Βιβλία παντός καιρού που θα μας συντροφεύσουν το καλοκαίρι 2021

Είναι γεγονός πως πολλοί από εμάς ανυπομονούμε να έρθει το καλοκαιράκι όπου θα περιλαμβάνει εκτός από ατελείωτες βουτιές στην παραλία και ανάγνωση βιβλίων. Όμως ποια βιβλία θα είναι αυτά; Εδώ είμαστε εμείς να σας προτείνουμε βιβλία παντός καιρού, ιδανικά για να τα διαβάσετε στο πλοίο, στην ξαπλώστρα, στο σπίτι ή όπου αλλού θελήσετε. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα 5 βιβλία (3 μυθιστορήματα και 2 συλλογές διηγημάτων).

Επίσης αυτό το άρθρο διαβάζεται καλύτερα ακούγοντας το παρακάτω τραγούδι:

«18 σκαλιά»

2 ερωτικές ιστορίες που εκτυλίσσονται μεταξύ των ενοίκων του κτιρίου της οδού Μπίκον 57. 4 διαφορετικοί ήρωες που ερωτεύονται δυνατά με ρεαλιστικά χαρακτηριστικά και καταστάσεις που μπορεί να συμβούν στην πραγματικότητα με τον αναγνώστη να ταυτίζεται. Το τέλος με συγκίνησε και διαβάζοντας το θα νιώσετε πως γίνεστε και εσείς μέρος της καθημερινότητας τους. Εναλλακτικά, αν το έχετε διαβάσει υπάρχουν οι υπέροχες και άκρως καλοκαιρινές «Μεθυσμένες αλήθειες». ( δείτε εδώ)

Η φωτογραφία είναι της @eliz white

«Άρωμα Λουίζας»

Η Λουίζα βιώνει ένα προσωπικό αδιέξοδο. Μέχρι που η απώλεια της αγαπημένης της γιαγιάς της ταράζει την καθημερινότητα και της δίνει το έναυσμα να βρει τον εαυτό της μέσα από ένα σωρό αστείες και συγκινητικές περιπέτειες. Μια τρυφερή αγκαλιά είναι αυτό το βιβλίο. Ντυμένο με την αγάπη σε όλες τις μορφές της, με εικόνες που είναι λες και βλέπεις κινηματογραφικά καρέ, με αισιοδοξία, δύναμη και φυσικά με άρωμα λουίζας. Η συγκίνηση και το γέλιο εναλλάσσονται όπως και στην ίδια την ζωή. Ένα τρυφερό αναγνωστικό ταξίδι.

«Το πράσινο σημειωματάριο»

Ένας εκκεντρικός ζωγράφος αφήνει ένα πράσινο σημειωματάριο σε ένα κουκλίστικο καφέ προσκαλώντας όποιον το ανακαλύψει να μοιραστεί την δική του αλήθεια. 6 διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι το βρίσκουν και καταγράφουν τη ζωή τους στις πραγματικές της διαστάσεις με αποτέλεσμα να γίνει ο ένας «συνένοχος» του άλλου. Το ίδιο συναίσθημα νιώθουν και οι αναγνώστες διαβάζοντας αυτή την πρωτότυπη ιστορία ανυπομονώντας για τις επόμενες σελίδες.

«Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου»

Το συγγραφικό ντεμπούτο της Μαρίας Αλεξοπούλου περιλαμβάνει 20 σπονδυλωτά διηγήματα που εξιστορούν την εσωτερική δύναμη που κρύβουμε μέσα μας κόντρα στις δυσκολίες και με συμμάχους τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η ηρωίδα μέσα από τις δύσκολες στιγμές θα ανθίσει και θα νικήσει τον φόβο. Αυτό το προσωπικό ταξίδι πλαισιώνεται από υπέροχα σκίτσα της αδερφής της δίνοντας σχήμα στην σταδιακή ψυχική ενδυνάμωση που διατυπώνεται τόσο εύγλωττα από την Μαρία.

Η φωτογραφία είναι της @book melody

«Μια θάλασσα ευχές»

Ένα επίσης ελπιδοφόρο συγγραφικό ξεκίνημα. Μικρά αυτοτελή δοκίμια που σε ταξιδεύουν σε μια θάλασσα συναισθημάτων. Επίσης μέσω της καλογραμμένης και με νόημα γραφή της Μαρκέλας, ωθεί τον αναγνώστη, να σκεφτεί, να προβληματιστεί και να ταυτιστεί σε κάποια σημεία.

Η φωτογραφία είναι της @bibliofagos

Τα βιβλία
Τατιάνα Τζινιώλη, 18 σκαλιά, Πηγή, 2018
Βίκυ Μωραγιάννη, Άρωμα Λουίζας, Μίνωας, 2021
Clare Pooley, Το πράσινο σημειωματάριο, Διόπτρα, 2021
Μαρία Αλεξοπούλου, Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου, Πηγή, 2020
Μαρκέλα Ζορμπανού, Μια θάλασσα ευχές, Πηγή, 2020

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά