
«Όταν»
μια σκηνική αλληγορία βασισμένη στα διηγήματα του Ευθύμη Φιλίππου
Σκηνοθεσία: Νατάσα Παπανδρέου
Πρεμιέρα: Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Η θεατρική παράσταση «Όταν» βασισμένη στα διηγήματα «Διάφορες επιλογές Πέτρος» και «Πιερ» του Ευθύμη Φιλίππου, έρχεται να αναδείξει την αδηφάγα φύση της ανθρώπινης ύπαρξης για προβολή και βία, μέσα από τη μορφή ενός σουρεαλιστικού τηλεπαιχνιδιού.
Σε ένα κόσμο όπου η βία έχει κανονικοποιηθεί και το έγκλημα γίνεται θέαμα, το «Όταν» θέτει καίρια ερωτήματα: Είναι παράλογο να ζούμε με τέτοιες “κανονικότητες”; Δικαιολογείται ο θύτης ή το θύμα; Και ποια είναι τελικά η θέση της κοινωνίας – και η δική μας – απέναντί τους;
Οι ήρωες της παράστασης και οι θεατές καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με τα όρια της ηθικής και της ανοχής, καθώς ανασύρονται αποκαλυπτικές αναμνήσεις και παραδοχές. Η παράσταση συνδυάζει τη σκοτεινή ματιά του Φιλίππου με κίνηση, μουσική και μια έντονα αλληγορική σκηνική γλώσσα που προσκαλεί το κοινό σε μια μοναδική θεατρική εμπειρία.



Συντελεστές:
Σύλληψη/ Σκηνοθεσία: Νατάσα Παπανδρέου
Διασκευή/ Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάννης Μελιτόπουλος
Μουσική σύνθεση: Μαριλένα Ορφανού
Κίνηση: Χρήστος Ξυραφάκης
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble
Παραγωγή: Solaris Spectacle
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Δημήτρης Όντος, Ηλίας Βογιατζηδάκης, Νατάσα Παπανδρέου
Βιογραφικά:
Ο Ευθύμης Φιλίππου γεννήθηκε το 1977. Έχει συνυπογράψει τα σενάρια των ταινιών «Κυνόδοντας», «Άλπεις», “L”, “The Lobster”, “Chevalier”, «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού», “Pity”, “And” και “Kinds of kindness”. Έχει γράψει τα βιβλία «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα», «Σκηνές», «Δημήτρη» και «Όταν, όταν» (Εκδόσεις MNP). Έχει γράψει τα θεατρικά έργα «Αίματα», «Τα ωραία μας χέρια», «Απολογίες 4 & 5», «Διάφορες επιλογές Πέτρος», «Ρομπ» και «Το νερό της Κολωνίας».
Η Νατάσα Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από το τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους: Β. Μπισμπίκη, Αργ. Χιώτη, Β.Θεοδωρόπουλο, Σ. Βγενοπούλου, Π.Φλατσούση, Σ. Σπυράτου, κ.α. σε παραστάσεις της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Εθνικού Θεάτρου, θεάτρου Κιβωτός, Cartel, θέατρο του Νέου Κόσμου, κ.α. Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στη σειρά «Κρίσιμες στιγμές» σε σκηνοθεσία: Μ. Μανουσάκη. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Επικήδειος λόγος – Μια μελέτη πάνω στον Έρωτα και τη σεξουαλικότητα βασισμένη σε κείμενα του Ηλία Πετρόπουλου», στο θέατρο Baumstrasse και «Ιω-Εκείνη» που παρουσιάστηκε στο θέατρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και συνέχισε με περιοδεία σε θέατρα της περιφέρειας.
Πληροφορίες:
Φάμπρικα, στο μπαρ
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Αθήνα, 5’ με τα πόδια από το μετρό Κεραμεικός
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Έως 18 Μαρτίου | Διάρκεια: 80’
Tιμή εισιτηρίου: 10€ | Ελάχιστη κατανάλωση στο μπαρ: 5€
Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Για περισσότερες πληροφορίες: Τ.: 6932380650
Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά
Το Μέγαρο Μουσικής ''φιλοξενεί'' τρεις ποιητές αγωνιστές της ελευθερίας μέσα από τη μουσική του Μίκη...
Θησέας και Μινώταυρος: Ο πολυαγαπημένος και διαχρονικότερος ήρωας της λαϊκής παράδοσης έρχεται για τ...
«Μπλέ υγρό»: Η παράσταση με «street» διάθεση, hip pop ρυθμό και νεανική ενέργεια στον Χώρο Τεχνών Κ...
Το Nomsferatu γιορτάζει το Halloween με μια μοναδική προσφορά
«ΟΙΔΙΝΟΥΣ» του Θανάση Τριαρίδη: Πλεκτάνη για δύο πρόσωπα σε δύο πράξεις για δεύτερο χρόνο
Το wine bar «Taniko» επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη για 8 παραστάσεις
Σεμινάριο για τον συντονισμό ερωτικών σκηνών για 1η φορά στην Ελλάδα
Τέταρτος χρόνος επιτυχίας για το δικαστικό έργο ''Αθώος ή ένοχος'' του Jeffrey Archer στο θέατρο Eli...
Η Αθηνά Παππά σκηνοθετεί την «Κουκούλα» στο ΠΛΥΦA
"RUBY MOON" δια χειρός Ειρήνης Δερμιτζάκη στο θέατρο ''Αγγέλων βήμα''

Η Άρτεμις Δεβελιάδη έχει σπουδάσει βοηθός βρεφονηπιοκόμων. Αγαπάει κάθε μορφή τέχνης, ενώ παράλληλα, δηλώνει φανατική λάτρης του Harry Potter, του χειμώνα και της καταγραφής όμορφων αναμνήσεων με τους αγαπημένους της ανθρώπους.
