3 Ποιητικές Συλλογές Που Αγαπώ | Book Corner

Τον έρωτά μου για τον κινηματογράφο τον γνωρίζετε, αλλά σας έχω μιλήσει για βιβλία που με έκαναν να νιώσω πολλά; Δεν είναι μυστηρίου, ούτε ρομαντικά (μμ, kinda). Είναι ποιητικές συλλογές που έχω ξεχωρίσει, από 3 αγαπημένα μου πρόσωπα, τα οποία εκτιμώ και σέβομαι από τον χώρο της ποίησης. Πάμε, λοιπόν μαζί να δούμε τα τρία αυτά βιβλία.

Σχεδόν
Φανή Γρύλλη

Ένα πολύ όμορφο zine, με ιδιαίτερη αισθητική αποτελεί το zine της Φανής, με τίτλο Σχεδόν. Η Φανή, που αποτελεί μέλος του Bad Poetry Social Club (διάβασε εδώ), κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική της συλλογή τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει κείμενα, τα οποία θα χαρακτήριζα rawmantic. Έχουν μια ωμή οπτική του ρομαντισμού, χωρίς να αγγίζει τα όρια του κλισέ. Ένα από τα κείμενα που ξεχώρισα είναι οι Ακρότητες, το οποίο έχει οπτικοποιηθεί, σε μουσική παραγωγή του Turdigrade The Great. Την εικαστική επιμέλεια του βιβλίου ανέλαβε ο Antisocial Singularity.

Facebook: Φανή Γρύλλη
Instagram: Fani Grylli


Πτυχίο
Κώστας Moody

Όσοι θέλετε απεγνωσμένα πτυχίο και θέλετε να κάνετε περήφανους τους γονείς σας, είστε ένα μήνυμα μακριά (και ένα βιβλίο). Μετά την Κακοποίηση, το πρώτο του βιβλίο, το Πτυχίο του Κώστα Moody είναι εδώ και τα έχει όλα. Κείμενα καυστικά, αγγίζοντας κάθε πτυχή της κοινωνίας, σε συνδυασμό με μια ιδιαίτερη ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Kareem Al Saftawi. Ένα από τα κείμενα που εξίσου οπτικοποιήθηκε είναι και το Freud 5891.

Facebook: Kostas Moody
Instagram: Kostas Moody


Ανυπνίες
Ζε Μήτσος

Αν ταλαιπωρείσαι και εσύ από αϋπνίες, το Ανυπνίες του Ζε Μήτσου, θα φροντίσει να σου κρατήσει συντροφιά. Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τον έρωτα, για την κοινωνία, αλλά και για τα συναισθήματα που καταπίεσες βαθιά μέσα σου και δε μπόρεσες ποτέ σου να ξεσπάσεις. Ο Ζε Μήτσος κατάφερε να πάρει αυτά τα υλικά και να δημιουργήσει ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Κείμενα που ξεχώρισα ήταν η Μέντα, Απόφαση 07.10.2020 και Αισθήματα στις 19 Σεπτεμβρίου 2020. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Poetry Slam.

Facebook: Ζε Μήτσος
Instagram: Ζε Μήτσος


Banner: Instagram

*Για να προμηθευτείτε τα βιβλία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους καλλιτέχνες στα social media τους.

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά