Wattpad: Ένας ιστότοπος… γεμάτος ιστορίες!

Το Wattpad είναι μια εφαρμογή για επαγγελματίες και ερασιτέχνες συγγραφείς . Πάνω από 90 εκατομμύρια χρήστες είναι εγγεγραμμένοι, οι οποίοι μπορούν να αλληλεπιδράσουν άμεσα με τους συγγραφείς και να μοιραστούν τις απόψεις τους με τους υπόλοιπους αναγνώστες. Αν και διατίθεται σε περισσότερες από 50 γλώσσες, το 77% του περιεχομένου του είναι γραμμένο στα Αγγλικά.

Μερικοί λόγοι για να αρχίσετε κι εσείς να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή:

  1. Δε χρειάζεται να πληρώσετε για να διαβάσετε μια ιστορία: Υπάρχει και μια premium έκδοση, αλλά τα περισσότερα βιβλία διατίθενται δωρεάν. Επίσης, δε χρειάζεται να πληρώσετε για να κάνετε εγγραφή στους λογαριασμούς των συγγραφέων.
  2. Τα σχόλια και τα views: Οι αναγνώστες δίνουν άμεση ανατροφοδότηση μέσω των σχολίων τους, ενώ οι συγγραφείς μπορούν να δουν τις προβολές, καθώς και το πόσοι χρήστες έχουν ξεχωρίσει και ψηφίσει βιβλία, τα οποία κέρδισαν τις εντυπώσεις .
  3. Αναδεικνύει ικανούς συγγραφείς: Ορισμένα χαρισματικά άτομα ίσως και να δουν τα ‘’διαμαντάκια’’ τους διαθέσιμα στα βιβλιοπωλεία … μπορεί και στη μεγάλη οθόνη! (το ‘’Kissing Booth’’ και το ‘’After’’, είναι και τα δύο κύρια παραδείγματα).
  4. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ιστοριών: Δεν προσκολλάται μόνο σ’ ένα είδος . Μπορείτε να βρείτε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, φαντασίας, ρομαντικές , δραματικές, fanfictions, κλπ.


4 Ελληνίδες Wattpaders, που αξίζει να ακολουθήσετε


Xristina Salonika

Η Χριστίνα είναι εγγεγραμμένη στον ιστότοπο τρία χρόνια, από τον Δεκέμβριο του 2017. Είχε γράψει δυο ιστορίες. Η πρώτη αφορούσε τον Sam και τον Dean από τη δημοφιλής σειρά ‘’Supernatural’’  και άλλη, τη βαμπιροφόνισσα, αλλά δεν είχαν δημοσιευτεί. Αυτή τη χρονιά, κατάφερε να τις ανεβάσει και να προσθέτει σιγά σιγά κι άλλες. Θα εντυπωσιαστείτε από τη ζωηρή φαντασία της, από το νεύρο και την ένταση, καθώς και από το χιούμορ που διαθέτουν οι ιστορίες της.

Aurora Blanc

H δική μας Αurora , κατά κόσμον Άννα Μαρία, είναι 21 ετών. Σπουδάζει ψυχολογία και ασχολείται με την συγγραφή. Λατρεύει τις τέχνες, απ’ όπου κι αν προέρχονται, αλλά και την εγκληματολογία. Επίσης, δρα ενεργά σε ομάδες κατά της βίας, σε εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και υπέρ της lgbtq κοινότητας. Ανακάλυψε την εφαρμογή το 2016 και από τότε άρχισε να γράφει εκεί. Θα λατρέψετε τη πνευματώδες ύφος της.

Μαίρη Ελευθεριάδου

Άλλο ένα δικό μας κορίτσι, η Μαίρη, ανακάλυψε την εφαρμογή πέρσι το καλοκαίρι, αλλά ντρεπόταν πολύ να ανεβάσει το οτιδήποτε, μέχρι που μια φίλη της την παρότρυνε να ανεβάσει την ιστορία της τέλη Γενάρη. Λόγω της έκδοσης, το βιβλίο έπρεπε να κατέβει, αλλά διατήρησε το λογαριασμό της, γιατί δεν ήθελε να ξεχάσει την εφαρμογή που της έδωσε το βήμα να εκφραστεί. Θα αγαπήσετε τη ρομαντική, τρυφερή και νοσταλγική γραφή της.

Fairy of hope

Η ‘’νεράιδα της ελπίδας’’, η οποία συστήνεται και ως Μαρία Παρζιάλη είναι 19 ετών με καταγωγή από τις Σέρρες. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όμως η συγγραφή, ο κόσμος της φαντασίας και η τέχνη την συνάρπαζαν πάντοτε. Σε ηλικία 13 ετών, ανακάλυψε το Wattpad, ενώ αναζητούσε στο διαδίκτυο τρόπους δημοσίευσης των ιστοριών της. Έκτοτε, δραστηριοποιείται εκεί. Ξεχωρίζει επειδή αφήνει τη φαντασία της ελεύθερη , κάνοντας το αναγνωστικό ταξίδι ακόμη πιο υπέροχο !

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά