Προτάσεις βιβλίων για να καλωσορίσουμε την άνοιξη

Το είχε πει και ο Οδυσσέας Ελύτης: την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις. Για αυτό σκεφτήκαμε στο Sociall.gr να σας παρουσιάσουμε κάποιες επιλογές βιβλίων που θα σας φτιάξουν την διάθεση ταιριάζοντας με το άκρως ανοιξιάτικο τοπίο της εποχής.

Επτά εισιτήρια… ένα ταξίδι: Στην πρώτη της συγγραφική απόπειρα, η Θεοδοσία αφηγείται τις περιπέτειες επτά φίλων από τα φοιτητικά τους χρόνια που αποφασίζουν να πάνε στο Παρίσι λίγο πριν από την αποφοίτηση τους. Όμορφες εικόνες, η προσμονή του ταξιδιού, η νεανική ξεγνοιασιά, τα ερωτικά σκιρτήματα, οι ταξιδιωτικές –και όχι μόνο- ανησυχίες είναι μερικά από τα στοιχεία αυτής της ιστορίας. Με παραστατικότητα και ξεκούραστη γραφή της πολύ πιθανό να σας θυμίσει δικές σας διακοπές με φίλους.

Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρό: Η Ζυλιέτ λατρεύει τα βιβλία, ταξιδεύοντας με τις ώρες σε λογοτεχνικούς κόσμους μέσω της ανάγνωσης. Έχει μια συνηθισμένη καθημερινότητα παρατηρώντας κάθε μέρα στο μετρό τι διαβάζουν οι γύρω της. Ώσπου μια μέρα θα κατέβει δυο στάσεις νωρίτερα και αυτή η απόφαση θα της αλλάξει τελείως την ζωή. Ένα βιβλίο γεμάτο από λογοτεχνικές αναφορές που υπενθυμίζει ότι η ομορφιά της ζωής εμφανίζεται με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και αναλυτική λίστα με τα βιβλία που αναφέρονται.

Δυο φορές άνοιξη: Η ιστορία δυο νέων που γνωρίζονται την δεκαετία του 80 και παντρεύονται μόλις στα 20 τους. Όμως όσο περνούν τα χρόνια οι διαφορές τους βγαίνουν στην επιφάνεια και η ηρωίδα συναντιέται με έναν φωτογράφο που θα της αλλάξει την οπτική. Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που παρουσιάζει με καλογραμμένο τρόπο τα ψυχολογικά κίνητρα των ηρώων και τα γεγονότα από τις δικές τους πλευρές.

Αναζητήστε τα βιβλία
Θεοδοσία Αριστοδήμου, Επτά εισιτήρια… ένα ταξίδι, Χατζηλάκος, 2019
Christine Féret- Fleury, Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρό, Ωκεανός, 2018
Μάνος Κοντολέων, Δυο φορές άνοιξη, Εκδόσεις Πατάκη, 2014