.2020

To Slow Rush είναι ο τέταρτος δίσκος του Tame Impala, μετά τα singles του 2019 Patience and Borderline και τον ολοκληρωμένο δίσκο του 2015, με τίτλο Currents. O Impala είχε δηλώσει πως ο στόχος του γι’ αυτόν τον δίσκο ήταν να χρησιμοποιήσει διαφορετικά πράγματα από εντελώς διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Και τα κατάφερε.

Τραγούδια που ξεχώρισα:
Instant Destiny
Breathe Deeper

I wake up feeling nothing
Camouflage the wavering sky
I sit at my piano, wander the wild whereby
And the lilacs drank the water
And the lilacs die
And the lilacs drank the water
Marking in the slow, slow, slow passing of time

04. Saint Cloud
Καλλιτέχνης: Waxahatchee
Release Date: 27.03.2020

Η Katie Crutchfield κυκλοφόρησε τον φετινό Μάρτιο το πέμπτο άλμπουμ της. Τα κύρια ζητήματα που θίγει στα κομμάτια του δίσκου είναι η πάλη με τον αλκοολισμό, την περίοδο που εκείνη βρισκόταν στην περιοδεία των Waxahatchee του 2017, με τίτλο Out Of The Storm, αλλά και την επακόλουθη απεξάρτησή της.

Τραγούδια που ξεχώρισα:
Oxbow
Lilacs

Summer is coming
Won’t go away
Summer is coming
It’s here to stay

03. The New Abnormal
Καλλιτέχνης: The Strokes
Release Date: 10.04.2020

Τον Απρίλιο του 2020, ο Julian Casablancas μαζί με τους Strokes κυκλοφόρησαν τον έκτο τους δίσκο. Το εξώφυλλο του δίσκου είναι το έργο Bird On Money του Αμερικανού εικαστικού Jean – Michel Basquiat. O τίτλος είναι εμπνευσμένος από τον Jerry Brown, με αφορμή τις πυρκαγιές που έπληξαν την Καλιφόρνια τον Νοέμβριο του 2018, ονομάζοντας την επικείμενη κατάσταση The New Normal. Έτσι, το συγκρότημα το μετέτρεψε σε The New Abnormal. Τέλος, ο τίτλος θεωρείται «προφητικός», λόγω του COVID-19.

Τραγούδια που ξεχώρισα:
Bad Decisions
Eternal Summer

And here everyone knows you’re the way to my heart
Hear so many stories of you at the bar
Most times alone, and some looking your worst
But never not sweet to the trust funds and punishers

02. Punisher
Καλλιτέχνης: Phoebe Bridgers
Release Date: 18.06.2020

To Punisher είναι ο δεύτερος δίσκος της Phoebe Bridgers, μετά το ντεμπούτο της το 2017,με τίτλο Stranger In The Alps. O δίσκος πραγματεύεται ζητήματα, όπως η διαμάχη εσωτερικού και εξωτερικού πόνου, αλλά και η μοναχικότητα. Τον περασμένο χρόνο, η Bridgers «έχασε» το pug της, Max και ήταν μία από τις επιρροές της για το ύφος του δίσκου. Με αυτόν τον τρόπο, αιτιολογούνται και τα χρονικά κεφάλαια (Chemtrails, Saltines, Serotonin), που οδηγούν στην αποθεραπεία.

Τραγούδια που ξεχώρισα:
Punisher
Moon Song

Stop and wait a sec
Oh, when you look at me like that, my darling
What did you expect?
I probably still adore you with your hands around my neck
Or I did last time I checked

01.Live At The Royal Albert Hall
Καλλιτέχνης: Arctic Monkeys
Release Date: 04.12.2020

Τον Μάιο του 2018, οι Arctic Monkeys κυκλοφόρησαν τον έκτο τους δίσκο με τίτλο Tranquility Base, Hotel And Casino. Στις 7 Ιουνίου του ίδιου έτους, έκαναν μια συναυλία στο Royal Albert Hall, στο Λονδίνο. Ο σκοπός της συναυλίας ήταν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την φιλανθρωπική οργάνωση War Child, για τα παιδιά που πλήττονται από τις πολεμικές συγκρούσεις και τις συνέπειές του. Τον Δεκέμβριο του 2020, κυκλοφόρησε σε CD και LP τα κομμάτια από το Live.

Τραγούδια που ξεχώρισα:
Four Out Of Five
505