Once upon a time: επετειακό αφιέρωμα στην σειρά που αγαπήσαμε

Μια φορά και έναν καιρό, πριν 10 χρόνια, προβλήθηκε για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC μια σειρά με χαμένα βασίλεια, πριγκίπισσες που δεν ψάχνουν τον ιδανικό πρίγκιπα, ακαταμάχητους πειρατές με χρυσή καρδιά, βασιλιάδες και άλλους ήρωες παραμυθιών της παιδικής μας ηλικίας, το Once upon a time.

Μπορεί το τελευταίο επεισόδιο να προβλήθηκε το 2018, αλλά για τους true fans (λογοπαίγνιο με όρο της σειράς για όσους ξέρετε) το έργο αυτό εξακολουθεί να κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Και νομίζω ότι είναι η ώρα να συστήσω αυτή την σειρά και όσους δεν την έχουν ξαναδεί, προκειμένου να ανακαλύψουν αυτό το τηλεοπτικό διαμαντάκι!

Υπόθεση: Πριν 10 χρόνια, η Emma Swan έδωσε τον γιο της για υιοθεσία. Ο δεκάχρονος Henri την βρίσκει στην Βοστώνη και ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι στην πόλη του, το Στόριμπρουκ στο Μέιν είναι χαρακτήρες ενός βιβλίου με παραμύθια και έχουν  παγιδευτεί εκεί από την θετή μητέρα του Henri, την Regina η οποία σύμφωνα με εκείνον είναι η κακιά βασίλισσα από το βιβλίο του. Κανείς όμως δεν θυμάται την πραγματική του ταυτότητα και την πείθει να έρθει μαζί του. Και η περιπέτεια ξεκινά!

Γιατί να την δείτε

  • Για τις αναφορές της στα κλασσικά παραμύθια. Σε αυτό το έργο δίνουν το παρόν όλοι οι παιδικοί μας ήρωες. Από την Χιονάτη και την Σταχτοπούτα μέχρι τον Αλαντίν! 7 σεζόν γεμάτες από παραμυθένια σκηνικά, μαγεία και ανατρεπτική πλοκή που ξεφεύγει από τα κλασσικά δίνοντας μια προσεγμένα φρέσκια ματιά σε αυτές τις ιστορίες.
  • Για τους χαρακτήρες της. Πρόκειται για ένα έργο που καταλήγεις να συμπαθήσεις ακόμα και τους κακούς χαρακτήρες (εντάξει τους περισσότερους, όχι και όλους!). Από την μια έχουμε την κακιά βασίλισσα (evil queen) με μια Lana Parilla να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και επεισόδιο το επεισόδιο εξηγεί τα κίνητρα της. Και από την άλλη, έχουμε την ηρωίδα Emma Swan που έχει περάσει δύσκολα και προσπαθεί να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους αλλά και να αφεθεί στην αγάπη και στην φιλία.
  •  Για τον Hook! Αυτός ο χαρακτήρας είναι ένα κεφάλαιο από μόνος του. Εμφανίστηκε στην δεύτερη σεζόν και όλοι μας τον λατρέψαμε! Flirty, λίγο αυθάδης, τυχοδιώκτης που κρύβει μια καρδιά από ατόφιο χρυσάφι ( δεν μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη μεταφορά από το τραγούδι της Καιτούλας, pardonne-moi!). Έτοιμος να υπερασπιστεί με πάθος ό,τι αγαπά, από ένα σημείο και μετά θα κάνετε τα μάτια καρδούλες σαν άλλα emojis στις σκηνές που εμφανίζεται!
  • Spoiler alert!

Για το αγαπημένο ζεύγος Emma- Hook! Προσωπικά, ήταν το καλύτερο ζευγάρι για εμένα συγκριτικά με τους υπόλοιπους (sorry Charmings!) και μην σας πω και από τα καλύτερα συνολικά στις τηλεοπτικές σειρές του εξωτερικού. Με μια δύσκολη αφετηρία, μέσα από τις κοινές τους περιπέτειες και ένα επικό φιλί ερωτεύεται παράφορα ο ένας τον άλλο. Και φυσικά με απίστευτες ατάκες και χημεία!

  • Για τα νοήματα της. Τα θέματα αυτής της σειράς ήταν η πίστη στους ανθρώπους που αγαπάς, η καλοσύνη και το γεγονός ότι η αληθινή αγάπη θεραπεύει τις πληγωμένες καρδιές. Δεν είχαμε ήρωες που τους ήρθαν όλα εύκολα, αλλά αντιθέτως με τις προσωπικές τους μάχες ήταν σχεδόν ρεαλιστικοί σε ένα παραμυθένιο πλαίσιο.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν αν αυτοί έζησαν καλά και εμείς καλύτερα, απλά δείτε το!

Υ.Γ: Το άρθρο αυτό το αφιερώνω στην συνάδερφο Άρτεμη καθώς την γνώρισα μέσα από το fandom της συγκεκριμένης σειράς στο Facebook αλλά και σε δυο άτομα που αγαπάνε πολύ αυτό το έργο και είναι the truest believers, ξέρετε εσείς!