Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Η “φιλική εταιρεία” αποθεώθηκε στο ανοιχτό θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Η ‘’ φιλική εταιρεία ‘’ αποθεώθηκε στο ανοιχτό θέατρο ‘’ Μίκης Θεοδωράκης ‘’

Πριν από δυο μήνες, έκανε πρεμιέρα στο θερινό θέατρο ” Αθηνά” η γνωστή στους περισσότερους ιστορία της ίδρυσης της “φιλικής εταιρείας” των Γ. Κοζυράκη- Ν. Παλαιολόγου, σε σκηνοθεσία του ευρηματικότατου Αλέξανδρου Λιακόπουλου κι ένα θίασο αποτελούμενο από 7 ταλαντούχους ηθοποιούς (Γιώργης Κοντοπόδης, Νικόλας Μπράβος, Δημήτρης Τοπαλίδης, Κωνσταντίνος Πεσλής, Γωγώ Φάκου, Μαρσώ Φίλη, Κλαούντιο Κάγια).

*Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη πλοκή και τη κριτική*

Δε θα αναφερθώ στην ιστορία, καθώς είναι κάτι που θεωρώ ότι όλοι λίγο πολύ ξέρουμε, όμως θα ήθελα να μεταφέρω τις εικόνες από το ανοιχτό θέατρο ‘’ Μίκης Θεοδωράκης ‘’ ( ξέχασα να αναφέρω πως ενίοτε παίζεται σε επιλεγμένα θέατρα εντός κι εκτός Αττικής ).

Ένα φθινοπωρινό βράδυ του Σεπτέμβρη, μέσα σ’ ένα κατάμεστο θέατρο, ο θίασος εισέπραξε το πιο ζεστό χειροκρότημα από το κοινό του Ρέντη και των γύρω περιοχών των νοτίων προαστίων, με αποτέλεσμα να ακτινοβολήσει επάνω στη σκηνή.

Η σκηνοθετική προσέγγιση του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, τα σκηνικά,τα κουστούμια εποχής, αλλά και η υποκριτική δεινότητα των ταλαντούχων ηθοποιών, εντυπωσίασαν ακόμη και τους απαιτητικούς μικρούς θεατές, τέσσερα στοιχεία τα οποία τους έκαναν να αναφωνήσουν” Τι υπερπαραγωγή ! ”, όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Το έργο πρεσβεύει ένα βαθύ μήνυμα για την αγάπη, την υποστήριξη, την βαθιά πίστη και τον σεβασμό έναντι στην πατρίδα. Ένα θεατρικό έργο τόσο αληθινό, τόσο συγκινητικό και επίκαιρο, που είναι σχεδόν αδύνατον να μην σας αγγίξει. Προσωπικά, ποτέ άλλοτε στην ζωή μου δεν έχω δει ανθρώπους να συγκινούνται τόσο βαθιά από τους αγώνες αυτών των ηρώων. Κανένας μας εκείνο το βράδυ δεν είχε φανταστεί πόση αλήθεια κρύβεται μέσα σε αυτή την ιστορία, ποτέ πριν από αυτή την παράσταση σ’ εκείνο το θέατρο.

Ένα τεράστιο μπράβο και τα σέβη μου σ’ αυτούς σπουδαίους και φωτεινούς ανθρώπους που σεβάστηκαν τον ιστορικό χαρακτήρα της παράστασης και δουλεύουν σκληρά σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε !

Φωτογραφικό υλικό: Ιωάννα Αθανασοπούλου (κολλητή μου φίλη και συνοδοιπόρος στις θεατρικές παραστάσεις)

Εξώφυλλο: Greek affair news