Βαντόρια: Ένα μεσαιωνικό μυθιστόρημα φαντασίας και περιπέτειας

Sociallize

Κάνουμε #SOCIALLizing με την Ελευθερία Κόλλια, η οποία μας μιλά για το νέο της μυθιστόρημα!

Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της Ελευθερίας Κόλλια με τίτλο «Βαντόρια: Το Βασίλειο Της Θύελλας» από τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ.

Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό μυθιστόρημα φαντασίας και περιπέτειας για κάθε ηλικία ξεκινώντας από την εφηβεία.

Στη Βαντόρια πλανάται ένα μεγάλο μυστήριο καταμεσής ενός ασυνήθιστα παγωμένου Μάη, καθώς η φήμη ενός φριχτού τέρατος τρομοκρατεί τους πάντες, το οποίο εξαφανίζει όσους γενναίους αναλαμβάνουν την εξολόθρευσή του. Όλα δείχνουν ότι θύμα του έπεσε κι ο μεγάλος ήρωας Λευκός Ιππότης, αποθαρρύνοντας το ηθικό του λαού. Όσο συμβαίνουν αυτά στην επιφάνεια, υπογείως ο νεαρός Βασιλιάς της Βαντόρια, γόνος μιας νεκρής μάγισσας κι άνθρωπος γεμάτος μυστικά, ετοιμάζει μια ζοφερή εκδίκηση κατά των υπηκόων του για παλιές τους αμαρτίες. Καθώς, λοιπόν, το παρελθόν της Βαντορία έρχεται να τη στοιχειώσει, χωρίς κανένα να την υπερασπιστεί όπως άλλοτε, μια μικρή ομάδα αταίριαστων ανθρώπων θα πρέπει να ενωθεί και να αποτελέσει το τελευταίο οχυρό του βασιλείου, σώζοντάς το απ’το πεπρωμένο του. Ακροβατώντας ανάμεσα σε θρύλους, ξόρκια κι άλυτους γρίφους, οι ήρωες της ιδιαίτερης αυτής περιπέτειας πασχίζουν να ξορκίσουν τους κάθε λογής δαίμονες που τους καταδιώκουν. Η ερώτηση είναι αν το θάρρος, η μαγεία, η αφοσίωση, ο έρωτας κι οι δυνάμεις της δικαιοσύνης θα υπερισχύσουν, όταν τα όρια φωτός και σκότος παύουν να’ναι διακριτά.     

Ξεκίνησα να γράφω από πολύ μικρή. Κοντά στην ηλικία των 8 ετών άρχισα να συνθέτω μικρές ιστοριούλες με βασικό μου ερέθισμα κι έμπνευση τη μουσική.

Ελευθερία Κόλλια για το Sociall.gr

H αγάπη της για τη συγγραφή ήταν έκδηλη από πολύ μικρά ηλικία. Όπως μας λέει στο Sociall.gr: “Γνώριζα ότι καθώς θα μεγάλωνα, αυτή η αγάπη για τη συγγραφή θα μεγάλωνε και θα εξελισσόταν σε κάτι πολύ ισχυρό. Σήμερα ξέρω ότι θέλω να ασχοληθώ σοβαρά με τη λογοτεχνία, αλλά και το σενάριο, καθώς η σύνθεση ιστοριών τόσο ως προσωπική ευχαρίστηση, όσο κι ως μια μορφή έκφρασης κι επικοινωνίας μ’ένα ευρύτερο κοινό αποτελεί «δεύτερη πνοή» μου”.

ΒΑΝΤΟΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΜΑΡΙΑ

Γράφει για τη λογοτεχνία του φανταστικού, όμως, δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο: “Γράφω κυρίως μυθιστορήματα φαντασίας και περιπέτειες, παρ’όλα αυτά μ’αρέσει να πειραματίζομαι σε όλα τα είδη, ενώ το κεντρικό μου μέλημα είναι πάντα οι χαρακτήρες. Είτε περιγράφω κάστρα κι επικές μάχες, είτε πύλες σε διαφορετικές, φουτουριστικές διαστάσεις, είτε μυστήρια και περιέπετειες ενός πιο καθημερινού και σύγχρονου περιβάλλοντος, αυτό που μετράει ως η μόνιμη προτεραιότητά μου είναι οι ήρωες. Θέλω να γράφω για ανθρώπους κι ομάδες ατόμων που πολεμούν με το παρελθόν τους, τις αδυναμίες και τα πάθη τους, τον σκοπό και το πεπρωμένο τους, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τον εαυτό τους κι εφευρίσκουν ή επανεφευρίσκουν τη θέση τους στον κόσμο ως προσωπικότητες κι ως κινητήριες δυνάμεις του μέλλοντος που ο κόσμος αυτός κατευθύνεται. Επιθυμώ οι χαρακτήρες μου να είναι «τρισδιάστατοι» και όποιος διαβάζει τις ιστορίες μου να μένει κυρίως γιατί νιώθει να τον γοητεύουν και να τον «τραβούν» σαν μαγνήτες αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι και το ταξίδι τους στην εκάστοτε «Ιθάκη» τους”, εξηγεί.


