Pam & Tommy: Το νέο βιογραφικό δράμα του Hulu

” Ξεχώρισε την τιμή από την αξία σου “, είναι μια από της χαρακτηριστικές ατάκες της ολοκαίνουρια σειράς της τηλεοπτικής πλατφόρμας Hulu, “Pam & Tommy “, με θέμα την κλοπή και διανομή του sex tape της Pamela Anderson και του συζύγου της, Tommy Lee, ντράμερ των Mötley Crüe, , τον οποίο παντρεύτηκε μετά από ένα θυελλώδες τετραήμερο ειδύλλιο.

Pamela Anderson και Tommy Lee ( 1996 )

* Το άρθρο διαβάζεται καλύτερα ακούγοντας ορισμένες από τις μουσικές επενδύσεις της σειράς *

Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό προϊόν, το οποίο αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ιστορίας, όπου η δεκαετία του ’90 επρόκειτο να αλλάξει μια για πάντα την ανθρωπότητα εξαιτίας της ανόδου των gossip περιοδικών, της μαζικής εμβέλειας του διαδικτύου, καθώς και του δικαιώματος της πρόσβασης στα εσώψυχα των ανθρώπων, που εκτίθενται στην τηλεόραση ( ειδικά όταν το εν λόγω πρόσωπο είναι ένα ερωτικό σύμβολο εκείνης της εποχής ).

Η σειρά είναι βασισμένη στο άρθρο ” Pam και Tommy: Η άγνωστη ιστορία του πιο διαβόητου sex tape στον κόσμο “ , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ” Rolling Stone ” από τη δημοσιογράφο Amanda Chicago Lewis το 2014 κι όλως περιέργως δεν μας συστήνει κατευθείαν τους ομώνυμους χαρακτήρες, αλλά τον ραδιούργο ξυλουργό ( και πρώην ηθοποιό ταινιών ερωτικού περιεχομένου ), Rand Gauthier, ο οποίος έχει βάλει σκοπό να εκδικηθεί το δημοφιλές ζεύγος, έχοντας ως δικαιολογία την εξαπάτηση του ιδίου από τον Tommy Lee. Σύντομα, ο Rand καταφεύγει σ’ έναν παλιό φίλο του, τον Miltie Ingley και μαζί, αρχίζουν να αντιγράφουν και να πουλούν τη κασέτα στο διαδίκτυο.

Nick Offerman και Seth Rogen ως Miltie Ingley και Rand Gauthier

Μεγάλο μέρος της χαοτικής αυτής σειράς αποδίδεται στον σκηνοθέτη των ταινιών ” I, Tonya ” και ” Cruella ”, Craig Gillespie, ο οποίος επιμελήθηκε την σκηνοθεσία των τριών πρώτων επεισοδίων της σειράς. Την άρτια σκηνοθετική προσέγγιση του εφαρμόζουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του, Lake Bell, Gwyneth Horder-Payton και Hannah Fidell, οι οποίοι ανέδειξαν λίγο περισσότερο τους πολιτισμικούς στόχους του σεναρίου: Τους άθλιους τηλεοπτικούς παραγωγούς, τους θαυμαστές , τους παπαράτσι, κ.α.

Eπιπλέον, το πρωταγωνιστικό δίδυμο, Lily James και Sebastian Stan, δεν παύουν να εκπλήσσουν ως Pamela Anderson και Tommy Lee.

Η Lily James δεν εστιάζει τόσο στην σκανδαλoθηρική πλευρά της Pamela, αλλά στην αυτογνωσία κι ευπρόσδεκτη φιλοδοξία της εκκεντρικής ηθοποιού, παρόλο που ορισμένες φορές εθελοτυφλεί. Ο Bucky Barnes της καρδιάς μας, aka Sebastian Stan, προσδίδει ένα καρτουνίστικο ύφος στον χαρακτήρα του Lee, o οποίος παρακινείται από τις σεξουαλικές του ορμές κι από την χλιαρή κουλτούρα της heavy metal… στοιχεία, που προσδίδουν ιδιαίτερες διαστάσεις στον χαρακτήρα του. Όσο για την μεταμόρφωση τους… απλά εκπληκτική !

Παρά τις δυνατές ερμηνείες και την εξαιρετική σκηνοθεσία, το ” Pam & Tommy ” καταλήγει να βυθίζεται στη δική του ηθική κινούμενη άμμο, λόγω του ότι αναδεικνύει έντονα την ανεπανόρθωτη ψυχολογική βλάβη, που υπέστη η Pamela Anderson. Ναι, δεν είναι κάτι, που απειλεί να ακυρώσει εντελώς τη σειρά- άλλωστε, δεν ζητάμε κάτι τέτοιο-, όμως ο εξευτελισμός που βίωσε, δεν πρέπει να πρέπει να περάσει απαρατήρητος, ειδικά από τη στιγμή που η σειρά δεν έχει την έγκριση της ίδιας της Anderson, πόσο μάλλον όταν το εν λόγω κοινωνικό φαινόμενο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μέχρι τότε, εμείς ως θεατές οφείλουμε να αναλογιστούμε αν τελικά η συγκεκριμένη σειρά είναι ή όχι μια ακόμη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, όπως προβάλλεται μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ταυτότητα σειράς

Hθοποιοί: Lily James, Sebastian Stan, Seth Rogen, Nick Offerman, Taylor Schilling

Σκηνοθεσία: Craig Gillespie, Lake Bell, Gwyneth Horder-Payton, Hannah Fidell

Eίδος: Βιογραφικό δράμα / κωμωδία

Διάρκεια επεισοδίων: 32-51 λεπτά

Πηγές φωτογραφιών: People | Τhe sun | Cosmopolitan | Harper’s bazaar Brasil | Life & style | Premiere | Wikipedia

Eξώφυλλο: Forbes