Συμμετοχές της Eurovision που άφησαν εποχή

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει τον μήνα Μάιο με την σταδιακή αποχώρηση της άνοιξης, τα φωτεινά χρώματα, τις ευωδιαστές μυρωδιές των λουλουδιών, τις εξορμήσεις στην φύση και το εθνικό μουσικό ζήτημα, που ακούει στο όνομα… *ντραμς παρακαλώ* Eurovision !

Mέσα στις τόσες υποχρεώσεις που προκύπτουν, αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να ακούσουμε τα τραγούδια, που πρόκειται να συμμετάσχουν, να στοιχηματίσουμε για το ποια χώρα θα πάρει / δε θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, αλλά και να προετοιμαστούμε καταλλήλως γι’αυτή την εντυπωσιακή βραδιά !

Ας παραθέσουμε λίγες πληροφορίες για το πιο δημοφιλές μουσικό event του πλανήτη…

Ο ετήσιος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision, γνωστός στο παρελθόν ως ‘’ Eurovision Grand Prix ‘’, διεξήχθη για πρώτη φορά το 1956 στο Λουγκάνο και είχε ως θεμελιώδη βάση το San Remo, ένα από τα πιο ξακουστά φεστιβάλ μουσικής.

Έκτοτε, προβάλλεται κάθε χρόνο ( περίπου στα μέσα Μαΐου ), σε διάφορα κράτη εντός και εκτός Ευρώπης και…τα ποσοστά τηλεθέασης ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ρεκόρ !

Ο /η εκπρόσωπος κάθε χώρας συνήθως συμμετέχει με pop ή dance κομμάτια. Παρ’ όλα αυτά, στο παρελθόν έχουμε δει διάφορους συνδυασμούς στη σκηνή της Eurovision, όπως rock, heavy metal, latin, ακόμη και παραδοσιακή μουσική !

Δημιουργήσαμε τρεις playlist, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται συμμετοχές, που κατάφεραν να γράψουν τη δική τους ιστορία :

  • Ξεκινάμε με τους νικητές της καρδιάς μας :
  • Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στο τόπο μας. H Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στο διαγωνισμό από το 1974, ενώ έχει αποκλειστεί μόνο δυο φορές. Η πρώτη φορά ήταν το 2016 και η δεύτερη το 2018. Ας ελπίσουμε να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο !
  • Έπειτα, θα ακούσετε διάφορες συμμετοχές, που ακούγονται δυνατά μέχρι σήμερα !

And the 12 points go to… το αφήνουμε επάνω σας !

Καλή σας ακρόαση !

Πηγές φωτογραφιών: Bovary | Express | El mundo | EBU | Cyprus mail

Eξώφυλλο: Wiwi blogs

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά