H παράσταση ”Σαν τα δελφίνια” συμμετέχει στο φεστιβάλ OFF OFF του θεάτρου ”Επί Κολωνώ”

Περιγραφή παράστασης

Μία γυναίκα εγκλωβισμένη σε ένα τοξικό γάμο. Όλα φαντάζουν ιδανικά για εκείνη: Ο σύζυγος, τα παιδιά, η άνετη ζωή. Η βία αποτελεί μέρος της καθημερινότητας της, όμως το μόνο που θέλει είναι να κρατήσει αυτό το γάμο πάση θυσία. Θα καταφέρει άραγε να ξεφύγει; Ή θα πεθάνουν μαζί, αγκαλιασμένοι ‘’Σαν Τα Δελφίνια’’;

H παράσταση ''Σαν τα δελφίνια'' συμμετέχει στο φεστιβάλ OFF OFF του θεάτρου ''Επί Κολωνώ''

Αναλυτικό σκεπτικό για το ανέβασμα της παράστασης

Bιογραφικά των συντελεστών

Φοίτησε στη δραματική σχολή ”Βεάκη”, αλλά και στη δραματική σχολή του Ιάσμου από όπου παίρνει και το πτυχίο της φέτος καθώς βρισκόταν στο τρίτο έτος της σχολής. Είναι κάτοχος του προπτυχιακού προγράμματος ”Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΑΠ), καθώς και του προπτυχιακού προγράμματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του βρετανικού Πανεπιστημίου Kingston. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες δουλειές της ήταν η συνεργασία της με το σκηνοθέτη κ. Μανούσο Μανουσάκη στη μίνι σειρά εποχής ”Κρίσιμες στιγμές” της Γαλάτειας Καζαντζάκη στο ρόλο της γραμματέας στο πλευρό του ηθοποιού Μιχάλη Μαρκάτη, η οποία έχει προβληθεί στο κανάλι της ΕΡΤ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου επί έξι συναπτά έτη στη σχολή μπαλέτου της Φούλας Σαλασίδου, καθώς και μαθήματα ξιφασκίας αλλά και σύγχρονου χορού. 

Κλαούντιο Κάγια

Σπουδαστής τρίτου έτους σε Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης και φοιτητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης. Η πιο αξιοσημείωτη δουλειά του είναι η συμμετοχή του στη μεγάλου μήκους ταινία “Buzzheart” στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αργύρη σε σκηνοθεσία Ντένη Ηλιάδη, που αναμένεται να κάνει την κινηματογραφική της προβολή μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης, αξιοσημείωτο έργο αποτελεί η συμμετοχή του στην θεατρική παράσταση ”Φιλική Εταιρεία” στο Θέατρο ”Αθηνά” στο ρόλο του Νικόλαου σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Στον ελεύθερο του χρόνο παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου χορού στο ”Dance On Stage by Anna Athanassiadi”. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή θεατρικών κειμένων και ετοιμάζεται να εκδώσει το πρώτο του έργο.

Έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για την παράσταση που πρόκειται να παρουσιάσετε;

Η ομάδα μας έχει δουλέψει πολύ σκληρά και με απόλυτη αφοσίωση στην ιδέα που πρόκειται να παρουσιάσουμε στο φεστιβάλ. Έχουμε επιληφθεί από την αρχή μέχρι το τέλος την παράσταση μας κι έτσι έχει σχηματιστεί μια ολοκληρωμένη εικόνα που ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε.

Ποιος είναι ο λόγος που θέλετε να ανεβάσετε την συγκεκριμένη παράσταση; Τι θέλετε να πείτε μέσα από αυτήν; Τι θέλετε να περάσετε;

Ο λόγος που θέλουμε να παρουσιάσουμε τη συγκεκριμένη παράσταση είναι επειδή το θεατρικό κείμενο έχει ως επίκεντρο την έμφυλη βία και καθώς βρισκόμαστε δυστυχώς σε μία εποχή που οι γυναικοκτονίες, αλλά και η βία γενικότερα προς το συνάνθρωπο έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, θεωρούμε υποχρέωση μας να θίξουμε το συγκεκριμένο ζήτημα και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία της οποίας αποτελούμε ενεργό μέλος της. Θέλουμε  να πούμε ότι η βία δεν έχει πρόσωπο ούτε όμως και φύλο και πόσο μάλλον ηλικία.

Ποιος είναι ο βασικός λόγος που επιλέξατε να αποδώσετε το συγκεκριμένο έργο σκηνικά;

Ο κύριος λόγος που έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου έργου να αποδοθεί σκηνικά, είναι η επικαιρότητα και  το φλέγον θέμα που πραγματεύεται  και που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής μας. Σκοπός ενός καλλιτέχνη είναι να δείχνει τη γυμνή αλήθεια, να προβληματίζει, ακόμα και να σοκάρει αν είναι αναγκαίο την κοινωνία ώστε να προέλθει μέσω αυτού η κάθαρση του θεατή.

Με ποιoν τρόπο σκέφτεστε να προσεγγίσετε σκηνοθετικά και εικαστικά το έργο;

Η σκηνοθετική προσέγγιση της παράστασης θα εστιάσει στον ήχο και στη δύναμη της γλώσσας με μία ιδιαίτερη σωματικότητα  που απώτερο σκοπό έχει τη συγκίνηση και τον προβληματισμό του θεατή. Εικαστικά θα δημιουργηθεί μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κορυφώσεων αλλά και ευαίσθητων στιγμών μέσω της λιτότητας των σκηνικών και ενδυματολογικών μέσων, φέρνοντας έτσι μια μοντέρνα προσέγγιση  στο θεατρικό σανίδι. Επιπλέον ο ήχος τα φώτα και η μουσική θα αποτελέσουν βασικοί άξονες για την παράσταση μας.

Πληροφορίες

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Μαρία Αναματερού

Πληροφορίες: 210 5138067 | www.epikolono.gr | xkolono@otenet.gr

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός – Αθήνα

Συντελεστές

Κείμενο: Γιώργος Ηλιόπουλος

Ηθοποιοί: Κατερίνα Μπουλούμη, Κλαούντιο Κάγια

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπουλούμη, Κλαούντιο Κάγια

Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Μπουλούμη, Κλαούντιο Κάγια

Φωτισμοί: Κλαούντιο Κάγια

Τrailer, σκηνοθεσία, μοντάζ: Κλαούντιο Κάγια

Χορογράφος: Κλαούντιο Κάγια

Παραστάσεις: Tετάρτη 26/6 στις 20:15, Πέμπτη 27/6 στις 22:00

Πληροφορίες/προπώληση εισιτηρίων: 2105138067 | www.more.com

Πηγές φωτογραφιών: View tag

Εξώφυλλο: View tag