Σέξπυρ-Ανθρωποφάγοι | Ένα κομμάτι πιο επίκαιρο από ποτέ

Ανθρωποφαγία, η. (ουσιαστικό)
Ανθρωποφαγία ονομάζεται το φάγωμα ενός ανθρώπου από έναν άλλον. Μεταφορικά, η ανθρωποφαγία ορίζεται ως απανθρωπιά, ωμότητα και σκληρότητα.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εντείνουν αυτό το φαινόμενο και κάνει τον καθένα μας να μπαίνει αυθαίρετα στη θέση των δικαστών, ενώ η πλειοψηφία ενδεχομένως και να μην έχει τις αντίστοιχες γνώσεις, όσον αφορά στο Δίκαιο. Η δύναμη του λόγου είναι υψίστης σημασίας, σε αντίθεση με την ελευθερία του λόγου, η οποία καταπάταται και θυσιάζεται στο βωμό του political correctness, με την ανθρωποφαγία να φαντάζει ιδανική λύση.

Στο νέο του κομμάτι, o Σέξπυρ κάνει λόγο για την κατάσταση που βρίσκεται σε έξαρση πια, το πόσο εύκολα γινόμαστε ανθρωποφάγοι πίσω από τις οθόνες, λειτουργώντας εκ του ασφαλούς. Το Cancel Culture, να λύνει και να δένει, με το κοινό να εξυψώνει τη μια στιγμή και να κατακεραυνώνει την άλλη οποιοδήποτε δημόσιο (κυρίως) πρόσωπο (Ήσουν η μούρη της οικουμένης/Όπως ανέβηκες πια κατεβαίνεις).

Δυστυχώς ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα ανθρωποφαγίας που συναντήσαμε, ήταν αυτό με την πολύκροτη υπόθεση των 3 νεκρών παιδιών στην Πάτρα, με το κομμάτι του Σέξπυρ να γίνεται τρομακτικά επίκαιρο, και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να είναι για πολύ καιρό ακόμα.

Σχετικά με την ανθρωποφαγία, εκτός από τον Σέξπυρ, μίλησε και η Σοφία Μουτίδου (πάτα εδώ για το αντίστοιχο βίντεο), καθώς επίσης και ο Μιθριδάτης στην 6η Πράξη του Για Να Μην Τα Χρωστάω.

Ακούστε το Ανθρωποφάγοι εδώ:

Μουσική Παραγωγή: Numberless
Σκηνοθεσία: iPsychos


Instagram: Sexpyr
Facebook: Vasilis Paraskevas | Sexpyr “The Human Man”
YouTube: The Human Man
Spotify: Sexpyr

Banner: Facebook