Η Χριστίνα Ψύλλα μας συστήνει τον μαγικό κόσμο της Νημφαιάς Ακαδημίας

Την Χριστίνα την είχα γνωρίσει αρχικά από τον μαγικό κόσμο του bookstagram. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο, Η φλόγα της Ελεγκάντι ταξιδεύοντας μας στην λογοτεχνία του φανταστικού. Με εκπληκτική δομή και δυνατό στήσιμο χαρακτήρων μας προσκαλεί στην Νημφαιά Ακαδημία της και δεν έχουμε παρά να αποδεχτούμε αυτή την μοναδική πρόσκληση κάνοντας #sociallize!

Χριστίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

  • Πώς θα παρουσίαζες το πρώτο σου βιβλίο;

Γεια σου Μαίρη μου. Εγώ σε ευχαριστώ για αυτή την υπέροχη ευκαιρία. Το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Η Φλόγα της Ελεγκάντι» είναι μια ιστορία για μια κοπέλα που προσπαθεί να ανακαλύψει το ποια είναι. Ακολουθούμε την Ελίζ Γουάιτ, που ένα βράδυ περνά μέσα από ένα βιβλίο σε μια Ακαδημία. Εκεί οι άνθρωποι έχουν μαγικές δυνάμεις ανάλογα με την καταγωγή τους. Πολλή μαγεία, μυστήριο και ερωτισμός είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία του βιβλίου.

  • Η ιστορία εντάσσεται στην λογοτεχνία του φανταστικού. Με ποια αφορμή αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το είδος;

Είναι το είδος που διαβάζω και αγαπώ από τα 12 μου. Νομίζω η φαντασία με κάλεσε και με επέλεξε, δεν το έκανα εγώ.

  • Για όποιον δεν διαβάζει το συγκεκριμένο είδος-πχ εγώ δεν διαβάζω αλλά το έχω λατρέψει ήδη το βιβλίο σου- τι επιχείρημα θα του έλεγες ώστε να το δοκιμάσει;

Τα βιβλία φαντασίας δεν είναι μόνο ένα είδος, μέσα τους υποβόσκουν πολλά. Συγκεκριμένα το δικό μου είναι μια μίξη (Επικής) Φαντασίας, Αισθηματικού και Μυστηρίου. Αν λοιπόν κάποιος δεν διαβάζει καθαρή φαντασία σίγουρα θα τον βοηθήσει κάποιο από τα άλλα δύο να συνεχίσει. Εξάλλου, γιατί να μην δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα; Θα μπορούσε ο αναγνώστης να το δει σαν ένα challenge με τον εαυτό του.

  • Πώς εμπνεύστηκες την ιστορία της κεντρικής ηρωίδας, Ελίζ;

Έγραψα, αυτό που ήθελα να διαβάσω. Η ιστορία της Ελίζ ξεκίνησε με τρία βασικά στοιχεία: Μια Ακαδημία, Μαγεία των στοιχείων και των παρελκόμενων του, και Ρομάντζο. Από εκεί και πέρα η ιστορία πλάσθηκε από τους χαρακτήρες. Αυτοί με οδηγούσαν και εγώ απλά διηγούμουν τα γεγονότα.

  • Η κοινότητα του bookstagram σε βοήθησε να καλλιεργήσεις τις συγγραφικές σου ικανότητες;

Να καλλιεργήσω τις συγγραφικές μου ικανότητες, όχι. Αυτό εξάλλου είναι κάτι που ο συγγραφέας το βρίσκει μόνος του με εξάσκηση. Ωστόσο, το bookstagram με βοήθησε στην υπόλοιπη πορεία του βιβλίου και γι’ αυτό θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Χωρίς τους ανθρώπους εκεί, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά.

  • Τα βιβλία μπορούν να αποτελέσουν το αντίδοτο σε μια απαιτητική καθημερινότητα;

Φυσικά. Σε βοηθούν να ταξιδεύεις και σε κάνουν να ξεχνάς. Και όταν αυτό δεν το χρειάζεσαι σου δίνουν απαντήσεις μέσα από τις λέξεις τους. Τα βιβλία είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός του ανθρώπου, αν ξέρει να τα εκτιμά.

  • Θα ήθελες να δοκιμάσεις μελλοντικά και κάποιο άλλο λογοτεχνικό είδος;

Μ’ αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα, οπότε σίγουρα ναι. Έχω γράψει ήδη ένα ερωτικό -που κάποια στιγμή θα πρέπει να κάτσω να διαβάσω και να διορθώσω. Επίσης, γράφω ένα Αστικό Φαντασίας, για το οποίο είμαι άπειρα ενθουσιασμένη.

  • Τι ονειρεύεσαι συγγραφικά στο μέλλον;

Μεγάλο μου όνειρο είναι να γράψω ένα (πετυχημένο για εμένα) εποχής μυστηρίου με δόσεις ρομάντζο. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Χριστίνα Ψύλλα, Η φλόγα της Ελεγκάντι, εκδόσεις Πηγή, 2021