Top 5 Αγαπημένα Κομμάτια Για Το 2021

Το 2021 φεύγει σε λίγες ώρες και δεν γινόταν να μην κάνω έναν απολογισμό, με τα τραγούδια που άφησαν το στίγμα τους φέτος και που έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στην καρδιά μου, το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Μερικά από τα αγαπημένα κομμάτια του έτους τα συναντήσαμε και στα μηνιαία άρθρα που αφορούν στις νέες κυκλοφορίες. Μπορεί να είναι διαφορετικά τα είδη του κάθε κομματιού, ωστόσο το κοινό τους είναι πως αποτελούν την κορυφαία 5άδα για το 2021. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν!

Μιθριδάτης
Για Να Μην Τα Χρωστάω

Η σημερινή λίστα δεν γινόταν να μην ξεκινήσει με το μουσικό έργο που τάραξε τα νερά φέτος και προκάλεσε αντιδράσεις, ακόμα και στη Βουλή. Το Για Να Μην Τα Χρωστάω του Μιθριδάτη έκανε (δικαίως) τεράστια αίσθηση, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που μαστίζουν την χώρα κυρίως την τελευταία διετία, με επικρατέστερα τον κορωνοϊό, την αστυνομική βία, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών από την Κυβέρνηση αλλά και την Πολιτεία. Για το εκτενές αφιέρωμα, μπορείς να πατήσεις εδώ.

Instagram: Mithridatis | Amok Time Arts
YouTube: Mithridatis | Imiz Biz Entertainment
Spotify: Mithridatis


Σέξπυρ
The Sheriff’s Judge

Ο Σέξπυρ φέτος κυκλοφόρησε πολλά κομμάτια, τα οποία ομολογώ πως με δυσκόλεψαν αρκετά, διότι δεν ήξερα ποιο να πρωτοδιαλέξω για να εντάξω στην 5άδα. Ωστόσο, μετά από μεγάλη σκέψη, αποφάσισα να μιλήσω για το ντουέτο που έκανε με το Dark Country συγκρότημα Redeye Caravan, το The Sheriff’s Judge. Ένα κομμάτι που δεν ήξερα πως χρειαζόμουν και που έπαιζε στο repeat στην playlist μου, είναι το The Sheriff’s Judge, το οποίο αναφέρεται στα τελευταία δύο χρόνια που διανύουμε ως χώρα, την τρομολαγνεία, αλλά και για την έμφυλη βία, η οποία άφησε πίσω της 19 θύματα.

Instagram: Sexpyr | Redeye Caravan
YouTube: The Human Man | Redeye Caravan
Spotify: Sexpyr | Redeye Caravan


Σπύρος Γραμμένος
Το Όνομά Μου Είν’ Το Δικό Σου

Ένα κομμάτι που με έκανε (και ακόμα με κάνει) να ανατριχιάσω είναι το τραγούδι που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, με τίτλο Το Όνομά Μου Είν’ Το Δικό Σου. Ο Σπύρος Γραμμένος μιλά για τα θύματα που χάθηκαν από χέρια αστυνομικών ή/και ατόμων που ασπάζονταν ακροδεξιά φρονήματα, που έχασαν τη ζωή τους από τον ξυλοδαρμό/πυροβολισμούς/μαχαιριές που υπέστησαν μέχρι θανάτου, με παραδείγματα τους: Παύλο Φύσσα, Ζακ Κωστόπουλο, Αλέξη Γρηγορόπουλο, κ.ά.

Youtube: Spiros Grammenos
Instagram: Spiros Grammenos
Spotify: Spiros Grammenos


VoxPopuli x Kanuu
FTP


Fuck The Borders, Fuck The Police, φώναξαν ο VoxPopuli με τον Kanuu, στο κομμάτι τους, με τίτλο FTP. H κολεκτίβα της Radical Breaks φέτος έκανε τρομερή δουλειά, κυκλοφορώντας πολλά κομμάτια, αλλά και 3 δίσκους, η μία εκ των οποίων είναι και μουσική συλλογή (MoxieKult, Φθηνά Cocktails, The Sound Of Athens). Στο FTP, που γκρουβάραμε το καλοκαίρι που μας πέρασε, το ντουέτο αυτό μας περιέγραψε το πώς μπορείς να αισθανθείς κυνηγημένος από την αστυνομία, ακόμα και στην ίδια σου την χώρα, όπως στην περίπτωση του VoxPopuli τον Ιούλιο του 2020, σε διαδήλωση στην πλ. Βικτωρίας, όπου και του απαγορεύτηκε η είσοδος στην περιοχή των Εξαρχείων.

Instagram: VoxPopuli | Radical Breaks | Kanuu
YouTube: VoxPopuli | Radical Breaks
Spotify: VoxPopuli


Doja Cat
Woman

Μία από τις καλλιτέχνιδες που αγαπώ ιδιαίτερα και έκαναν θραύση φέτος είναι η Doja Cat. Το 2021 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά της, μιας και κυκλοφόρησε πολλές επιτυχίες (Kiss Me More ft. SZA, You Right ft. The Weekend, Streets, κ.ά) αλλά και τον δίσκο Planet Her, ο οποίος εμπεριέχει 14 κομμάτια, με ένα από αυτά να είναι και το Woman. Το Woman αποτελεί ένα τραγούδι που εξυμνεί την γυναίκα, το πόσο ικανή μπορεί να γίνει, καθώς επίσης και τους ρόλους που αναλαμβάνει καθημερινά.

Instagram: Doja Cat
YouTube: Doja Cat
Spotify: Doja Cat


Banner: Instagram

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά