«Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα»: Η τριλογία βιβλίων που έγινε σημείο αναφοράς στην pop culture!

Το 2018 το Netflix πρόβαλλε την ταινία To all the boys I’ve loved before που βασίστηκε στο ομώνυμο πρώτο μέρος της τριλογίας βιβλίων της Τζένυ Χαν και κέρδισε αμέσως τις καρδίες του εφηβικού και όχι μόνο κοινού.

Από τότε, ήταν δεδομένο πως οι κινηματογραφικές συνέχειες των βιβλίων θα ακολουθούσαν. Πέρσι βγήκε και το δεύτερο μέρος To all the boys: P.S. I still love you.

Ας δούμε την υπόθεση της ταινίας που τα ξεκίνησε όλα.

Τα πάντα ανατρέπονται στην ήσυχη καθημερινότητα της έφηβης Λάρα Τζιν, όταν τα μυστικά ερωτικά της γράμματα στέλνονται μυστηριωδώς και στα πέντε αγόρια που της αρέσουν και δέχεται μια πρόταση στην οποία δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η γρήγορη πλοκή, η χημεία των δυο γλυκύτατων πρωταγωνιστών (Lana Condor και Noah Centineo), η ομορφιά και η αμηχανία του εφηβικού έρωτα, τα υπέροχα κοστούμια, τα σκηνικά που παραπέμπουν σε 90΄s αισθητική, οι αναφορές σε all time classic ταινίες και η σύγχρονη σκηνοθετική ματιά που κάνει το έργο να διαφέρει από τις τυπικές αμερικάνικες κομεντί θα σας παρασύρουν και θα αφεθείτε στα αισθηματικά μπερδέματα της ηρωίδας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν είδα την ταινία, ανυπομονούσα να διαβάσω το βιβλίο για να δω αν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της ταινίας. Τελικά, είναι πολύ καλό. Με ζωντανούς διαλόγους, καλογραμμένο και με έμφαση στον οικογενειακό περίγυρο- στις σωστές δόσεις- της ηρωίδας αποτελεί ένα νεανικό βιβλίο που θα το απολαύσετε. Κυκλοφορεί και το δεύτερο, ενώ σύντομα θα μεταφραστεί και το τρίτο.

Πάρτε μια γεύση βλέποντας και τα τρέιλερ των επόμενων ταινιών.

Επίσης, στις 12/2 αναμένεται η τρίτη και τελευταία κινηματογραφική μεταφορά με τίτλο To all the boys: always and forever και το μόνο σίγουρο είναι ότι ανυπομονούμε να δούμε τις περιπέτειες της Λάρα Τζιν!

Βιβλιογραφία από τις εκδόσεις Πατάκη
Τζένη Χαν, Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα, 2019
Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα Υ.Γ: Σ΄αγαπώ ακόμα, 2020