Περνώντας τη ζωή τους στο Van – #vanlife

Έχετε παρατηρήσει πώς από τον Covid-19 και μετά έχει ψηφιοποιηθεί η ζωή μας; Πόσο συχνά πια έχουμε πρόσβαση σε δουλειές και υπηρεσίες μέσω του υπολογιστή μας; Και αν η δουλειά μας δεν είναι μία από τις πιο σοβαρές και σταθερές αιτίες που μας κρατούν σε έναν τόπο, τότε τι;

Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που με αφορμή αυτό αποφάσισαν να δουλέψουν από τα εξοχικά τους, να βρουν κατοικία σε έναν άλλο τόπο, ένα ορεινό χωριό, ένα απομακρυσμένο νησί ή μια άλλη χώρα και να δουλεύουν από εκεί.  Και έτσι μπορούμε σήμερα να μιλάμε όλο και πιο συχνά για ψηφιακούς νομάδες. Ο νομάς, όρος γνωστός από την αρχαιότητα, είναι το μέλος μιας κοινότητας ανθρώπων που ζει σε διαφορετικές τοποθεσίες και κινείται από το ένα μέρος στο άλλο. Ομοίως και ο ψηφιακός νομάς είναι ο άνθρωπος, ο εργαζόμενος, που μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του ψηφιακά, απομακρυσμένα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και γι’αυτό επιλέγει να κινείται διαρκώς.

Μέσα σε αυτό το νέο κλίμα εργασίας και διαβίωσης που δημιουργείται, κάποιοι επέλεξαν, αντί να ψάχνουν σε κάθε τόπο την νέα τους κατοικία, να πάρουν την κατοικία τους μαζί! Αγόρασαν ή αναδιαμόρφωσαν το παλιό τους βανάκι, από ένα απλό αυτοκινούμενο σε ένα μικρό αλλα πρακτικό χώρο όπου θα ζουν, θα κοιμούνται και θα εργάζονται!

Σας ακούγεται γνωστό ή είναι κάτι που το ακούτε για πρώτη φορά;

Το κανάλι της ΕΡΤ την περασμένη τηλεοπτική σεζόν εντόπισε την τάση και ξεκίνησε την εκπομπή Vanlife – η ζωή έξω. Η εκπομπή που διακρίθηκε στο EBUCreativeForum, την ετήσια εκδήλωση που παρουσιάζει τα πιο καινοτόμα σχήματα παραγωγών ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών media, ακολουθεί μια παρέα φίλων που αποφασίζουν να γυρίσουν την Ελλάδα με ένα van. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο ERTFLIX.

Πηγή: https://press.ert.gr

Αν είστε ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα έχετε ίσως ήδη παρατηρήσει χρήστες που ακολουθούν αυτόν τον τρόπο ζωής και μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς έγιναν τόσο δημοφιλείς στο κοινό, ώστε οι χρήστες έκαναν τα social media μέρος της εργασίας τους και βιοπορίζονται και από αυτά! Πάρτε μια ιδέα από μερικούς δημοφιλείς λογαριασμούς:

  • Divine on the road
Πηγή: divineontheroad

H Sydney Ferbrache που διαχειρίζεται τον λογαριασμό divineontheroad στο instagram είναι αμερικανίδα που ζει ήδη 4 χρόνια στο βανάκι της. Ταξιδευε μέχρι πρότινως solo και παρότρυνε τις γυναίκες να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής, χωρίς φόβο, με συμβουλές και μυστικά από την κατασκευή του van μέχρι πώς να εργάζονται εξ’ αποστάσεως. Πρόσφατα στην παρέα της προστέθηκαν τα δυο υπέροχα σκυλάκια που υιοθέτησε και πλέον μαζί με τη σχέση της, τον οποίο γνώρισε σε χώρο κατασκήνωσης για άλλους ταξιδιώτες με van, ταξιδεύουν μαζί και οργανώνουν πολλές δράσεις υιοθεσίας για αδεσποτάκια.

Εκτός από το Instagram της:  divineontheroad έχει και δικής της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

  • Melina_and_markos  
Πηγή: www.instagram.com

Ο λογαριασμός Μelina_and_markos στο Instagram, πήρε το όνομά του από τα δυο γλυκύτατα τετράποδα που ταξιδεύουν με τους ανθρώπους τους στις ομορφιές της Ελλάδας. Ενώ βρίσκονται στο δρόμο κοινοποιούν πανέμορφες, ταξιδιωτικές φωτογραφίες από τη ζωή στην ελληνική ύπαθρο.

Ο λογαριασμός τους στο instagram.

  • Luis Cole
Πηγή: pilotplans.com/blog/funforlouis

O Luis Cole ξεκίνησε τη διαδρομή του ως Youtuber με έδρα την Κόστα Ρίκα. Με πάνω από δυο εκατομμύρια ακολούθους στο κανάλι του στο Youtube,  ανεβάζει βίντεο στα οποία καταγράφει τη ζωή του και τις περιπέτειές του από τα ταξίδια του σ’ όλον τον πλανήτη. Από τους παλαιότερους στο είδος, ο Cole είναι από τους κορυφαίους travel influencer, ενώ τον έχετε δει και στην ελληνική τηλεόραση όταν συναντήθηκε με τον Ευτύχη Μπλέτσα (Happy Traveller) σε ένα από τα ταξίδια του.

Ο λογαριασμός του στο instagram και το κανάλι του στο YouTube.

  • Ευτύχης Μπλέτσας

Με βανάκι έκανε κάποια από τα ταξίδια του και ο γνωστός από τη συχνότητα της τηλεόρασης Ευτύχης Μπλέτσας. Παρ’ ότι το βανάκι δεν είναι ο μοναδικός τρόπος που ταξιδεύει, το έχει επιλέξει για πολλές ταξιδιωτικές εξορμήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ειδικά μετά την πανδημία του Κορωνοϊού. Παρακολουθήστε κάποια από αυτά τα επεισόδια στα νησιά Φερόες, την Αυστρία, το road trip σε Ευρώπη και Ελλάδα στο λογαριασμό του στο instagram ή στο κανάλι του στο YouTube.

Kαι αν όλα αυτά σας κεντρίσαν το ενδιαφέρον, αλλά αναρωτιέστε πώς να ξεκινήσετε, πάρτε λίγη έμπνευση και καθοδήγηση από τα αμέτρητα video tutorials που υπάρχουν στο YouTube:

Πρακτικότητα, άνεση, μινιμαλισμός που δεν στερείται όμως την κάλυψη όλων των αναγκών, την καλαισθησία του χώρου, το μοντέρνο περιβάλλον…όλα αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνει το βανάκι σας που θα κινείται από μέρος σε μέρος, λύνοντας σας τα χέρια: κανένας προγραμματισμός ταξιδιού από εσάς, καμία ανάγκη για έγκαιρες κρατήσεις δωματίων. Αμάξι και σπίτι σε ένα!

Θέλετε να ζήσετε σαν ψηφιακοί νομάδες και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ομάδες σαν αυτή στο facebook εξυπηρετούν πολύ στην οργάνωσή σας, αλλά και να έρθετε σε επαφή με άλλους ψηφιακούς νομάδες.

Θέλετε να δοκιμάσετε να ζήσετε σε ένα van ή τροχόσπιτο για λίγο, ώστε να δείτε πρώτα αν σας ταιριάζει; Η εταιρεία RollingTurtles στην Αθήνα σας δίνει τη δυνατότητα να νοικιάσετε τροχόσπιτο ή camper van για τις πρώτες σας βόλτες: https://rolling-turtles.com/

**Καμία συνεργασία ή/και προωθητική ενέργεια δεν υπάρχει με τις εκπομπές/εταιρείες/λογαριασμούς χρηστών και ομάδες στα social media που προτείνονται. Ο χαρακτήρας του άρθρου είναι ενημερωτικός.

Με πληροφορίες από press.ert.gr