Harry Potter: 15 facts που δε γνωρίζατε για τις ταινίες

Σ’ ένα άρθρο (θα το βρείτε εδώ), το οποίο δημοσιεύθηκε ένα κρύο βράδυ του Νοέμβρη, αναφέρθηκαν ορισμένα από τα μηνύματα που περνούν και οι 8 ταινίες του Harry Potter, του πιο ξακουστού και αγαπητού έφηβου μάγου της λογοτεχνίας του φανταστικού.

Αυτή τη φορά, θα μοιραστώ μαζί με τους αγαπημένους μoυ Potterheads (σ.σ. έτσι αποκαλούνται οι fans του Harry), κάποια facts, που αφορούν το δημοφιλές αυτό franchise.

Φορέστε τους μανδύες σας, πάρτε το ραβδί σας στο χέρι, προμηθευτείτε καραμέλες από τις ”μελόχουφτες” μαζί με κρύα βουτυρόμπυρα από τα ” τρία σκουπόξυλα” και διαβάστε αυτό το κείμενο ακούγοντας τη παρακάτω playlist, διότι το δεύτερο ταξίδι μας στο Hogwarts, ξεκινάει αμέσως τώρα !

  1. Οι Παράφρονες βασίζονται στην πάλη της Rowling με την κατάθλιψη. Σύμφωνα με την ίδια είναι ” αυτή η ψυχρή απουσία συναισθήματος, αυτό το πραγματικά κενό συναίσθημα. Αυτό είναι οι Παράφρονες”.

2. Οι τρεις κύριοι χαρακτήρες (Harry,Ron και Ερμιόνη) αντιπροσωπεύουν από ένα μη-Gryffindor κοιτώνα: Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Harry ήταν ανάμεσα στο Slytherin, λόγω του ότι είναι ερπετόφωνος, αλλά και στο Gryffindor. Η Ερμιόνη είναι έξυπνη και περίεργη, δυο χαρακτηριστικά, που διαθέτει ένας/μια Ravenclaw, ενώ ο Ron συνδέεται με το Hufflepuff. Είναι πιστός στους δυο φίλους του και ανεκτικός με τους muggle. Ωστόσο, το κοινό προσόν του golden trio είναι η γενναιότητα, γι’ αυτό και το καπέλο της επιλογής, τους ενέταξε στο Gryffindor.

3. Tα ονόματα ορισμένων χαρακτήρων βασίζονται στη Ρωμαϊκή και Ελληνική μυθολογία. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Minerva McGonagall

Minerva: Ρωμαϊκή Θεά της σοφίας, γνωστή κι ως θεά Αθηνά. Η McGonagall ήταν σοφή, αλλά κι ένθερμη θαυμάστρια του αθλητισμού, όπως η θεά Minerva.

Argus Filch

Argus: Ο Άργος ήταν ένας φύλακας υπό τις διαταγές της θεάς Ήρας.

Remus Lupin

Remus: Οι ιδρυτές της Ρώμης, Ρωμύλος και Ρέμος ανατράφηκαν από έναν λύκο. Εδώ καταλαβαίνουμε την προφανή σύνδεση.

Sirius Black

Sirius: Το όνομα ενός αστερισμού, που σχετίζεται μ’ ένα σκύλο.

Rubeus Hagrid

Hagrid Rubus: Ρωμαίος θεός, ο οποίος φρόντιζε τα ουράνια ζώα.

4. Μόνο ο Alan Rickman, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον καθηγητή Snape, γνώριζε τη μοίρα του χαρακτήρα του πριν την κυκλοφορία του ‘’Harry Potter and the Deathly Hallows’’( συγγνώμη για το spoiler! )

5. Τα intros σε κάθε ταινία γίνονται ολοένα και πιο σκοτεινά, πράγμα που υποδηλώνει τη σταδιακή μεταμόρφωση oλόκληρης της σειράς ταινιών-από την αθωότητά της παιδικής ηλικίας μέχρι το σημείο του συντριπτικού σκοταδιού.

6. Όλοι όσοι έχουμε δει τις ταινίες αμέτρητες φορές, θυμόμαστε ότι ο Ron αντιπαθούσε τις αράχνες. Το ίδιο ισχύει και για τον Rupert Grint, ο οποίος δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ ολόκληρη τη σκηνή, όπου ο Ron και ο Harry συναντούν τον Aragog, βασιλιά των αραχνών.

7. Ο Tom Felton ξέχασε τα λόγια του στη σκηνή του πολυχημικού φίλτρου, οπότε έπρεπε να αυτοσχεδιάσει.

8. Ένα από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται στη ”κάμαρα με τα μυστικά’’ εκλάπη από το σετ. Βρέθηκε μετά από επτά μήνες, όταν ένας πολίτης κάλεσε ανώνυμα την αστυνομία για να την ενημερώσει για το που βρισκόταν.

9. Η Rowling είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη της πως η έμπνευση για το όνομα του σχολείου (Hogwarts) προήλθε ασυνείδητα από το όνομα ενός φυτού, που είδε στους κήπους Kew στη Νέα Υόρκη.

10. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οι νεαροί ηθοποιοί έκαναν τις εργασίες του σχολείου τους, ώστε το σχολικό περιβάλλον να φαίνεται πιο ρεαλιστικό.

11. Τα γυρίσματα για τη σκηνή με τους 7 Harry ήταν τόσο περίπλοκα, που χρειάστηκαν πάνω από 90 λήψεις.

12. Τα μαλλιά της Tonks άλλαξαν από ροζ σε μωβ για να μην συνδέονται με το outfit της αντιπαθέστατης Dolores Umbridge.

13. Η σκηνή της ανατριχιαστικής μάχης του Hogwarts ήταν προτεινόμενη για βραβείο ”μάχης της χρονιάς” στα βραβεία ‘’ Scream‘’ το 2011.

14. Για να φανεί ότι το Knight bus περνάει μέσα από την κίνηση με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα, οι σκηνές κινηματογραφήθηκαν με το λεωφορείο να κινείται σε νορμάλ ταχύτητα. Αργότερα, προστέθηκε και η slow motion κίνηση.

15. Το σημάδι του κεραυνού του Harry Potter εφαρμόστηκε από έμπειρες ομάδες μακιγιάζ περίπου 5.800 φορές μέχρι το τέλος, ενώ ο  Daniel Radcliffe είχε εφαρμόσει την ουλή 2.000 φορές. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν κασκαντέρ.

Πηγές φωτογραφιών: Booktowne | Harry Potter fanzone| Digital spy| Muggle net| Hello giggles