Είδαμε online την παράσταση “Ξυπόλυτοι στο Πάρκο”

Το online θέατρο είναι πιστός σύντροφος του θεατρόφιλου κοινού εδώ κι ένα μήνα περίπου. Άλλοι λάτρεψαν αυτή την ιδέα, άλλοι πάλι όχι. Ναι, το θέατρο είναι ζωντανή τέχνη, συνεπώς πρέπει να παρακολουθήσεις μια παράσταση από κοντά για να μπορέσεις να καταλάβεις λίγο καλύτερα το νόημα και τα μηνύματα που θα σου περάσει, αλλά και τα μαγνητοσκοπημένα έχουν τη χάρη τους. Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη, αλλά προσωπικά ενθουσιάστηκα, καθώς είχα να πάω θέατρο από τον περασμένο Μάρτιο. Παρακολούθησα λοιπόν τo βραβευμένo με Tony θεατρικό έργο ‘’Ξυπόλυτοι στο πάρκο’’ και σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

*Το συγκεκριμένο τραγούδι ταιριάζει απόλυτα με το κείμενο *

Πρωτίστως, ας αναφέρω την πλοκή:

Ο Πωλ είναι ένας συντηρητικός δικηγόρος, παντρεμένος έξι μόλις μέρες με την Κόρι , μια  κοπέλα έξω καρδιά. Η συγκατοίκησή τους όμως σε ένα σπίτι, το οποίο δεν ταιριάζει με την περιγραφή του συμβολαίου και ο διαφορετικός τρόπος που οι δυο τους αντιμετωπίζουν την ζωή, τους φέρνει αντιμέτωπους με μια σειρά αναπάντεχων, τρελών, κωμικών καταστάσεων. Το σπίτι είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με εκείνο που είχαν αρχικά δει, το δωμάτιο τους είναι μια «τρύπα», η τζαμαρία της οροφής μπάζει νερά, θέρμανση δεν υπάρχει και το κυριότερο …..ο κύριος Βελάσκο ,ένοικος της σοφίτας από πάνω, πρέπει να περνάει μέσα από το διαμέρισμά τους για να μπει στο δικό του! Η μητέρα της Κόρι γκρινιάζει επίμονα, ο μυστηριώδης κος Βελάσκο φλερτάρει ασύστολα …. και το ζευγάρι φτάνει στα όριά του.

Πρόκειται για μια πολύ συγκινητική, ρομαντική,τρυφερή και άρτια σκηνοθετημένη κωμωδία (η Ρέινα Εσκενάζυ έκανε για ακόμη μια φορά το θαύμα της μετά τον περσινό θρίαμβο των ‘’Δέκα μικρών Νέγρων”), η οποία κυλάει ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος, με γρήγορους κι αστείους διαλόγους, δίνοντας έναν χιουμοριστικό τόνο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νιόπαντρα ζευγάρια το πρώτο καιρό του έγγαμου βίου. Επίσης, οι μουσικές επιλογές σε συνδυασμό με τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, καθώς και τα απολύτως επιμελημένα με προσοχή σκηνικά και κουστούμια, έδωσαν περισσότερη λάμψη στη παράσταση. Ακόμη, οι επιλογές των ηθοποιών ήταν εξαιρετικές! Όλοι προσέγγισαν με άψογο τρόπο το ρόλο τους, χωρίς καμία απολύτως υπερβολή!

Η καρδιά σας θα πλημμυρίσει από αγάπη και στοργή και τα μάτια σας θα δακρύσουν από συγκίνηση!

Ταυτότητα Παράστασης:

Συγγραφέας: Νηλ Σάιμον
Σκηνοθεσία: Ρέινα Σ. Εσκενάζυ
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνικά: Άση Δημητροπούλου
Κοστούμια: Μάριος Καραβασίλης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική/Ενορχήστρωση: Σταμάτης Γιατράκος
Φωτογραφία: Gridfox (Δημήτρης Γκιολές)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Γραφιστική Επεξεργασία: Gridfox (Στιβανάκης Γιάννης)
Hairstyle: Κέλλυ Καλογεροπούλου
Make up artist: Ελίνα Μαυράκη
Social Media Manager: Σπύρος Μάης
Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης
Προβολή/Επικοινωνία: Αγλαϊα Παγώνα

Παίζουν: Αργύρης Αγγέλου, Βασιλική Τρουφάκου,  Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελένη Κρίτα, Jerome Kaluta, Νίκος Κυριανάκης

Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριο σας εδώ (όταν με το καλό ανοίξουν τα θέατρα), καθώς κι από το site του θεάτρου! Καλή σας διασκέδαση!

Φιλική σημείωση: Ας μη βυθιστεί καμία θεατρική σκηνή στο σκοτάδι! Στηρίξτε αυτούς τους ανθρώπους με το δικό σας τρόπο!