
Η Τίνα Αλεξοπούλου είναι ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη. Δύσκολα κατατάσσεται σε ένα είδος. Έχει την ικανότητα να τραγουδάει σε 8 γλώσσες και σε εντελώς διαφορετικά στυλ τραγουδιού. Από jazz, swing και latin στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά μέχρι αραβικά τραγούδια.
Ενδεικτικό του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της είναι το νέο της τραγούδι “Του έρωτα γραμμένο“, όπου οι επιρροές από το ελληνικό παραδοσιακό και πολυφωνικό τραγούδι αποκτούν ένα σύγχρονο πρόσωπο μέσα από την εμπνευσμένη ενορχήστρωση, που έκανε ο μουσικός και ενορχηστρωτής Θοδωρής Φορόζης. Ο ήχος του κλαρίνου και του φλάουτου, που έπαιξε δεξιοτεχνικά ο Βασίλης Δεφίγγος δένουν υπέροχα με τα ρυθμικά σχήματα, που έδωσαν τον τόσο σύγχρονο και πρωτότυπο ήχο, που το κάνουν τόσο ελληνικό όσο και παγκόσμιο. Ήδη το τραγούδι έχει ξεπεράσει τα 40.000 streams στο Spotify μέσα σε λίγες μόνο μέρες από την κυκλοφορία του.


Η Τίνα Αλεξοπούλου παίζει πιάνο, γράφει στίχους και μουσική. Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα τελείωσε και την Θεατρολογία στην Φιλοσοφική Αθηνών. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Master in Performing Arts στην Αγγλία. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Σοφία Βόσσου, τον Δάκη, την Μπέσυ Αργυράκη, ενώ παρουσίασε σε Γαλλία και Ελβετία το βραβευμένο αφιέρωμα για την Μελίνα Μερκούρη και έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ στον Λίβανο, την Αίγυπτο και τη Ρωσία.


Aκολουθήστε την Τίνα Αλεξοπούλου
Facebook: Tina Alexopoulou Official
Instagram: @tina_alexopoulou
Του Έρωτα Γραμμένο

Στίχοι- Μουσική- Ερμηνεία: Τίνα Αλεξοπούλου
Ενορχήστρωση: Θοδωρής Φορόζης
Κλαρίνο-Φλάουτο: Βασίλης Δεφίγγος
Κυκλοφορεί από την Fm Records
Ακούστε το στις πλατφόρμες μουσικής: ORCD
Το video σκηνοθέτησε ο Γιώργος Γιαννίμπας και η χορογραφία της Άννας Αθανασιάδη.
Πηγές φωτογραφιών: Musicxmatch | Empneusi 107 FM
Εξώφυλλο: Αυλόγυρος news
Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά
Το Μέγαρο Μουσικής ''φιλοξενεί'' τρεις ποιητές αγωνιστές της ελευθερίας μέσα από τη μουσική του Μίκη...
Θησέας και Μινώταυρος: Ο πολυαγαπημένος και διαχρονικότερος ήρωας της λαϊκής παράδοσης έρχεται για τ...
«Μπλέ υγρό»: Η παράσταση με «street» διάθεση, hip pop ρυθμό και νεανική ενέργεια στον Χώρο Τεχνών Κ...
Το Nomsferatu γιορτάζει το Halloween με μια μοναδική προσφορά
«ΟΙΔΙΝΟΥΣ» του Θανάση Τριαρίδη: Πλεκτάνη για δύο πρόσωπα σε δύο πράξεις για δεύτερο χρόνο
Το wine bar «Taniko» επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη για 8 παραστάσεις
Σεμινάριο για τον συντονισμό ερωτικών σκηνών για 1η φορά στην Ελλάδα
Τέταρτος χρόνος επιτυχίας για το δικαστικό έργο ''Αθώος ή ένοχος'' του Jeffrey Archer στο θέατρο Eli...
Η Αθηνά Παππά σκηνοθετεί την «Κουκούλα» στο ΠΛΥΦA
"RUBY MOON" δια χειρός Ειρήνης Δερμιτζάκη στο θέατρο ''Αγγέλων βήμα''

Η Άρτεμις Δεβελιάδη έχει σπουδάσει βοηθός βρεφονηπιοκόμων. Αγαπάει κάθε μορφή τέχνης, ενώ παράλληλα, δηλώνει φανατική λάτρης του Harry Potter, του χειμώνα και της καταγραφής όμορφων αναμνήσεων με τους αγαπημένους της ανθρώπους.
