Billie Eilish: Το κορίτσι –φαινόμενο της pop μουσικής

Η Billie Eilish είναι ότι πιο υγιές, φρέσκο και γεμάτο ρίσκο, girl act έχει βγει πρόσφατα στην mainstream pop μουσική. Διαθέτει καλογραμμένα τραγούδια με μεγάλη γκάμα διαθέσεων και στυλ, με dead cool ερμηνείες, ενώ έχει κυκλοφορήσει και δυο άλμπουμ που έχουν τις αιχμές του τώρα και λίγο του αύριο. Σχηματίζει ιδέες με το μυαλό της, τις εκφράζει μέσω των κομματιών της και με απλά λόγια… νικάει!

Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2001 στο Los Angeles. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, είναι ήδη διάσημη σε όλο τον κόσμο και έχει μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία. Είναι η πρώτη νεότερη καλλιτέχνης, της οποίας τα άλμπουμ είναι νούμερο 1 στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει ήδη εμφανιστεί σε δημοφιλή μουσικά φεστιβάλ όπως το Coachella και το Glastonbury.

Παρακολουθούσε μαθήματα κατ’ οίκον, όπως και ο αδελφός της (επίσης μουσικός), Finneas O’ Connell. Οι γονείς της είναι κι εκείνοι μουσικοί και ηθοποιοί στο επάγγελμα. Όταν η Billie ήταν μόλις 6 ετών ήθελε να τραγουδήσει το  “Happiness is a warm gun” σ’ έναν διαγωνισμό ταλέντων. Εντάχθηκε στη χορωδία σε ηλικία 8 ετών λόγω του ότι ήταν και ο αδελφός της μέλος. Εκεί, έμαθε να ελέγχει τη φωνή της χωρίς να την τραυματίσει. Σε ηλικία 11-12 χρονών, έγραψε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο ’’Fingers crossed’’,  το οποίο δημοσιεύτηκε στο SoundCloud και το YouTube.

Στην ηλικία των 13-14 χρονών, έγραψε ακόμη ένα τραγούδι, που φέρει τον τίτλο ’’Ocean eyes‘’ για τα μαθήματα χορού της. Τα views εκτοξεύτηκαν και… έγινε διάσημη από τη μια μέρα στην άλλη.

To 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο (‘’Don’t smile at me’’)

Το 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερο της άλμπουμ (‘’ When we all fall asleep, where do we go? ‘’)

Δεν ξέρω πόσοι έφηβοι την ακούν (μιας και άλλου είδους μουσική έχει πέραση στις συγκεκριμένες ηλικίες), αλλά είμαι 22 ετών και δηλώνω… θαυμάστρια της! Η μουσική της εκπληρώνει όλες τις ελπίδες μου για το μέλλον της pop σκηνής.

Την έχω ξεχωρίσει επειδή είναι αυθεντική και ειλικρινής. Είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον, ο οποίος δεν αφήνει τον εαυτό του να ξεγελαστεί από τον θρίαμβο.

Μου αρέσει, επίσης, που διαφέρει από άλλες pop ντίβες , που είναι ο εαυτός της. Και ο τρόπος ζωής της είναι τελείως διαφορετικός. Απέχει από το ποτό και τις ναρκωτικές ουσίες. Αντιθέτως, περνάει πολύ χρόνο με την οικογένεια της, έχοντας από εκείνους την απόλυτη στήριξη, κάτι για το οποίο είναι περήφανη…

Ταυτίζομαι σε τρομερό βαθμό με τα τραγούδια της. Μερικά είναι μυθοπλασία, άλλα είναι διάλογοι με τους εσωτερικούς της δαίμονες. Ο τρόπος που τραγουδά, τα εφέ που χρησιμοποιεί στα live της είναι ασυνήθιστα.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι σήμερα κουράζονται να βλέπουν τους κλασικούς αστέρες του Χόλυγουντ, να προσπαθούν να πλασάρουν μια ψεύτικη εικόνα στα social media, να γράφουν τραγούδια με μηνύματα που έχουμε βαρεθεί να ακούμε, περνώντας λάθος πρότυπα στη νέα γενιά.

Οι ‘’ασυνήθιστοι‘’ άνθρωποι σαν την Billie ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε οι πιο αυθεντικοί.