Πού βρίσκει την έμπνευση της η Ελευθερία Κόλλια;

Η μουσική εξακολουθεί ν’αποτελεί για μένα έναν κεντρικό πυρήνα έμπνευσης και σε ό,τι γράφω ακούω πάντα τραγούδια και μελωδίες που να ταιριάζουν για να αποτυπώνω καλύτερα στο χαρτί αυτό που «βράζει» στη σκέψη μου. Σε συνδυασμό με τη μουσική, όμως, βρίσκω τεράστια έμπνευση απ’την ίδια τη λογοτεχνία κι επίσης απ’ τον κινηματογράφο και το θέατρο που αποτελούν εξίσου μεγάλους μου έρωτες, τους οποίους κάποτε ευελπιστώ να υπηρετησω. Η μεγάλη μου φιλοδοξία είναι να δημιουργήσω ήρωες που θ’αγαπηθούν όσο αγαπήθηκαν όταν έγραφα για εκείνους και που θα συνοδεύσουν τους αναγνώστες τους σε μια απόδραση που θα τους διασκεδάσει, θα τους συγκινήσει και θα τους συνεπάρει… Αυτό είναι το δικό μου ταξίδι και πρώτα ο Θεός εύχομαι ν’αξιωθώ να φτάσω κάποτε στην Ιθάκη μου…     


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ελευθερία Κόλλια γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Αποφοίτησε από το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά και πέρασε δεύτερη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών, όπου και σπουδάζει. Το 2014 είχε εκδώσει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο το «Κλασσικό Παραμύθι» («Παρρησία»). Από πολύ μικρή απολάμβανε να διαβάζει και να γράφει μυθιστορήματα κυρίως φαντασίας και με περιπετειώδη πλοκή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει γράψει μερικά θεατρικά έργα και διασκευές για τις απαιτήσεις της σχολής της , όπως και μια κωμική παράσταση για ένα μαθητικό συνέδριο στη Βενετία. Αρθρογραφεί σε blogs και είναι μέλος ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων. Έχει συμμετάσχει σε γυρίσματα διαδικτυακών σειρών, όπως η «Πρόκληση» κι έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ποίησης. Τέλος, έχει γράψει στίχους προς μελοποίηση, ασχολείται με το αρμόνιο και μεγάλη της έμπνευση αποτελεί η μουσική, όπως επίσης κι ο κινηματογράφος. Η μεγάλη της προσδοκία είναι οι ήρωές της να διασκεδάσουν κάποτε τους αναγνώστες της όσο διασκεδάζει κι η ίδια να γράφει για εκείνους και τις ιστορίες τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το νέο της βιβλίο και να προχωρήσετε στην αγορά του εδώ!

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά

Φανή Οιχαλιώτη: "Μου αρέσει να δημιουργώ καινούριες ιστορίες για να δραπετεύσω από την καθημερινότητ...
Σοφία Στυλιανού: "Στο θέατρο μπορώ να ονειρεύομαι, να αλλάζω και να τολμώ διαρκώς"
Γεωργία Κρίκη: "Οι σκέψεις μου είναι μόνο εικόνες. Σκέφτομαι με εικόνες και όχι με λέξεις"
Ελένη Ελευθεριάδου: "Η συγγραφή έγινε για εμένα κάτι σαν βιολογική ανάγκη"
Γιάννης Σταματέλλος: ''Η φιλοσοφία ανοίγει ένα νέο ορίζοντα γνώσης και ζωής''
Γιάννης Λαζαρίδης: '' Η συγγραφή είναι ένας παράλληλος κόσμος στον οποίο μπορώ να ταξιδεύω κάθε φορά...
Κώστας Γροσομανίδης: ''Σκοπός του έργου είναι να προβληματίσει και να παρακινήσει νέες ερωτήσεις για...
Χριστίνα Σουτζή: Με μόνο μερικές λέξεις μπορείς να ταξιδέψεις νοητά σε έναν διαφορετικό κόσμο
Νίκος Ηλιάδης:''Η Ελλάδα είναι ικανή να αφήσει το δικό της στίγμα στο αστυνομικό μυθιστόρημα''
Δέσποινα Νταλλαρή: ''Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι η λογοτεχνία είναι κάτι που με συναρπάζει''