Στηρίζουμε το ελληνικό θέατρο – Βλέπουμε online παραστάσεις

Το ψηφιακό θέατρο μπήκε στις ζωές μας απότομα. Οι δυσμενείς συνθήκες οδήγησαν τα θέατρα να κλείσουν μια ώρα αρχύτερα και έτσι το θεατρόφιλο κοινό έχασε τη “μαγεία” που του παρέχει αυτή η έκφραση της τέχνης.

Η “μαγεία” επιστρέφει πλέον στις οθόνες μας μέσω ψηφιακών πλατφορμών που παρουσιάζουν είτε live είτε μαγνητοσκοπημένα παραστάσεις για όσους αγαπούν το θέατρο. Φυσικά, θα συμφωνήσουμε ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί το πραγματικό θέατρο από το ψηφιακό καθώς η αίσθηση της εντοπιότητας και της κοινής φυσικής εμπειρίας είναι που το κάνει ξεχωριστό. Ωστόσο, μπορεί να δώσει μια βαθιά ανάσα στους καλλιτέχνες και τους παραγωγούς που είδαν τις δουλειές τους να χάνονται τους τελευταίους 10 μήνες.

Καλούμε το κοινό μας να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες και να παρακολουθήσει θέατρο on demand βοηθώντας τον πολιτισμό όσο μπορεί να ανακάμψει από αυτή τη δύσκολη συνθήκη. Παραστάσεις που δεν προλάβαμε να δούμε ή είδαμε και αγαπήσαμε, όλο και πιο συχνά βγαίνουν online για παρακολούθηση με τιμή εισητηρίου αρκετά προσιτή.

Ενδεικτικά, σας παρουσιάζουμε κάποιες που μπορείτε να δείτε στο άμεσο μέλλον:

ΑΡΙΣΤΟΣ του Γιώργου Παπαγεωργίου


ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ – ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ του Δημήτρη Καραζά


ΑΡΚΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΕΡΑ του Δημήτρη Αγορά


Οι Αθλοι Του Ηρακλή Και Ο Καραγκιόζης του Κώστα Σπυρόπουλου και της Μαργαρίτας Δρακοπούλου


THIS IS NOT ROMEO AND JULIET του Αργύρη Πανταζάρα


ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη


ΞΥΠΟΛΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ της Ρέινα Σ. Εσκενάζυ


Θέατρο Τέχνης στο σπίτι


Αν σας ενδιαφέρουν παρόμοια άρθρα για τον Πολιτισμό, ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram ή κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά