Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020, μας παρουσιάζουν το προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με τον υπότιτλο “ Υποσύνολο—Fragment”. Η προπώληση θα ξεκινήσει σύντομα. Με εμφανώς συρρικνωμένο πρόγραμμα, αλλά με δυνατές επιλογές επιστρέφει για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020. Αρχαίο δράμα και μερικές διαφορετικές νότες συνθέτουν τη βεντάλια των παραστάσεων.

“Ένα μικρό μα ισχυρό ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ, που θα σταθεί με θάρρος στα θέατρά μας, για να μας θυμίζει ότι η Τέχνη είναι αναγκαία και ότι το Φεστιβάλ θα είναι ολοκληρωμένο όταν θα μπορέσει να αγκαλιάσει πάλι όλους τους καλλιτέχνες που είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του για φέτος”, τονίζει η καλλιτεχνική διευθύντρια παρουσιάζοντας το σλόγκαν της φετινής διοργάνωσης, “Fragmented“.

17 ελληνικές παραγωγές Μουσικής, Θεάτρου και Όπερας, με
περίπου 300 καλλιτέχνες, θα εμφανιστούν στα ανοικτά θέατρα της
Επιδαύρου και στο Ηρώδειο. Παραγωγές του φεστιβάλ και συνεργασίες με κρατικούς φορείς, που όλες είχαν ήδη εξαγγελθεί και θα παρουσιαστούν προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα που έχει φέρει η πανδημία.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με έναν “αντισυμβατικό” τρόπο, όπως τον χαρακτηρίζει η καλλιτεχνική διευθύντρια, καθώς γίνεται σύμπραξη φέτος με τον οργανισμό ΝΕΟΝ σε ένα “τολμηρό” εικαστικό και επιμελητικό εγχείρημα, που έχει στον πυρήνα του τη σύνδεση των παραστατικών τεχνών με την εικαστική δημιουργία, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ!