Η Τίνα Αλεξοπούλου μας τραγουδά ” του έρωτα γραμμένο”

Η Τίνα Αλεξοπούλου είναι ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη. Δύσκολα κατατάσσεται σε ένα είδος. Έχει την ικανότητα να τραγουδάει σε 8 γλώσσες και σε εντελώς διαφορετικά στυλ τραγουδιού. Από jazz, swing και latin στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά μέχρι αραβικά τραγούδια. 

Ενδεικτικό του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της είναι το νέο της τραγούδι “Του έρωτα γραμμένο“, όπου οι επιρροές από το ελληνικό παραδοσιακό και πολυφωνικό τραγούδι αποκτούν ένα σύγχρονο πρόσωπο μέσα από την εμπνευσμένη ενορχήστρωση, που έκανε ο μουσικός και ενορχηστρωτής Θοδωρής Φορόζης. Ο ήχος του κλαρίνου και του φλάουτου, που έπαιξε δεξιοτεχνικά ο Βασίλης Δεφίγγος δένουν υπέροχα με τα ρυθμικά σχήματα, που έδωσαν τον τόσο σύγχρονο και πρωτότυπο ήχο, που το κάνουν τόσο ελληνικό όσο και παγκόσμιο. Ήδη το τραγούδι έχει ξεπεράσει τα 40.000 streams στο Spotify μέσα σε λίγες μόνο μέρες από την κυκλοφορία του. 

Η Τίνα Αλεξοπούλου παίζει πιάνο, γράφει στίχους και μουσική. Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα τελείωσε και την Θεατρολογία στην Φιλοσοφική Αθηνών. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Master in Performing Arts στην Αγγλία. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Σοφία Βόσσου, τον Δάκη, την Μπέσυ Αργυράκη, ενώ παρουσίασε σε Γαλλία και Ελβετία το βραβευμένο αφιέρωμα για την Μελίνα Μερκούρη και έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ στον Λίβανο, την Αίγυπτο και τη Ρωσία

Aκολουθήστε την Τίνα Αλεξοπούλου 

Facebook: Tina Alexopoulou Official

Instagram: @tina_alexopoulou

Του Έρωτα Γραμμένο

Στίχοι- Μουσική- Ερμηνεία: Τίνα Αλεξοπούλου 
Ενορχήστρωση: Θοδωρής Φορόζης
Κλαρίνο-Φλάουτο: Βασίλης Δεφίγγος
Κυκλοφορεί από την Fm Records

Ακούστε το στις πλατφόρμες μουσικής: ORCD

Το video σκηνοθέτησε ο Γιώργος Γιαννίμπας και η χορογραφία της Άννας Αθανασιάδη.

Πηγές φωτογραφιών: Musicxmatch | Empneusi 107 FM

Εξώφυλλο: Αυλόγυρος news