5+1 ψηφιακά μουσεία για να επισκεφθείς στην καραντίνα!

Τους τελευταίους μήνες οι ώρες που περνάμε στις οθόνες μας έχουν αυξηθεί αισθητά και η αναζήτηση δημιουργικών δραστηριοτήτων στο σπίτι έχει γίνει συνήθεια. Είχες σκεφτεί ποτέ ότι έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς ακόμα και τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου μέσω του υπολογιστή σου; Παρακάτω θα βρεις 5+1 προτάσεις για μουσεία που προσφέρουν δωρεάν ψηφιακές περιηγήσεις που θα καλύψουν προσωρινά την επιθυμία σου για ταξίδια και περιπλανήσεις.

Μουσείο Ακρόπολης

Πρόσφατα εγκαινιάσθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης, η οποία προσφέρει εικονική περιήγηση υψηλής ποιότητας στο μουσείο ενώ δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναζητήσουν παλαιότερες εκθέσεις του μουσείου και να τις απολαύσουν μέσω πλούσιου φωτογραφικού υλικού. Επίσης, έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα για τους μικρούς μας φίλους εμπλουτισμένη με βίντεο ειδικά σχεδιασμένα με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την αρχαιολογία και το μουσείο.

Η ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης
Η ιστοσελίδα για τα παιδιά

Μουσείο Λούβρου

Ταξιδεύοντας νοητά στο μαγευτικό Παρίσι, το ξακουστό Μουσείο του Λούβρου δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις της ιστορίας και της τέχνης να ανακαλύψουν τους χώρους του μέσω ειδικής πλατφόρμας εικονικής περιήγησης. Εκεί ο χρήστης μπορεί ελεύθερα να περιηγηθεί στις διάφορες αίθουσες του μουσείου, ενώ πατώντας πάνω στα εκθέματα μπορεί να διαβάσει περισσότερες πληροφορίες για το καθένα από αυτά.

Η ιστοσελίδα του Μουσείου του Λούβρου

Van Gogh Museum

Για τους λάτρεις του μεγάλου ζωγράφου Vincent Van Gogh η επίσκεψη στο μουσείο του πιθανότατα να αποτελεί όνειρο. Προς το παρόν, μπορούν να θαυμάσουν τα έργα του αγαπημένου τους καλλιτέχνη στην οθόνη του υπολογιστή τους. Το ολλανδικό μουσείο παρουσιάζει εξ ολοκλήρου τη ζωή και το έργο του Van Gogh μέσα από την εξαιρετικά οργανωμένη ιστοσελίδα του. Εκτός από τα έργα του καλλιτέχνη με τις αντίστοιχες αναλύσεις, μπορεί κανείς να διαβάσει σημαντικά βιογραφικά στοιχεία αλλά και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τους πίνακές του. Για λάτρεις του Vincent-και όχι μόνο.

Η ιστοσελίδα του Van Gogh Museum

National Gallery of Art

Η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης της Ουάσινγκτον προσφέρει πλήθος ψηφιακών περιηγήσεων στις διάφορες εκθέσεις μέσω της ιστοσελίδας της. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στον χώρο με μεγάλη ευκολία, ενώ υπάρχουν αναρτημένες αναλύσεις έργων. Επίσης μπορεί κανείς να πάρει πολλές άλλες ιδέες για δημιουργική απασχόληση, όπως προβολές ταινιών και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά.

Η ιστοσελίδα του National Gallery of Art

Αγία Σοφία

Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη τώρα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ! Με τη διαδικτυακή περιήγηση στον εσωτερικό αλλά και στον προαύλιο χώρο του ναού ο καθένας μπορεί να θαυμάσει το μεγαλείο του. Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει σε ποιο σημείο του ναού θέλει να μεταφερθεί και να παρατηρήσει το χώρο με λεπτομέρεια. Παράλληλα στην οθόνη του εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με τον ναό και ένας χρήσιμος χάρτης που προσφέρει ευκολότερη περιήγηση.

Η ιστοσελίδα της Αγίας Σοφίας

Καπέλα Σιξτίνα

Η λεπτομέρεια της τοιχογραφίας της Καπέλα Σιξτίνα όπου απεικονίζεται ο Θεός να προσπαθεί να αγγίξει τον Αδάμ είναι αδιαμφισβήτητα διάσημη σε όλο τον πλανήτη. Παρ’ όλα αυτά το έργου του Μιχαήλ Άγγελου που αφήνει κάθε επισκέπτη άναυδο δεν περιορίζεται σε αυτή. Εξίσου άναυδος θα μείνει και όποιος παρατηρήσει την Καπέλα Σιξτίνα από τον υπολογιστή του. Όποιος δεν είχε την τύχη ως τώρα να τη θαυμάσει δια ζώσης τώρα του δίνεται η ευκαιρία μίας εικονικής περιήγησης στον μαγευτικό αυτό χώρο.

Η ιστοσελίδα της Καπέλα Σιξτίνα

Αν σας ενδιαφέρουν παρόμοια άρθρα για τα Εικαστικά τον Πολιτισμό, ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram ή κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά