Ιστορίες με θέμα τη ζωή στα βιβλιοπωλεία

Τα βιβλιοπωλεία είναι ο τόπος συνάντησης και χαράς όσων αγαπούν τα βιβλία. Πάντα ενθουσιαζόμουν με όλους εκείνους τους μικρούς ή μεγάλους και κουκλίστικους τις περισσότερες φορές, χώρους που γέμιζαν με βιβλία με σκοπό να αγοραστούν από τον κόσμο που τα επισκέπτονταν και στη συνέχεια να αγαπηθούν, μόλις ξεκινούσαν τη πορεία τους από τους εκδοτικούς οίκους. Ποιες να ήταν άραγε οι ιστορίες των ανθρώπων που αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτόν τον μαγικό χώρο; Το σημερινό αφιέρωμα είναι λοιπόν για βιβλία που το κεντρικό τους θέμα είναι η ζωή στα βιβλιοπωλεία αλλά και στον χώρο των εκδόσεων!

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα

Όπως λέει και ο τίτλος, η λατρεμένη πόλη του Παρισιού είναι πάντα μια καλή ιδέα πόσο μάλλον όταν η πλοκή εκτυλίσσεται σε ένα μικρό παραμυθένιο χαρτοπωλείο στη καρδιά του Σαιν Ζερμαίν. Η Ροζαλί, ιδιοκτήτρια του, συνάντα τυχαία τον αγαπημένο συγγραφέα των παιδικών της χρόνων ο οποίος της ζητά να εικονογραφήσει το τελευταίο του βιβλίο. Ευχετήριες κάρτες, συγγραφείς παιδικών και όχι μόνο, βιβλίων και η πεποίθηση ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό που ο αναγνώστης δεν χορταίνει να διαβάζει. Μια αισιόδοξη και τρυφερή ιστορία, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γραφή του αγαπημένου Μπαρρό και που αν ξεκινήσετε να διαβάζετε ένα βιβλίο του το πιθανότερο είναι να ψάξετε και τα επόμενα βιβλία του! Αν αγαπάτε ό,τι σχετίζεται με τη συγγραφή και τη πόλη του φωτός αυτό είναι το βιβλίο σας!Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο

Ο ήρωας του μυθιστορήματος, κύριος Περντί έχει ένα πλωτό βιβλιοπωλείο στις όχθες του Σηκουάνα υπό την ιδιότητα του «λογοτεχνικού φαρμακοποιού». Προτείνει στους πελάτες του βιβλία που θα γιατρέψουν τις δυσκολίες της ζωής και τις πληγωμένες καρδιές τους, δίνοντας μια θεραπευτική σκοπιά στην ανάγνωση βιβλίων. Ώσπου έρχεται η στιγμή να γιατρέψει μια δική του πονεμένη ιστορία από το παρελθόν. Σηκώνει άγκυρα και κάνει ένα ταξίδι ζωής μέχρι τη Προβηγκία με όχημα το πλωτό βιβλιοπωλείο του και με συνεπιβάτες μια απίθανη παρέα. Και τότε η περιπέτεια ξεκινά. Μια συγκινητική ιστορία που σε ταξιδεύει με τα χρώματα, τα αρώματα και τις εικόνες της και που διαχειρίζεται με αρκετά λεπτό τρόπο το δύσκολο θέμα της απώλειας. Βίρα τις άγκυρες!Το κορίτσι που αγαπούσε τα βιβλία

Μια αστεία και ωραία ιστορία για μια ηρωίδα που ονειρεύεται να ανοίξει τον δικό της εκδοτικό οίκο που θα ανακαλύπτει και θα βγάζει από την αφάνεια ταλαντούχους συγγραφείς. Προσπαθώντας να υλοποιήσει τα όνειρα της, βρίσκεται στον δρόμο της ένας νέος συγγραφέας και τότε όλα ανατρέπονται. Γέλασα πολύ με αυτό το βιβλίο με τις κωμικές περιγραφές του και με κέρδισε με τη θεματική του. Επίσης μου άρεσε που μας έδειξε μια κλεφτή ματιά στον χώρο των εκδόσεων, εκεί που υλοποιούνται με μορφή και περιεχόμενο τα αγαπημένα μας βιβλία. Το ξαναδιάβαζα άνετα!


INFO
Νικολά Μπαρρό, Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα, εκδόσεις Πατάκη, 2018
Νίνα Γκέοργκε, Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο, Κλειδάριθμος, 2016
Βίβιαν Μάρκου, Το κορίτσι που αγαπούσε τα βιβλία, Ψυχογιός, 2017

Αν σας ενδιαφέρουν παρόμοια άρθρα για το Βιβλίο και τον Πολιτισμό, ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram ή κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά